Και οι ζωές των κρατούμενων μετράνε

Παρέμβαση συμπαράστασης του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ για τις Φυλακές Λάρισας

Δημοσίευση: 28 Δεκ 2020 16:00

Παρέμβαση συμπαράστασης στους κρατούμενους των Φυλακών Λάρισας πραγματοποίησαν μέλη του Τμήματος Αλληλεγγύης και Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.


Με αφορμή την έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού μεταξύ των κρατουμένων, που έφτασαν τα 150, σύμφωνα με τα αποτελέσματα ελέγχων του ΕΟΔΥ, αλλά και τις καταγγελίες για μη τήρηση των πρωτοκόλλων για τη διασφάλιση της υγείας τους, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ απαίτησαν τη διενέργεια συνεχών τεστ, καθώς και την άμεση παύση του υποχρεωτικού συνωστισμού και των εξαναγκαστικών συναθροίσεων.
Κύρια συνθήματα της παρέμβασης που έγινε στο πλαίσιο πανελλαδικής εκστρατείας του κόμματος, ήταν «Αποσυμφόρηση τώρα», «Και οι ζωές των κρατούμενων μετράνε». Μετράνε όπως κάθε ανθρώπου, αλλά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σφυρίζει αδιάφορα και υποχρεώνει χιλιάδες ανθρώπους να ζουν στοιβαγμένοι, ο ένας πάνω στον άλλο, με τα κρούσματα του Covid-19 να σαρώνουν. Οι φυλακές μετράνε ήδη νεκρούς και εκατοντάδες νοσούντες, αρκετοί από αυτούς βαριά. Ως φαίνεται, για τους κυβερνώντες οι ζωές των κρατουμένων μετράνε λιγότερο ή καθόλου, όπως και οι ζωές των φτωχών, των άστεγων, των κοινωνικά αποκλεισμένων, των «αόρατων» για τη σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική, καταλήγει σχετική ανακοίνωση του Τμήματος Αλληλεγγύης και Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass