«Τάμπλετ» σε μαθητές θα προσφέρει ο Δήμος Κιλελέρ

ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ Η ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥΣ

Δημοσίευση: 01 Δεκ 2020 15:50

«Τάμπλετ» στους μαθητές οικονομικά αδύναμων οικογενειών θα προσφέρει ο Δήμος Κιλελέρ. Εντός των ημερών αναμένεται η παραλαβή τους και ακολούθως θα προχωρήσει η διανομή τους στους δικαιούχους.
Αναλυτικότερα, ο Δήμος Κιλελέρ σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής: «Το κλείσιμο των σχολείων ως μέτρο κατά της πανδημίας και η αναγκαστική διαδικασία της τηλεκπαίδευσης την οποία είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθούν οι μαθητές, βρήκε τον Δήμο Κιλελέρ έτοιμο να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα και να συμβάλει στην ομαλή λειτουργία της νέας ηλεκτρονικής πραγματικότητας.


Από την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αγοράς τάμπλετ για τους οικονομικά αδύναμους μαθητές του Δήμου, έχοντας λάβει κιόλας την πρώτη προσφορά την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου από τον ΟΤΕ, και την αμέσως επόμενη ημέρα από αξιόπιστη ιδιωτική εταιρεία που εμπορεύεται ηλεκτρονικά είδη.
Η διαδικασία προμήθειας των τάμπλετ έχει φτάσει στο τέλος και εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η παραλαβή τους.
Η όποια καθυστέρηση οφείλεται στα δεδομένα προβλήματα όγκου που αντιμετωπίζουν οι εταιρίες ταχυμεταφορών της χώρας μας.
Οι πρόεδροι της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τους διευθυντές των σχολείων οι οποίοι είναι οι καθ’ ύλην αρμόδιοι για την καταγραφή των αναγκών τηλεκπαίδευσης κάθε παιδιού, συνδράμοντας στην επίλυση όλων των ζητημάτων που προκύπτουν. Επίσης είναι διαρκώς κοντά στους μαθητές παροτρύνοντάς τους να επικοινωνούν χωρίς καθυστέρηση και δισταγμό με το τμήμα Προγραμματισμού, Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Δήμου στις περιπτώσεις που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το υλικό ή το λογισμικό της τηλεκπαίδευσης.
Το προαναφερθέν τμήμα με εντολή δημάρχου βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τα σχολεία προκειμένου να βρίσκονται λύσεις στα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν στη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης.
Ο Δήμος Κιλελέρ κατάφερε έγκαιρα να εξασφαλίσει σε όλα τα χωριά, μέσω υβριδικής τεχνολογίας, ακόμη και εκεί που ήταν αντικειμενικά δύσκολο, γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο.  Επιπρόσθετα έχει τοποθετήσει σημεία εξυπηρέτησης δημοτικού ασύρματου δικτύου στο σύνολο των κοινοτικών καταστημάτων του Δήμου.
Σε τοπικές κοινότητες όπου παρουσιάστηκε πρόβλημα με την παρακολούθηση των εξ αποστάσεως μαθημάτων, παραδόθηκαν στους μαθητές τα κοινοτικά καταστήματα προκειμένου να παρακολουθούν τα μαθήματα τους μέσω του δημοτικού ασύρματου δικτύου, τηρώντας πάντα τα μέτρα ασφαλείας.
Ο Δήμος Κιλελέρ μέσω του τμήματος Προγραμματισμού, Πληροφορικής και Επικοινωνιών καινοτόμησε, καθώς από το προηγούμενο απαγορευτικό (lockdown) της άνοιξης δημιούργησε πλατφόρμα σύγχρονης εκπαίδευσης για τους Παιδικούς Σταθμούς του, ώστε τα παιδιά να μην χάσουν την επαφή με το σχολείο τους κατά το ξεκίνημά τους. Γι’ αυτήν του την ενέργεια έλαβε συγχαρητήρια επιστολή από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων (ΕΠΑΝΕΚ).
Η Μουσική Σχολή του Δήμου Κιλελέρ κάνει απρόσκοπτα εξ αποστάσεως μαθήματα έχοντας εξασφαλίσει στις υποδομές της γρήγορη ταχύτητα διαδικτύου. Ακόμη βρίσκεται και στη διαδικασία αγοράς ταμπλετών και φορητών Η/Υ για τους καθηγητές της.
Τα Δημοτικά Συμβούλια του Δήμου Κιλελέρ πραγματοποιούνται πλέον απρόσκοπτα μέσω της «ηλεκτρονικής πλατφόρμας εξ αποστάσεων συσκέψεων».
Η τηλεργασία για τους υπαλλήλους του Δήμου έχει ενεργοποιηθεί ξανά, όπως και στο πρώτο απαγορευτικό (lockdown), προσφέροντάς τους τη δυνατότητα της εξ αποστάσεως εργασίας.
Έχει δημιουργηθεί το σύστημα των απομακρυσμένων πληρωμών (easy pay) για την ηλεκτρονική πληρωμή των οφειλών των δημοτών.
Λειτουργεί απρόσκοπτα το σύστημα ασφαλούς αμφίδρομης επικοινωνίας με τα μαιευτήρια, προκειμένου να μη χρειάζεται η διά ζώσης δήλωση των τέκνων από τους γονείς τους κατά τη γέννηση.
Εν κατακλείδι σχετικά με τις παρεμβάσεις και τις δράσεις που αφορούν στα σχολεία τονίζεται ότι επισκευάστηκαν όσα σχολικά οικήματα είχαν προβλήματα με στόχο τη διασφάλιση της αποδοτικότερης διδασκαλίας των μαθητών.
Βρίσκεται σε εξέλιξη η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων του Γυμνασίου και του Λυκείου της Νίκαιας, στα οποία τοποθετήθηκε επίσης φυσικό αέριο με αποτέλεσμα την κατακόρυφη μείωση του ενεργειακού κόστους.
Εξοπλίστηκαν τα σχολεία με σύγχρονους Η/Υ, οι οποίοι τοποθετήθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες που παραδόθηκαν προς χρήση στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.
Επιτεύχθηκε άριστο επίπεδο της συνεργασίας των επιτροπών, αλλά και του Δήμου στο σύνολό του με τους διευθυντές των σχολείων. Γεγονός που αποδεικνύεται από την καθημερινή επικοινωνία, αλλά και από τις έγγραφες ευχαριστίες των επικεφαλής των σχολείων προς τον Δήμαρχο για την ταχύτατη επίλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν.
Έγινε πρόσληψη του μέγιστου αριθμού υπαλλήλων καθαριότητας σε όλες τις σχολικές μονάδες με ορατά αποτέλεσμα στη βελτίωση του επιπέδου καθαριότητας. Κατά την πανδημία έγινε απολύμανση όλων των σχολείων και μοιράστηκαν σε μαθητές και καθηγητές ατομικά μέσα προστασίας (μάσκες, γάντια, κ.λπ.).
Είναι πρόδηλο ότι ο Δήμος Κιλελέρ αναβάθμισε τις ηλεκτρονικά παρεχόμενες υπηρεσίες του προς τους δημότες του. Αυτές τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και την καθημερινή αρωγή των ειδικευμένων τμημάτων του προσφέρει, τώρα στη δύσκολη εποχή της πανδημίας, στους μαθητές των σχολείων.
Καθίσταται όμως απορίας άξιο το γεγονός ότι εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι αγνοούν αυτήν την πρόοδο. Προφανώς ή δεν είναι ενημερωμένοι επαρκώς ως οφείλουν λόγω της θέσης τους ή επιζητούν, με κίνδυνο όμως να εκτεθούν στην κοινή γνώμη, τα λίγα λεπτά δημοσιότητας που δικαιούνται».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass