ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ:

Επιτυχές 4ήμερο αιμοδοσίας στον Αμπελώνα

Δημοσίευση: 28 Δεκ 2020 20:07

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Πάνω από 80 κάτοικοι του Αμπελώνα και της περιοχής άφησαν για λίγο τις προσωπικές και οικογενειακές ασχολίες τους, αψήφησαν τη φοβία των ημερών, λόγω της γενικότερης κατάστασης που βιώνει ακόμα η χώρα με την πανδημία του Covid-19 και προσήλθαν στον χώρο του Κ.Α.Π.Η. Αμπελώνα, για να πάρουν μέρος στην 90ή εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Η Ελπίδα» για τα Χριστούγεννα και να προσφέρουν μία φιάλη από το αίμα τους για τον πάσχοντα συνάνθρωπο.


Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει και στο κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ., το οποίο με πρωτοβουλία του Συλλόγου βρέθηκε την Κυριακή στον Αμπελώνα και δίπλα στον χώρο της αιμοδοσίας, με συντονίστρια γιατρό του COV-2 Ειδικού Σκοπού, κ. Ράνια Πινακά διενήργησε δωρεάν εξέταση σε εθελοντές αιμοδότες, αλλά και σε κατοίκους του Αμπελώνα, προαιρετικά πάντα, rapid test, ανίχνευσης του Covid-19.
Με πολύ μεγάλη ικανοποίηση, το κλιμάκιο ενημέρωσε ότι ιχνηλατήθηκαν συνολικά 59 συμπολίτες και ευρέθησαν όλοι αρνητικοί στον ιό.
Αξίζει βέβαια να σημειωθεί, ότι από τους προσερχόμενους αιμοδότες, έντεκα εθελοντές προσήλθαν και αιμοδότησαν για πρώτη φορά, ενώ οκτώ από αυτούς είναι κάτω των είκοσι πέντε ετών.
Στην αιμοδοσία μας αυτή, καθοριστική υπήρξε και η παρουσία ομάδας Ερυθροσταυριτών του Περιφερειακού Παραρτήματος Λάρισας του Ερυθρού Σταυρού.
Τους αιμοδότες αυτούς, που πρόσφεραν το αίμα τους στην 90ή αιμοδοσία της «Ελπίδας» για την κάλυψη των ιδιαίτερα αυξημένων αναγκών την εποχή αυτήν καθώς και όλους τους άλλους που εθελοντικά προσέρχονται για να προσφέρουν αίμα σε όλες τις άλλες αιμοδοσίες του Συλλόγου που πραγματοποιούνται καθόλη τη διάρκεια του έτους, ο πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου τους ευχαριστούν θερμά και τους συγχαίρουν από καρδιάς για την προσφορά τους.
Επίσης, ο πρόεδρος και το Δ.Σ., εκφράζουν την εκτίμησή τους και στο προσωπικό του Κέντρου Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λάρισας: στους ιατρούς κ. Ναούμ (Μάκη) Σταμπουλτζή και Αναστάσιο Τζορτζάτο, καθώς και στις τρεις νοσηλεύτριες τις κ. Γεωργία Αθανασιάδου, Έλενα Κουτάκου και Πόπη Φώλλα, που χάρη στην ευσυνειδησία τους και στο υψηλό αίσθημα ευθύνης, από το οποίο διαπνέονται, η αιμοληψία πραγματοποιήθηκε ομαλά και απρόσκοπτα με πολύ μεγάλη επιτυχία!
Τον χώρο της αιμοδοσίας επισκέφτηκε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου και μέλος του Συλλόγου κ. Γιάννης Αντωνόπουλος, ο οποίος συγχάρηκε τον πρόεδρο κ. Γιάννη Γιαννόπουλο και τα μέλη του Δ.Σ. της «Ελπίδας» για τις προσπάθειες που καταβάλλουν και το σημαντικό έργο που επιτελούν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass