Δωρεάν ραντεβού με εθελοντές γιατρούς

ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ «ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» ΜΕ ΤΗΛΕ-ΡΑΝΤΕΒΟΥ -ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΖΗΤΗΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ -«ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Σ.Υ. ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΡΟ» ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΘΕΟΔ. ΒΕΡΟΝΙΚΗΣ

Δημοσίευση: 29 Νοε 2020 21:06

Της Λένας Κισσάβου

Τις δωρεάν υπηρεσίες τους, για την αποσυμφόρηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας,

προσφέρουν και οι Έλληνες «Γιατροί του Κόσμου», προσπαθώντας από τη μία, να δώσουν «ανάσα» στους συναδέλφους τους στα Νοσοκομεία και από την άλλη να μειώσουν τις μετακινήσεις πληθυσμού της χώρας, για προβλήματα υγείας τους, που μπορούν να αντιμετωπιστούν και χωρίς τη μετάβασή τους στα Νοσοκομεία.
Πώς; Όσοι χρειάζονται συμβουλές γιατρών, μπορούν να κλείνουν τηλε-ραντεβού στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα www.bookingclinic.com με έναν ειδικό από τους Γιατρούς του Κόσμου και να συζητούν αντίστοιχα το ιατρικό θέμα που τους απασχολεί. «Το ραντεβού πραγματοποιείται όσο το δυνατόν πιο σύντομα και στις περισσότερες περιπτώσεις την επόμενη μέρα, από την ημερομηνία που ο ενδιαφερόμενος το ζητά» δηλώνει στην «Ε» ο κ. Θεόδωρος Βερονίκης, υπεύθυνος του Τμήματος Επικοινωνίας των Ελλήνων Γιατρών του Κόσμου και σημειώνει «φυσικά πάντα εκτιμάται και το επείγον της κατάστασης κάθε περίπτωσης».
Οι διαθέσιμες ειδικότητες με τις οποίες μπορεί να κλείσει ο πολίτης τηλε-ραντεβού είναι του: Παθολόγου, Ψυχιάτρου, Δερματολόγου, Πνευμονολόγου, Παιδιάτρου, Γυναικολόγου, Γαστρεντερολόγου, ΩΡΛ, Φυσιάτρου και Οδοντιάτρου.
«Πρόκειται για μία υπηρεσία που ξεκίνησε να λειτουργεί κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας την περασμένη άνοιξη, αλλά με τη διαφορά ότι τότε παρείχε συμβουλευτική από γιατρούς μόνο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Σήμερα, στη δεύτερη κατά σειρά καραντίνα, η υπηρεσία εξελίχθηκε και τροποποιήθηκε ανάλογα με τις ανάγκες που διαπιστώθηκαν και έτσι εντάχθηκαν δέκα ειδικότητες γιατρών και διευρύνθηκε η παροχή ιατρικών συμβουλών και τηλε-συναντήσεων με γιατρούς» τονίζει ο κ. Βερονίκης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την ανταπόκριση του κόσμου κατά την πρώτη καραντίνα, «τα περισσότερα αιτήματα πολιτών της χώρας, αφορούσαν ραντεβού με ψυχιάτρους», όπως υποστήριξε ο κ. Βερονίκης, ενώ ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει τη σημερινή λειτουργία της δράσης των δωρεάν ιατρικών συμβουλών είναι «πως υπάρχει μεγάλη ζήτηση από μέλη άλλων Μ.Κ.Ο., που απευθύνονται για λογαριασμό των ωφελούμενών τους.
Σχετικά με το σκεπτικό δημιουργίας των τηλε-ραντεβού, ο κ. Βερονίκης τονίζει: «Στόχος είναι η συμβολή στην αποσυμφόρηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και η υποστήριξη των πολιτών σε θέματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας, μειώνοντας τις άσκοπες μετακινήσεις, τις επαφές σε δομές υγείας, και τη διάδοση του κορονοϊού. Με τον τρόπο αυτόν, οι πολίτες προστατεύονται από την έκθεση στην πανδημία. Επίσης αυτή η υπηρεσία συμβάλλει ουσιαστικά και στην ψυχολογική στήριξη των πολιτών, καθώς έχουν επαφή με έναν ειδικό και νιώθουν ότι δεν είναι μόνοι στο σπίτι...».ΠΩΣ ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Τα ραντεβού «κλείνονται» μέσω της ειδικής φόρμας που υπάρχει στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα www.bookingclinic.com
Η συνάντηση με τους γιατρούς πραγματοποιείται σε προκαθορισμένη ημέρα και ώρα. Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν και η σύνδεση μπορεί να γίνει μέσω υπολογιστή (προτεινόμενο), tablet ή κινητού τηλεφώνου, χωρίς να χρειάζεται η εγκατάσταση κάποιας εφαρμογής.
Να σημειωθεί ότι η «BookingClinic.com» είναι μία διεθνής πλατφόρμα που συνδέει ασθενείς με Γιατρούς και Νοσοκομεία ή Κλινικές, για συμβουλευτικές ιατρικές υπηρεσίες καθώς και απευθείας κρατήσεις θεραπειών.
Για τη δράση της στην περίοδο της πανδημίας, βραβεύτηκε από το Headstart Programme του EIT Health της ΕΕ, ενώ έχει λάβει μια σειρά βραβείων και διακρίσεων στην Ελλάδα και την ΕΕ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass