«Νέο όργιο του κυβερνητικού αυταρχισμού»

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΑΡ

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2020 20:29

Η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Λάρισας με ανακοίνωσή της καταγγέλλει «το νέο όργιο του κυβερνητικού αυταρχισμού, της αστυνομοκρατίας και των συλλήψεων» και ζητά «να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες και συλληφθέντες».


Αναλυτικότερα σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως «η κυβέρνηση της ΝΔ προκαλεί τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού μας. Προσβάλλει τη μνήμη του νεκρού Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που δολοφονήθηκε από το χέρι του ειδικού φρουρού Κορκονέα. Ανήμερα της μαύρης επετείου ακολουθεί την οδό των χουντικών και φασιστικών απαγορεύσεων που εγκαινίασε στο Πολυτεχνείο. Η ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ εφαρμόζει ξανά την πολιτική της σιδηράς πυγμής, επιδίδεται σε νέο κρεσέντο αυταρχισμού και αστυνομοκρατίας.
Με πρόσχημα την πανδημία έχει επιβάλει από τα ξημερώματα της Κυριακής το χουντικό καθεστώς της απαγόρευσης των συναθροίσεων και προχωρά σε προσαγωγές και διωγμούς όσων τολμούν να παραβρεθούν στο σημείο της άγριας δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Η κυβέρνηση της Δεξιάς, των ΜΑΤ και της τρομοκρατίας, θέλει να επιβάλλει σε ολόκληρη την κοινωνία γενικό σιωπητήριο. Καμία σχέση δεν έχουν τα πρωτοφανή μέτρα καταστολής και αστυνομοκρατίας με την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αντίθετα θέλει να κάμψει τους αγώνες του λαού και της νεολαίας ενάντια στην εγκληματική πολιτική της».  
Την αστυνομοκρατία καταγγέλλει και το ΝΑΡ σημειώνοντας πως «η κυβέρνηση είναι βαθιά γελασμένη αν πιστεύει ότι με αυτόν τον τρόπο θα κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των πρωτοπόρων αγωνιστών και των χιλιάδων που σε όλη την Ελλάδα αμφισβητούν στην πράξη την πολιτική της και σπάνε την κυβερνητική καραντίνα των συνδικαλιστικών - πολιτικών δικαιωμάτων και αγώνων. Δείχνει να φοβάται τη δυναμική της αντίστασης σήμερα γιατί γνωρίζει καλά με τι θα βρεθεί αντιμέτωπος ο λαός μετά τα απανωτά lockdown. Η μαζική ανεργία και η οικονομική καταβύθιση θα ακολουθήσουν τους χιλιάδες νεκρούς της πανδημίας. Η κυβέρνηση τρέμει ένα νέο ξέσπασμα λαϊκών αγώνων και γι’ αυτό χτυπά τον κόσμο που παλεύει από τώρα, επιχειρεί να χτυπήσει προκαταβολικά τις πρωτοπορίες της πάλης σήμερα, ώστε να ακυρώσει τη συνάντησή τους με τη λαϊκή αναπτυσσόμενη διαμαρτυρία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass