Να εκμεταλλευτούμε πνευματικά τον εγκλεισμό κατά την πανδημία

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΡΙΤΩΝ: Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΜΥΑΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΛΑΓΟΜΑΣΤΕ

Δημοσίευση: 03 Ιαν 2021 21:36

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Επίκαιρα μηνύματα στην καθιερωμένη επίσημη πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία για την 1η του Νέου Έτους, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας.


Στις προχθεσινές θρησκευτικές εκδηλώσεις χοροστάτησε ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, και συλλειτούργησαν ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης - αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Πνευματικός και ο διάκονος π. Ιάκωβος Γκασντερίδης. Στη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας χειροτονήθηκε διάκονος ο π. Κωνσταντίνος Λαφατζής, που κατάγεται από το Δίον Πιερίας.
Τηρώντας το έθιμο, ο κ. Χαρίτων, πλαισιωμένος από τους κληρικούς, ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιττα του Μητροπολιτικού Ναού.
Ο Μητροπολίτης κ. Χαρίτων, με αφορμή την έλευση του Νέου Χρόνου, απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα, έστειλε επίκαιρα μηνύματα:
«Ο Θεός όμως μας έδωσε και μυαλό για να φυλαγόμαστε. Το 2020 δεν ήταν κάτι το ευχάριστο. Ήταν ο πιο δύσκολος χρόνος, χρόνος που έφερε μόνο δυστυχία, που έφερε μακριά τους ανθρώπους. Να συνεχίσουμε να προσφέρουμε την αγάπη μας για τον πλησίον.
Το 2021 να είναι έτος που θα μας δοθεί χρόνος και ευκαιρίες όλοι να ξαναδούμε τις αδυναμίες και τις ελλείψεις μας, τα λάθη που κάναμε για να τα διορθώσουμε, σε τι φταίξαμε, ποιους πικράναμε με τις συμπεριφορές μας, να προγραμματίσουμε νέες πρωτοβουλίες, να γίνουμε καλύτεροι. Μέσα από τον εγκλεισμό έχουμε την ευκαιρία να ωφεληθούμε πνευματικά. Αυτήν την ευκαιρία που μας δίνει η πανδημία να την εκμεταλλευτούμε πνευματικά. Να προσευχηθούμε περισσότερο, να έλθουμε πιο κοντά με την οικογένειά μας. Μέσα από μία δυστυχία, ο άνθρωπος μπορεί να προοδεύσει και να ωφεληθεί.
Η ειρήνη των λαών ξεκινά από την προσωπική ευθύνη του καθενός μας. Έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε στάση, συμπεριφορά, τρόπο σκέψης, να μετανοήσουμε και να ζήσουμε ειρηνικά».
Ακόμη, ο Μητροπολίτης Ελασσώνος υπενθύμισε ότι το 2021 είναι αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως, επέτειος που αποτελεί ορόσημο για ολόκληρο το ελληνικό έθνος.
«Οι αγωνιστές και οι ήρωες αποτελούν παράδειγμα για τους νέους, πρότυπο προς μίμηση», ανέφερε χαρακτηριστικά, προαναγγέλλοντας προγραμματισμένη εκδήλωση - ημερίδα για τη μεγάλη επέτειο στην Ελασσόνα, στις 27 Σεπτεμβρίου του 2021.
Στις φετινές εκδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκ. Γάτσας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αθ. Ζιώγας, οι αντιδήμαρχοι Ευφρ. Καρκαβανίδου - Σκρέτα, Ιωάνν. Νάνος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο - πρ. δήμαρχος Ελασσόνας Νικ. Ευαγγέλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημ. Παπαδημόπουλος, Αικατ. Σερετίδου - Ζηρδέλη, Βάια Αργύρη - Μουτζίκου, Αν. Σερετίδης.

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass