ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ:

Τεχνικό πρόγραμμα με 35 νέα έργα

Πάνω από 10 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός του *Ψηφίστηκε από τις παρατάξεις Γάτσα-Καρανίκα

Δημοσίευση: 21 Δεκ 2020 15:30

Υπερψηφίστηκε την περασμένη Παρασκευή από τις παρατάξεις Γάτσα -Καρανίκα το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ελασσόνας για το 2021, το οποίο ξεπέρασε φέτος για πρώτη φορά το ποσό των 10 εκατ. ευρώ και αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω με τις εντάξεις έργων του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών.


Στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Ιω. Δραγατσίκης, ανέφερε πως «το τεχνικό πρόγραμμα του 2021 ανέρχεται στο ύψος των 10.325.602,04 ευρώ και αφορά έργα αθλητισμού, πολιτισμού, παιδείας, κοινωνικής πολιτικής, άρδευσης, αναπλάσεων, εξοικονόμησης ενέργειας, ασφαλτοστρώσεων, βελτίωσης των υποδομών. Στο τεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται 54 έργα, εκ των οποίων τα 35 είναι νέα έργα ύψους 5.400.000 ευρώ. 19 έργα θα χρηματοδοτηθούν εντός του 2021 από το υπόλοιπο της ΣΑΤΑ. Επίσης, μέσα στο επόμενο έτος θα ενταχθούν τα έργα που έχει ετοιμάσει η Αντιδημαρχία Προγραμματισμού για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», αλλά δεν έχουμε ακόμη την έγκριση. Τα έργα σε εξέλιξη από το προηγούμενο έτος κυμαίνονται στα 4.900.000 ευρώ.
Τα έργα του τεχνικού προγράμματος χρηματοδοτούνται ως εξής:
- 34 από έσοδα του Δήμου για επενδύσεις (ΣΑΤΑ).
- 3 από «Συντήρηση-Επισκευή σχολικών κτιρίων»
- 5 από ΕΣΠΑ - ΠΕΠ Θεσσαλίας.
- 8 από Φιλόδημος Ι - Φιλόδημος ΙΙ.
- 2 από «LEADER-ΕΣΠΑ».
- 1 από το Πράσινο Ταμείο.
- 1 από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
- 4 από το πρόγραμμα «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου».
Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια από την τοπική αυτοδιοίκηση έχουν κοπεί αρκετοί πόροι. Πλέον έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την παγκόσμια υγειονομική κρίση που έπληξε άμεσα τους προϋπολογισμούς των δημοτών μας και παράλληλα τα ταμεία του Δήμου μας».

ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ
Εν τω μεταξύ, τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα για το 2021 συζήτησε νωρίτερα η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Ελασσόνας, που συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης.
Στην επιτροπή -σύμφωνα με δελτίο Τύπου- προήδρευσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αθ. Ζιώγας και τα θέματα εισηγήθηκε ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Δ. Κουρομπίνας, οι οποίοι παρουσίασαν τα σχέδια του Τεχνικού Προγράμματος και αντίστοιχα του Προϋπολογισμού για το 2021. Στην επιτροπή συμμετέχουν συλλογικοί φορείς από τον Δήμο Ελασσόνας και πολίτες, οι οποίοι τοποθετήθηκαν και πρότειναν τον εμπλουτισμό του τεχνικού προγράμματος με περισσότερες δράσεις και έργα.
Ο κ. Ν. Γάτσας δήλωσε: «Ευχαριστώ τα μέλη της Επιτροπής για τη συμμετοχή τους στη σημαντική αυτή συνεδρίαση - διαβούλευση.
Φέτος ήταν μία δύσκολη χρονιά για όλους, όμως καταφέραμε να κάνουμε πολλά και να προγραμματίσουμε ακόμα περισσότερα.
Μεταξύ αυτών συντάξαμε ένα ολοκληρωμένο τεχνικό πρόγραμμα για το 2021, το οποίο περιλαμβάνει τα νέα ενταγμένα έργα, τα έργα που ξεκίνησαν το 2020 και συνεχίζονται, τα έργα που δημοπρατήθηκαν και θα ξεκινήσουν μέσα στη νέα χρονιά και εκείνα που θα δημοπρατηθούν στις αρχές του 2021.
Είναι έργα που προσφέρουν στην ανάπτυξη της περιοχής με τη δημιουργία και αναβάθμιση υποδομών και έργα που έρχονται να λύσουν προβλήματα της καθημερινότητας με τη συντήρηση των εγκαταστάσεων και των δικτύων.
Είναι έργα που ζήτησαν οι φορείς της κοινωνίας των πολιτών, τα μέλη της Επιτροπής, σε προηγούμενη διαβούλευση, εντάσσονται στο νέο τεχνικό πρόγραμμα και σύντομα θα υλοποιηθούν. Είναι πολλά ακόμα που προτάθηκαν στη φετινή διαβούλευση και δεν έχουν ενταχθεί, όμως με τη στήριξη της κοινωνίας των πολιτών είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρουμε πολλά μέσα στα επόμενα χρόνια».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass