ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ:

Αρχίζει η κατασκευή νέας Κεντρικής πλατείας

Δημοσίευση: 28 Δεκ 2020 16:15

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Μέσα στο νέο έτος 2021 ο Δήμος Τυρνάβου προχωρά άμεσα στην ανακατασκευή της Κεντρικής πλατείας του Τυρνάβου.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που φέρει την προσωπική σφραγίδα του δημάρχου κ. Ιωάννη Κόκουρα και με την ολοκλήρωση των εργασιών θα δοθεί μια νέα αναβαθμισμένη εικόνα στο κέντρο της πόλης του Τυρνάβου.
Το έργο της αναμόρφωσης της Κεντρικής πλατείας που θα προστεθεί σε αυτό των Αστικών Αναπλάσεων θα αλλάξει σημαντικά την εικόνα ενός μεγάλου μέρους του κέντρου του Τυρνάβου, αναβαθμίζοντας τη βασική όψη της πόλης μετά από πολλά χρόνια. Είναι ένα έργο προϋπολογισμού 1.095.000 ευρώ, ενώ η έκπτωση του εργολάβου κατά τη δημοπράτηση του έργου θα αφορά αποκλειστικά το ποσό που θα δαπανήσει ο Δήμος.
Με απόφαση της 23ης Δεκεμβρίου 2020, το Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου ενέκρινε την ένταξη του έργου «Αναμόρφωση Κεντρικής πλατείας Τυρνάβου», με ποσό ένταξης τις 325.160 ευρώ, στο πρόγραμμα χρηματοδότησης «Αστική Αναζωογόνηση».
Η έγκριση δόθηκε μετά από την κατάθεση της μελέτης και της πρότασης του Δήμου Τυρνάβου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Ταμείου με όλα τα στοιχεία που προβλέπονται, βάσει του οδηγού για την οριστική ένταξη του έργου. Οι υπηρεσίες και οι άνθρωποι του Δήμου έδρασαν με ταχύτητα και κατέθεσαν μια άρτια και ολοκληρωμένη πρόταση, η οποία εγκρίθηκε σε ελάχιστο χρόνο.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΥΡΑΣ
Σε δήλωσή του στην «ΕτΔ» ο δραστήριος δήμαρχος Τυρνάβου κ. Ιωάννης Κόκουρας τόνισε: «Η ένταξη του έργου «Αναμόρφωση Κεντρικής πλατείας Τυρνάβου», στο πρόγραμμα χρηματοδότησης «Αστική Αναζωογόνηση» και η χρηματοδότησή του από το Πράσινο Ταμείο είναι πολύ σημαντική, καθώς η πόλη θα αποκτήσει μια νέα καλαίσθητη και σύγχρονη πλατεία, λειτουργική και προσβάσιμη σε κάθε δημότη, με μικρό κόστος για τον Δήμο, αλλά μεγάλα ανταποδοτικά οφέλη για τους δημότες μας. Οι νέοι χώροι προγραμματίζονται με ιδιαίτερη προσοχή και προτεραιότητα, ώστε να αποδίδονται εκεί όπου προορίζονται, στο κοινωνικό σύνολο. Είμαι περήφανος για τους συνεργάτες μου, καθώς δώσαμε έναν τιτάνιο αγώνα, εν μέσω κορονοϊού, με μεγάλες ελλείψεις στις υπηρεσίες και καταφέραμε, σε ελάχιστο χρόνο, να προλάβουμε τις προθεσμίες, να υποβάλουμε την πρότασή μας στο «Πράσινο Ταμείο» και τελικά να εγκριθεί. Η νέα πλατεία που θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται μέσα στο 2021, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα έργα που σχεδιάζουμε, θα κάνουν πραγματικότητα το όραμά μας να δημιουργήσουμε έναν Δήμο για τον οποίο, κάποιος θα ζει από επιλογή και όχι αναγκαστικά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass