«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ:

Ανύπαρκτος ο δήμαρχος τις τελευταίες 23 εβδομάδες

Σε χαμηλά επίπεδα τα κρούσματα χάρη στη συμμόρφωση των δημοτών στα μέτρα

Δημοσίευση: 30 Νοε 2020 16:00

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Συνεχίζεται στην Αγιά η κόντρα μεταξύ της μείζονος αντιπολίτευσης και του δημάρχου Αγιάς για τη διαχείριση των θεμάτων που έχουν ανακύψει κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Νέας Εποχής», της παράταξης δηλαδή του Γιάννη Αγγελάκα (φωτ.), ανταπαντούν στην απάντηση του Αντώνη Γκουντάρα στην πρώτη καταγγελτική επιστολή τους και επανέρχονται επιμένοντας στην αρχική τους εκτίμηση ότι ο δήμαρχος παραμένει ανύπαρκτος στον τοπικό και πανελλαδικό αγώνα που γίνεται αυτή τη στιγμή ώστε να αντιμετωπιστεί η πανδημία και τα προβλήματα που φέρνει.


Αναφέρουν λοιπόν: «Ένα από τα διεθνώς καταγεγραμμένα προβλήματα της χώρας μας στην παιδεία είναι η κακή επίδοση των Ελλήνων στην κατανόηση κειμένου. Φαίνεται πως ο κύριος Γκουντάρας είναι κι αυτός θύμα αυτής της κακής επίδοσης, εκτός κι αν η αδυναμία κατανόησης όλων αυτών που γράψαμε οφείλεται στην προσπάθειά του να κρυφτεί πίσω από λέξεις και φράσεις, να αυτοστοχοποιηθεί και έτσι να βρει λόγο να αντεπιτεθεί, ενώ κανείς δεν του επιτέθηκε. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς ότι βάπτισε τα δεδομένα και τις διαπιστώσεις μας σαν προφητείες.
Σύμφωνα με το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το χρονικό διάστημα από 8 Νοεμβρίου μέχρι 21 Νοεμβρίου στον Δήμο Αγιάς υπήρχαν διαπιστωμένα 25 κρούσματα της πανδημίας. Ενώ άλλα 22 κρούσματα είχαμε κατά το διάστημα από 14 Μαρτίου μέχρι και τις 7 Νοεμβρίου. Αυτό, είναι ένα δεδομένο. Γι’ αυτό άλλωστε μιλήσαμε στην ανακοίνωσή μας για «κάμποσα κρούσματα» και μάλιστα, χωρίς πρόθεση στοχοποίησης κανενός, αποδώσαμε αυτήν την αύξηση, στην κοντινή μας σχέση με την πολύ επιβαρυμένη επιδημιολογικά πόλη της Λάρισας. Άλλωστε, όλοι είμαστε ευάλωτοι στην πανδημία, στους χώρους εργασίας μας, είτε στον ιδιωτικό τομέα, είτε στον δημόσιο ή ακόμη και στις δημοτικές υπηρεσίες. Αυτό, είναι διαπίστωση. Πού την είδε την προφητεία και πού τη στοχοποίηση ώστε να επαίρεται για την αποτελεσματικότητά του και μάλιστα στηριζόμενος σε δειγματοληπτικά rapid test; Τα συγχαρητήρια ανήκουν στους δημότες και τους εργαζόμενους που δραστηριοποιούνται στην έκταση του Δήμου, οι οποίοι κατάφεραν να κρατήσουν την Αγιά στο «κάμποσα» και να μην ξεφύγουμε στο «πολλά». ...Μπορεί, και στις πολύ ακριβές μάσκες του Δήμου.
Ψέξαμε τον δήμαρχο Αγιάς για την ανυπαρξία του τις ημέρες αυτές της έξαρσης της πανδημίας στην περιοχή μας. Στο γεγονός ότι οι δημότες αναζητούσαν ενημέρωση και οδηγίες. Όλα όσα αναφέρει στην «απολογητική» του επιστολή αφορούν τις πρώτες ημέρες της πανδημίας, τον Μάιο. Μπορεί τον Μάιο να ήταν κάπως δραστήριος. Δυστυχώς ήταν ανύπαρκτος τις τελευταίες 23 εβδομάδες που ο καθένας μας μάθαινε κακά μαντάτα για φίλους του ή συγγενείς του.
Παροτρύναμε και μάλιστα δείξαμε και τον τρόπο να παρέμβει στο πρόβλημα των μαθητών με την έλλειψη υπολογιστών για την τηλεκπαίδευση. Αντί αυτού μάθαμε ότι τώρα γίνεται καταγραφή των αναγκών. Επίσης, παροτρύναμε τους συνδημότες να συμμετέχουν στην εξέταση των γρήγορων τεστ, ενώ προτείναμε και κάποιες ακόμη ενέργειες που θα μπορούσαν να ενισχύσουν, έστω και ψυχολογικά τον κόσμο που αγωνιά.  Φαίνεται πλέον με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η πολιτική του αλαζονεία δεν του επιτρέπει όχι μόνο να ανεχθεί κριτική, αλλά ακόμη και να συζητήσει προτάσεις λύσεων στα προβλήματα. Προτιμά να πορεύεται μόνος με τον αποκλειστικά δικό του κύκλο ανθρώπων και ειρωνευόμενος τους πολιτικούς του αντιπάλους.
Καλή δύναμη σε όλους. Υπομονή και θα τα καταφέρουμε.
Υ.Γ. Ας γνωρίζει ότι η απόσταση της Αθήνας από την Αγιά οδικώς ήταν μέχρι χθες 377 χλμ. και όχι 365 χλμ.».

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass