Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επαύθη διότι καταχράστηκε τη φιλοξενία...

ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ «ΠΟΛΕΜΟ ΜΙΣΟΥΣ ΚΑΙ ΛΑΣΠΗΣ ΚΑΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ» *ΔΗΜΟΣ: ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΕ ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ * ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΖΗΤΑ Ο ΚΩΝ. ΒΑΪΟΥΛΗΣ

Δημοσίευση: 22 Δεκ 2020 15:23

Εκτός του δυναμικού των συνεργατών του Δημοτικού Ραδιοφώνου, έθεσε χθες, ο Δήμος Λαρισαίων, δικηγόρο, εθελοντή μουσικό παραγωγό συνεργάτη του, μετά τις αντιδράσεις που ξέσπασαν από την Ένωση Αστυνομικών Λάρισας, για «πόλεμο μίσους και λάσπης κατά

των αστυνομικών» σε εκπομπή του.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας κ. Θανάσης Νταβούρας, είχε καταγγείλει τον δικηγόρο μουσικό παραγωγό, ότι σε ραδιοφωνική εκπομπή του εμφάνισε «ρατσισμό απέναντι στους αστυνομικούς», καλώντας παράλληλα τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη να πάρει θέση.
Άμεση ήταν η απάντηση του Δήμου Λαρισαίων, για τα όσα συνέβησαν και καταγγέλθηκαν στην εκπομπή του συνεργάτη του, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο, ανακοινώνοντας χθες επίσημα την παύση του, λόγω «κατάχρησης της φιλοξενίας του, να μετατρέψει την εκπομπή του, αυθαίρετα, σε εκπομπή πολιτικού σχολιασμού».
Αναλυτικότερα η ανακοίνωση του Δήμου έχει ως εξής:
«Ο εν λόγω μουσικός παραγωγός ως εθελοντής συνεργάτης του Δημοτικού Ραδιοφώνου Λάρισας, ανέλαβε εδώ και ένα χρόνο, εκπομπή με μουσικές επιλογές.
Ο ίδιος επέλεξε να καταχραστεί της φιλοξενίας, μετατρέποντάς την αυθαίρετα σε εκπομπή πολιτικού σχολιασμού και μάλιστα αξιοποιώντας το μικρόφωνο ενός δημόσιου μέσου, για έναν μονόλογο προβολής των προσωπικών του απόψεων για την Ελληνική Αστυνομία.
Κατόπιν αυτών, από αυτή τη στιγμή, καταδικάζοντας την ενέργειά του, θέτουμε αυτόν εκτός του δυναμικού των συνεργατών του Δημοτικού Ραδιοφώνου» .
Μετά από αυτό, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας κ. Νταβούρας, μιλώντας στην «Ε» για την εξέλιξη που είχε το θέμα της καταγγελίας τους, υποστήριξε μεταξύ άλλων πως «όσον αφορά στη διακοπή της συνεργασίας του Δημοτικού Ραδιοφώνου με τον μουσικό παραγωγό, είναι απόφαση του Δήμου και δεν θα εμπλακώ στις εσωτερικές λειτουργίες του, ούτε φυσικά μας ικανοποιεί να χάνουν άνθρωποι τη δουλειά τους.
Για να το έκανε όμως ο Δήμος, κάποιους κανόνες παραβίασε ο εν λόγω συνεργάτης του.
Εγώ, είμαι υποχρεωμένος, από τη θέση μου να προστατεύσω τους συναδέλφους μου και είναι λυπηρό να δέχονται τέτοια επίθεση όπως έκανε στην εκπομπή του ο δικηγόρος παραγωγός».
Να σημειωθεί ότι, η ανακοίνωση -καταγγελία, του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας, για τα όσα αναφέρθηκαν στην εκπομπή του συνεργάτη μουσικού παραγωγού του Δημοτικού Ραδιοφώνου, ήταν η εξής: «Ως εργαζόμενος και πολίτης της Λάρισας, με θλίβει το γεγονός ότι συνεχίζεται από εργαζόμένους στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας, αυτή τη φορά μάλιστα μέσω της συχνότητας αυτού, ο πόλεμος μίσους και λάσπης κατά των συναδέλφων μου αστυνομικών...
Καταδικάζω απερίφραστα τέτοιες ρατσιστικές απόψεις και τους εκφραστές τους.
Οι Έλληνες αστυνομικοί είναι αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικού συνόλου και χαίρουν της συντριπτικής αποδοχής από τους συμπολίτες.
Αναμένω πλέον την επίσημη αντίδραση του δημάρχου Λαρισαίων, με τον οποίο ως Ένωση Αστυνομικών Λάρισας έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία και θεωρώ ότι το ήθος του και γενικότερα η προσωπικότητά του, επ’ ουδενί επικροτούν τέτοιες απόψεις.
Είμαι περήφανος για τους συναδέλφους μου και για το επάγγελμά μου».
ΕΡΩΤΗΣΗ
Ερωτήματα για τη λειτουργία του Δημοτικού Ραδιοφώνου, θέτει στη Δημοτική Αρχή, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαρισαίων Κοινόν» Κ. Βαϊούλης, και παράλληλα ζητά να συζητηθούν στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο.
Αναλυτικότερα σε επιστολή του αναφέρει: «Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας, με την ευθεία, άκρως αντιδημοκρατική, αντιδεοντολογική και αήθη επίθεση από παραγωγό του Δημοτικού Ραδιοφώνου εναντίον συλλήβδην όλων των αστυνομικών στις 17/12/2020, που ακολούθησε τη χυδαία και από όλους καταδικαστέα ανάρτηση νεοπροσληφθέντος δημοσιογράφου στη Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας, εις βάρος επίσης αστυνομικών της πόλης μας στις 6 Δεκεμβρίου του 2020, προκύπτει επιτακτική ανάγκη να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο εκτενέστερα και ουσιαστικότερα η συνολική λειτουργία του Δημοτικού Ραδιοφώνου.
Η Δημοτική Παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν» ζητά να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη 22/12/2020 συνολικά η λειτουργία του Δημοτικού Ραδιοφώνου και να απαντηθούν από τη Δημοτική Αρχή και κυρίως από τον δήμαρχο κ. Καλογιάννη, υπό την αποκλειστική εποπτεία του οποίου λειτουργεί το Δημοτικό Ραδιόφωνο, τα εξής:
-Με ποια κριτήρια επιλέγονται οι εξωτερικοί συνεργάτες του Δημοτικού Ραδιοφώνου; Η πρόσληψή τους γίνεται με απευθείας αναθέσεις από τον δήμαρχο; Ποιο είναι το ύψος των αμοιβών τους;
-Είναι γνωστό ότι η Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας δεν καλύπτεται ούτε εντάσσεται σε κανένα νομικό καθεστώς και λειτουργεί κυριολεκτικά «στον αέρα».
 Σκοπεύει ο κ. δήμαρχος να συνεχίσει να καλύπτει αυτή την παρανομία ή επιβάλλεται να προχωρήσει το Δημοτικό Συμβούλιο σε απόφαση που θα οδηγεί στην πλήρη νομιμοποίησή του;
-Υπάρχει αναλογική κάλυψη όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου;
-Καταδικάζει το περιεχόμενο της εκπομπής στις 17/12/2020;
Η Δημοτική Παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν» πιστεύει ότι τέτοια αντιδημοκρατική και διχαστική εκφορά λόγου, από τη συχνότητα του Δημοτικού Ραδιοφώνου, πρέπει να καταδικαστεί από όλο το Δημοτικό Συμβούλιο. Επιπλέον, απαιτείται η εκ βάθρων ανασυγκρότηση της λειτουργίας του Δημοτικού Ραδιοφώνου, ώστε να καταστεί ένα πλουραλιστικό, αντικειμενικό, με προσήλωση στη δημοσιογραφική δημοκρατική δεοντολογία μέσο. Το Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας δεν είναι ένα «λάφυρο» που το χρησιμοποιεί ο κάθε δήμαρχος για τη δημιουργία προσωπικού του «στρατού» και την προβολή του με την «τακτοποίηση ημετέρων».
Η Δημοτική Παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν» προτείνει την άμεση σύσταση Διαπαραταξιακής Επιτροπής η οποία θα βάλει τέλος στην ανομία και στην αντιδημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Ραδιοφώνου και θα αξιοποιήσει όλο το μόνιμο προσωπικό του ραδιοφώνου χωρίς αποκλεισμούς, επιλεκτικές περιθωριοποιήσεις και απευθείας αναθέσεις σε εξωτερικούς «ημετέρους».
Το Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας ανήκει στον Δημοκρατικό Λαό της Λάρισας και πρέπει -επιτέλους-να αξιοποιήσει τον πραγματικό θησαυρό των ραδιοφωνικών παραγωγών, των εκπομπών, των συνεντεύξεων και του αρχείου του. Υπάρχουν τόσα που πρέπει και να σωθούν και να γίνουν κτήμα όλων των Λαρισαίων. Θα είναι μια τεράστια συμβολή στην ίδια την ιστορία της πόλης και των ανθρώπων της».