Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δίκτυο ύδρευσης, αλλά και ποτίσματος στη Νίκαια!

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤ. ΤΡΙΤΣΗΣ» ΖΗΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ -ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΝΕΟ ΓΙΑ ΑΡΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΗΠΩΝ

Δημοσίευση: 19 Δεκ 2020 21:06

Της Λένας Κισσάβου

Μία πρωτοποριακή πρόταση που αφορά έργο ύδρευσης, θα καταθέσει ο Δήμος Κιλελέρ,

στο χρηματοδοτικό εργαλείο «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, που θα περιλαμβάνει την κατασκευή διπλού δικτύου, και συγκεκριμένα δικτύου ύδρευσης με παράλληλο ανεξάρτητο δίκτυο άρδευσης για την τροφοδοσία των κήπων, στη Νίκαια. Όπως δήλωσε στην «Ε» ο δήμαρχος Κιλελέρ, Αθαν. Νασιακόπουλος, «πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα, το οποίο θα εφαρμοστεί στο έργο της αντικατάστασης όλου του δικτύου ύδρευσης της Νίκαιας. Η μελέτη του έργου έχει ήδη ανατεθεί και με την ολοκλήρωσή της θα κατατεθεί πρόταση χρηματοδότησης ύψους 5.600.000 ευρώ, στο πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης»».
Ο ίδιος δε, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους μελετητές προκειμένου να επιτευχθεί ένα άρτιο αποτέλεσμα, στον σχεδιασμό αυτού του ιδιαίτερου παράλληλου δικτύου, που θα διαχωρίζει τις τροφοδοσίες του πόσιμου νερού, με αυτό που χρειάζονται τα νοικοκυριά για να ποτίζουν τους κήπους και τους μπαχτσέδες τους στα σπίτια τους.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ
Διακοπές νερού, παρατηρούνται σε περιοχές της Νίκαιας, που κατασκευάζεται το μεγάλο έργο της αντικατάστασης του δικτύου αποχέτευσης.
Σύμφωνα με τον κ. Νασιακόπουλο, οι διακοπές προκαλούνται από βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης που προκύπτουν στο πλαίσιο των έργων αποχέτευσης, κι αυτό γιατί «τα σχεδιαγράμματα του δικτύου ύδρευσης που είχαν δημιουργηθεί στη δεκαετία του ΄80 στη Νίκαια και έχουν στα χέρια τους τα συνεργεία του έργου -προκειμένου να κινηθούν στη σωστή κατεύθυνση για να αποφύγουν ζημιές σε αυτό- δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, σε πολλές περιοχές της Νίκαιας».
Ως εκ τούτου, σε κάποιες περιπτώσεις, τα συνεργεία βρίσκονται μπροστά σε δίκτυο ύδρευσης, εκεί που αυτό δεν έχει αποτυπωθεί αντίστοιχα στο σχέδιο.
Σε δήλωσή του ο κ. Νασιακόπουλος, ζητά την κατανόηση των δημοτών στη Νίκαια.
Παράλληλα εκτιμά ότι το έργο αντικατάστασης του δικτύου αποχέτευσης, θα ολοκληρωθεί τέλη του Ιουνίου 2021 και ακολούθως θα ξεκινήσει η δημιουργία του Βιολογικού Καθαρισμού στη Νίκαια.
Συγκεκριμένα πρόκειται για το έργο «Αποχέτευσης ακαθάρτων και εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων Νίκαιας Δήμου Κιλελέρ», που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και αφορά στην κατασκευή εσωτερικού αποχετευτικού δικτύου του οικισμού της Νίκαιας, καταθλιπτικών αγωγών μεταφοράς των λυμάτων στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ), καθώς και στην κατασκευή ΕΕΛ εντός των διοικητικών ορίων της Δημοτικής Κοινότητας Νίκαιας.
Ο προϋπολογισμός της αντικατάστασης του δικτύου ανέρχεται στα 4.838.709 ευρώ και της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων στα 2.918.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).