«Νομοκλοπή» και αλλοίωση του «νόμου Πεπονή»

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΑΣΕΠ

Δημοσίευση: 24 Δεκ 2020 16:40

«Επιμένει ο κ. Θεοδωρικάκος, τις αλλαγές που φέρνει στο ΑΣΕΠ με το νομοσχέδιό του, να τις χαρακτηρίζει, «μεγάλη μεταρρύθμιση», κάτι που είναι ένα ξεκάθαρο πολιτικό ψεύδος», υπογράμμισε στην ομιλία της στη Βουλή, η τομεάρχης Εσωτερικών του Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, για να συμπληρώσει πως «η πρόταση της κυβέρνησης αποτελεί απλώς μια τροποποίηση του εμβληματικού «Νόμου Πεπονή», της κορυφαίας μεταρρύθμισης του ΠΑΣΟΚ, που θα μπορούσε ωστόσο να γίνει ακόμη και με μια απλή υπουργική εγκύκλιο».

Όπως υπενθύμισε η Λαρισαία βουλευτής, ο πολυδιαφημισμένος «πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός», που δήθεν τώρα εισάγεται από τον κ. Θεοδωρικάκο προβλεπόταν από τον αρχικό νόμο του 1994 και μάλιστα από το 1994 έως το 2004 πραγματοποιήθηκαν 23 γραπτοί διαγωνισμοί για 45.000 θέσεις με 710.000 υποψήφιους, καθώς και 2 γραπτοί διαγωνισμοί στον τραπεζικό τομέα για 800 θέσεις και 140.000 υποψήφιους.
«Η Κυβέρνηση λοιπόν, κάτι σπουδαίο δεν φέρνει, αλλά κάτι σπουδαίο… «κλέβει»! Τελεί το ιδιώνυμο ηθικό αδίκημα της… «νομοκλοπής», προσπαθώντας να εμφανίσει ως δικό της, νόμο, που δημιούργησε άλλος, χωρίς μάλιστα, να αναφέρει την «πηγή» και προσπαθώντας λάθρα να χωρέσει στο κάδρο των μεταρρυθμιστών Υπουργών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ. Αυτό όμως , μπορεί να οδηγήσει - όπως ακριβώς η λογοκλοπή στην ακαδημαϊκή κοινότητα - μέχρι και σε αποπομπή... Ειδικά μετά τις «γαλάζιες συνεντεύξεις», τα ψυχοτεχνικά τεστ και τις επιτροπές από… ιδιώτες, που τώρα εισάγει», συμπλήρωσε με νόημα η βουλευτής.
Παράλληλα, τόνισε πως και η υποτιθέμενη αξιοκρατία την οποία επικαλείται διαρκώς ο υπουργός Εσωτερικών δεν επιτυγχάνεται με το νομοθετικό του «πόνημα», από τη στιγμή που αναμένεται να «ανθίσει» ολόκληρη βιομηχανία φροντιστηρίων για τους διαγωνισμούς, που αναπόφευκτα ευνοούν τους κατοίκους των αστικών κέντρων και τους οικονομικά δυνατούς. Από το βήμα της Βουλής, η Ευαγγελία Λιακούλη διέγνωσε και σημαντικές αντιφάσεις στις διατάξεις του νομοσχεδίου της κυβέρνησης: «όπως την απουσία στρατηγικής και λογικής συνέχειας του κράτους, αφού με αυτό το Ν/Σ η κυβέρνηση υποβιβάζει την προϋπηρεσία , την ειδική εμπειρία και τα τυπικά κριτήρια, ενώ, η μεγαλύτερη αντίφασή της είναι πολιτικής φύσεως, από τη στιγμή που στη μια Αίθουσα προσπαθεί να μας πείσει για τις «καλές» της προθέσεις, τη διαφάνεια και αξιοκρατία, την ίδια ώρα που στη διπλανή Αίθουσα της Βουλής με άλλο νομοσχέδιο διευθετήσεων και κυβερνητικών τροπολογιών, νομοθετούνται ακόμη και τώρα προσλήψεις στο δημόσιο, κατά παρέκκλιση!» συμπλήρωσε με έμφαση η Ευαγγελία Λιακούλη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass