Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 28 Δεκ 2020 15:02

Συνεδριάζει το Δ.Σ. Φαρσάλων
ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Με δύο θέματα ημερήσιας διάταξης συνεδριάζει μεθαύριο Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 13:00 με τηλεδιάσκεψη, το Δημοτικό Συμβούλιο Φαρσάλων, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων.
-Λήψη απόφασης, για αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου, οικον. έτους 2020 (δωδέκατη, 12η).
-Λήψη απόφασης, για την έγκριση του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών με την Κωδική Ονομασία «ΙΟΛΑΟΣ» του Δήμου Φαρσάλων.

 

Διαδικτυακό παζάρι με έργα κρατούμενων
O μη κερδοσκοπικός Σύλλογος «Διέξοδος, για την αντεγκληματική πολιτική, τον σωφρονισμό και την επανένταξη» πραγματοποιεί διαδικτυακό παζάρι μέχρι την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021, μεταφέροντας μήνυμα ανθρωπιάς με θέμα: «Αυτά τα Χριστούγεννα ας «οπλιστούμε» με αλληλεγγύη».
Τα έσοδα των πωλήσεων θα διατεθούν στους βασικούς σκοπούς του Συλλόγου και συγκεκριμένα στη δημιουργία προγραμμάτων στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας και στήριξης της διαδικασίας επανένταξης των έγκλειστων.
Η διαδικασία συμμετοχής – επιλογής – πληρωμής και παραλαβής προϊόντων, σύμφωνα με τον Σύλλογο είναι η εξής: «Επίσκεψη στην επίσημη σελίδα της «Διεξόδου» στο facebook ή στον ιστότοπο https://imgur.com/a/B6C2jHc, επιλογή του είδους ή των ειδών που ενδιαφέρουν τον αγοραστή και παραγγελία τους τηλεφωνικά (6971-707.566) ή με μήνυμα στη σελίδα του Συλλόγου.
Οι πληρωμές θα πραγματοποιούνται μέσω τραπεζικής κατάθεσης (Iban Πειραιώς: GR7901712550006255138913830), με την αιτιολογία «Για ενίσχυση σκοπού» ή με αντικαταβολή κατά την παραλαβή.

 

Εως τις 31/1 η εξ αποστάσεως εργασία
Παρατείνεται η δυνατότητα προσφυγής στο σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των Υπουργείων Εργασίας, Οικονομικών και Υγείας.
Συγκεκριμένα, παρατείνεται, μέχρι και την 31η Ιανουαρίου 2021, η δυνατότητα του εργοδότη να καθορίζει με απόφασή του ότι η εργασία που παρέχεται από τον εργαζόμενο στον προβλεπόμενο από την ατομική σύμβαση τόπο εργασίας θα πραγματοποιείται με το σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας, η οποία θεσμοθετήθηκε ως έκτακτο και προσωρινό μέτρο με την περίπτωση α) της παρ. 2 του άρθρου 4 της από 11.03.2020 ΠΝΠ «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορονοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του» (Α’ 55), ως κυρώθηκε και ισχύει, λαμβάνοντας υπόψη την πορεία εξέλιξης του φαινομένου.

 

Συνελήφθη 39χρονη
Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, συνελήφθη μια 39χρονη Βολιώτισσα η οποία αναζητούνταν από την ΕΛ.ΑΣ. καθώς σε βάρος της εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Βόλου, για σύσταση συμμορίας και παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών ουσιών.

 

Περιμάζεψαν αδέσποτο άλογο...

Τον ιδιοκτήτη του να το περιμαζέψει και να το οδηγήσει στον χώρο του, περιμένουν κάτοικοι της Νίκαιας, που βρήκαν ένα άλογο να περιφέρεται σε δρόμους της κοινότητας. Για λόγους ασφαλείας, -και για να μην προκληθεί κάποιο ατύχημα με ΙΧ ή με μικρά παιδιά- το έδεσαν σε στύλο της ΔΕΗ στη διασταύρωση των οδών Μερκούρη και Λεωνιδίου, του έδωσαν τροφή και νερό και ελπίζουν, όπως είπαν στην «ΕτΔ», να τελειώσει σύντομα η περιπέτειά του...

 

Χριστούγεννα με το Θεσσαλικό Radio Plays

Σε εορταστικό κλίμα συντονίζονται οι ραδιοφωνικές παραγωγές του Θεσσαλικού Θεάτρου. Η ενότητα Θεσσαλικό Radio Plays που έχει ήδη κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού, φορά τα γιορτινά της και επιστρέφει σήμερα Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020, στις 9 μ.μ., στη Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας με αφήγηση δύο χριστουγεννιάτικων διηγημάτων του Παπαδιαμάντη, τα Έρωτας στα χιόνια και Άνθος του γιαλού.
Αφήγηση και μουσική επιμέλεια: Θανάσης Ζέρβας, Θωμάς Μπεχλιβάνης.
Η ηχογράφηση της αφήγησης πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Θ.Θ. με την τεχνική επιμέλεια του Νίκου Γεωργάκη.

 

Λήγει σήμερα η διορία για τα 400 ευρώ των άνεργων

Λήγει σήμερα Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου και ώρα 23:59 και η τελευταία παράταση που έδωσε η διοίκηση του ΟΑΕΔ στους 42.751 δικαιούχους μακροχρονίους άνεργους προκειμένου να επιβεβαιώσουν ή να καταχωρίσουν το IBAN για την καταβολή της νέας έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 400 ευρώ. Δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι που ξεπέρασαν 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, κατά το διάστημα από 1 Μαρτίου έως και 25 Νοεμβρίου 2020, παρέμειναν εγγεγραμμένοι άνεργοι έως και τις 25 Νοεμβρίου και δεν έλαβαν την προηγούμενη φορά εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να επιβεβαιώσουν ή να καταχωρίσουν ΙΒΑΝ ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο είναι δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι μέσω gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή ΟΑΕΔ στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/ektakte-oikonomike-eniskhuse-se-makrokhronia-anergous. Εάν οι δικαιούχοι δεν υποβάλουν ΙΒΑΝ μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, τα 400 ευρώ δεν θα καταβληθούν.

 

Εθελοντική αιμοδοσία στην Ελασσόνα

Ο Δήμος Ελασσόνας σε μία κίνηση ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, αλλά και αγάπης προς τον συνάνθρωπο οργανώνει εθελοντική αιμοδοσία. Η αιμοδοσία θα γίνει με την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Λ. μεθαύριο Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου στην Κεντρική πλατεία της πόλης από 9:00 π.μ έως τις 13:00 με το σύνθημα «Μένουμε σπίτι και προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες - συνεχίζουμε να προσφέρουμε σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη». Οι αιμοδότες για τη μετακίνησή τους θα αποστέλλουν μήνυμα στο 13033 με τον κωδικό 4.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass