ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Τέσσερις κόμβους ετοιμάζει ο Δήμος

ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δημοσίευση: 17 Δεκ 2020 16:20

Τη σύμβαση προετοιμασίας μελέτης για τη διαμόρφωση ισόπεδων κόμβων στην πόλη της Ελασσόνας υπέγραψε ο δήμαρχος Ελασσόνας, κ. Ν. Γάτσας, με την αγρονόμο-τοπογράφο μηχ/κό, κ. Μαγδαληνή Καφφέ. Με την ευκαιρία της υπογραφής της σύμβασης ο κ. Ν. Γάτσας δήλωσε πως είναι ανάγκη να βελτιώσουμε δραστικά την ασφάλεια στην κυκλοφορία των πεζών και των οχημάτων σε 4 κομβικά σημεία, στα οποία υπάρχει μεγάλη κυκλοφοριακή επιβάρυνση και έχουν καταγραφεί τροχαία δυστυχήματα.

Ο Δήμος Ελασσόνας θα ωριμάσει τη μελέτη και θα την υποβάλει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, για ένταξη στον ευρύτερο κυκλοφοριακό σχεδιασμό της, αναβαθμίζοντας έτσι τόσο κυκλοφοριακά, όσο και αισθητικά τις διασταυρώσεις αυτές».
Οι διασταυρώσεις που προτείνεται να αναβαθμιστούν είναι:
- Κυκλικός κόμβος στη συμβολή των οδών Μεγ. Αλεξάνδρου και Μητροπολίτου Ιακώβου (Σ/Μ ΑΒ Βασιλόπουλος): Πρόκειται για τμήμα της εθνικής Οδού Λάρισας – Κοζάνης και είναι ένας από τους πιο κεντρικούς κόμβους της πόλης της Ελασσόνας, ο φόρτος του κόμβου είναι ιδιαιτέρως αυξημένος και επιβαρύνεται με οχήματα μεγάλου όγκου.
- Κυκλικός κόμβος στη συμβολή των οδών 6ης Οκτωβρίου και Δημητρίου που συνδέει τη Ν.Ε.Ο. Λάρισας και την Π.Ε.Ο. Λάρισας, στα όρια της πόλης (Σ/Μ Lidl). Ο φόρτος του κόμβου είναι αυξημένος και αναπτύσσονται μεγάλες ταχύτητες, καθώς πρόκειται για μία από τις εξόδους της πόλης.
- Ισόπεδος κόμβος στη συμβολή των οδών Μαυροδήμου – Ιπποκράτους – Γρηγορίου και Σωκράτους, στο Βαρόσι πλησίον της πλατείας. Πρόκειται για έναν κόμβο με πολλούς κλάδους, μεγάλης έκτασης και μεγάλης επικινδυνότητας.
- Ισόπεδος κόμβος στη συμβολή των οδών 6ης Οκτωβρίου – Πόντου και Βυζαντίου στο νότιο μέρος της πόλης (Σ/Μ Μασούτης): Πρόκειται για έναν κόμβο μεγάλης έκτασης χωρίς σαφή διαχωρισμό της πορείας των οχημάτων ή των χώρων στάθμευσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass