«Στασιμότητα σε αρκετά θέματα της καθημερινότητας»

Ο ΣΑΣΜΥ για τις τοποθετήσεις - μεταθέσεις στρατιωτικού προσωπικού

Δημοσίευση: 28 Δεκ 2020 15:20

Με αφορμή το θέμα των τοποθετήσεων – μεταθέσεων στρατιωτικού προσωπικού ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΑΣΜΥ) σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων σημειώνει ότι «παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις κυβερνητικών παραγόντων περί εφαρμογής ανθρωποκεντρικής πολιτικής και λήψης ουσιαστικών πρωτοβουλιών βελτίωσης του νομοθετικού πλαισίου των μεταθέσεων, διαπιστώνεται πλήρης στασιμότητα σε αρκετά θέματα της καθημερινότητας των συναδέλφων.

Ειδική μνεία όμως, εκτιμάται ότι πρέπει να γίνει στο θέμα της παραχώρησης του ευεργετήματος της ειδικής μεταθετικότητας σε όσα στελέχη διανύουν το 30ό κατ’ ελάχιστον έτος υπηρεσίας, εξαιρουμένων όσων Ανωτέρων Αξιωματικών προορίζονται σταδιοδρομικά για την κάλυψη των θέσεων υψηλής ευθύνης.
Πολλάκις έχουν τεθεί στον δημόσιο διάλογο προτάσεις για παραχώρηση ειδικής μεταθετικότητας μετά από συγκεκριμένο όριο ετών υπηρεσίας, με ισχυρά επιχειρήματα για τα εκτιμώμενα οφέλη σε ατομικό επίπεδο, όπως η διατήρηση μιας κύριας κατοικίας διαμονής, η εξασφάλιση ίσων ευκαιριών εκπαίδευσης σε σταθερό μαθητικό περιβάλλον για τα τέκνα, η μείωση φαινομένων απώλειας της οικογενειακής συνοχής, οι διευρυμένες δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης όσων συζύγων απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα, η ευχερέστερη εξασφάλιση συνυπηρέτησης με σύζυγο εργαζόμενη στο δημόσιο. Τα οφέλη βέβαια δεν περιορίζονται στο προσωπικό, αλλά ανακλούν και στην Υπηρεσία από τον δραστικό περιορισμό του κόστους, την αισθητή μείωση της γραφειοκρατίας και την αύξηση της παραγωγικότητας – αποδοτικότητας των στελεχών». «Ο ΣΑΣΜΥ διαφωνεί με κάθε μορφή δημαγωγίας που παρασύρει και παραπλανεί τον συνάδελφο. Απευθυνόμαστε με απόλυτη ειλικρίνεια στα μέλη μας και σε όλους τους συναδέλφους, με προφανή κίνδυνο ενίοτε να γινόμαστε δυσάρεστοι.
Πρόθεσή μας είναι, με τις τοποθετήσεις μας, να διεκδικήσουμε το ωφέλιμο και το εφικτό για τους πολλούς (σε βάθος χρόνου άπαντες θα μπορούν να κάνουν χρήση του συγκεκριμένου ευεργετικού μέτρου) και όχι το πρόσκαιρο ή το ευχάριστο για τους λίγους.
Αρνούμαστε κατηγορηματικά να συμμετάσχουμε σε παραπλανητικές «δημοπρασίες ευαισθησίας», καθώς δεν θεωρούμε ότι υπάρχουν στον χώρο «ανταγωνιστές», παρά μόνο συναδελφικές κοινότητες (με όλη τη σημασία του όρου και μακριά από διχαστικές λογικές)».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass