ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ:

Περισσότερο φως σε πλατείες και χωριά

Ξεκίνησαν οι εργασίες τοποθέτησης φωτιστικών LED

Δημοσίευση: 21 Δεκ 2020 21:30

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Πιο φωτεινά γίνονται οι κωμοπόλεις και τα χωριά του Δήμου Τεμπών με παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής η οποία κυριολεκτικά αλλάζει τα φώτα σε δρόμους και πλατείες με νέα φωτιστικά Led. Τα νέα φωτιστικά σώματα που τοποθετούνται προσφέρουν ασφαλέστερες συνθήκες κυκλοφορίας, δραστική μείωση κατανάλωσης ενέργειας, εξοικονόμηση χρημάτων, λόγω της δραστικής μείωσης του κόστους συντήρησης των φωτιστικών, και εναρμονίζονται πλήρως με τις ευρωπαϊκές οδηγίες και τους κανόνες για την προστασία του περιβάλλοντος.


Η δημοτική Αρχή, τηρώντας τις δεσμεύσεις και προτεραιότητές της, ξεκίνησε την αντικατάσταση των συμβατικών φωτιστικών με σύγχρονης τεχνολογίας οδοφωτιστικά τύπου LED, σε χωριά του Δήμου, τα οποία έχουν έσοδα από τη λειτουργία, στην περιοχή τους, Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
« Ο Δήμος Τεμπών εκτός από την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών και δημοτικών κτιρίων, προχωρά με μικρά αλλά σταθερά βήματα στην αντικατάσταση των συμβατικών φωτιστικών σε δρόμους και πλατείες χωριών του Δήμου μας, με χρήματα που προέρχονται από την απόδοση ποσοστού επί της παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, που λειτουργούν στην περιοχή μας», δηλώνει στην «ΕτΔ» ο δήμαρχος Γιώργος Μανώλης.
Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει και η διαφορά είναι ορατή. Σε πρώτη φάση αλλάχθηκαν 230 φωτιστικά σώματα σε δρόμους και πλατείες των χωριών Ευαγγελισμός, Γόννοι και Καλλιπεύκη. Με την αντικατάσταση υπάρχει άπλετο και διαυγές φως, μειώνουμε την κατανάλωση ρεύματος και παράλληλα αυξάνουμε την αποδοτικότητα του φωτισμού. Το επόμενο έτος θα συνεχίσουμε την αντικατάσταση των ενεργοβόρων φωτιστικών, με φωτιστικά LED και σε άλλα χωριά του Δήμου. Προτεραιότητα, το ενεργειακό αποτύπωμα του Δήμου Τεμπών να είναι όσο το δυνατόν πιο ωφέλιμο για το περιβάλλον».

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass