Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρωτόγνωρη η πρωτοχρονιά

ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥΣ ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ *ΑΝΤ. ΓΚΟΥΝΤΑΡΑΣ: ΞΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟ 2021 ΜΕ ΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΘΑ ΦΑΝΤΑΖΟΤΑΝ

Δημοσίευση: 03 Ιαν 2021 21:39

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Παρουσία λίγου κόσμου πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Παρασκευής στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Αντωνίων Αγιάς ο όρθρος, η θεία λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και η δοξολογία για τη νέα χρονιά.


Αυστηρά και νομότυπα, τηρώντας τα μέτρα της κυβέρνησης που ως στόχο έχουν τη μείωση της διασποράς της πανδημίας, η εκκλησιαστική επιτροπή κράτησε τον αριθμό των ταυτοχρόνως παρευρισκόμενων στον ναό στους 50, ενώ και το αντίδωρο στο τέλος μοιράστηκε στους πιστούς σε σφραγισμένο ατομικό σακουλάκι.
Ο αρχιερατικός επίτροπος της Περιφέρειας Αγιάς, πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Μακρής, με το πέρας της θείας λειτουργίας ανέγνωσε μήνυμα της Ιεράς Συνόδου επί την 1η του έτους και επί τη ενάρξει των εορτασμών της επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821. Στη δοξολογία, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, παρέστησαν ο δήμαρχος Αντώνης Γκουντάρας κι ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Ισότητας και Νεολαίας, Πέτρος Μπαρμπέρης.
Στον πανηγυρικό, λόγω της ημέρας, χαιρετισμό, ο κ. Γκουντάρας ευχήθηκε προς όλους χρόνια πολλά και καλή χρονιά. «Ξημέρωσε το 2021 με έναν τρόπο που κανένας δε θα φανταζόταν» είπε και συνέχισε: «Το 2020 δοκιμαστήκαμε πολύ και η δοκιμασία συνεχίζεται. Περάσαμε μία χρονιά που καταλάβαμε όλοι μας πως η ζωή μας μπορεί ν’ αλλάξει άρδην από τη μία στιγμή στην άλλη».
Ο Δήμαρχος επισήμανε το γεγονός ότι ο Δήμος Αγιάς είχε ελάχιστα κρούσματα καθ’ όλη την ως τώρα περίοδο της πανδημίας, ευχαρίστησε τον κόσμο της περιοχής που ακολούθησε πιστά τις οδηγίες των ειδικών για αυτοπεριορισμό δείχνοντας ο καθένας υψηλό αίσθημα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης και κάλεσε τους δημότες να συνεχίσουν έτσι, λέγοντας πως «Όσα υποστηρίζουν οι επιστήμονες μην τα αντιμετωπίζετε ελαφρά την καρδία. Μην έχετε την εντύπωση ότι υπάρχουν πίσω από όλα αυτά σκοτεινά κέντρα που τα επεξεργάζονται. Είναι σημαντικό για όλους μας, για τους συνανθρώπους μας, αλλά και για μας τους ίδιους, να ακολουθήσουμε τις οδηγίες, έτσι ώστε να προστατεύσουμε την υγεία και γρήγορα να περάσουμε ξανά στη φυσιολογική κοινωνική και οικονομική ζωή».
Ο κ. Γκουντάρας δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. «Είναι σημαντικό» τόνισε «να κοιτάμε πίσω και να βλέπουμε τι έχει συμβεί στην πατρίδα μας στο βάθος της Ιστορίας. Φέτος είναι μια εξαιρετική ευκαιρία όλοι να κάνουμε έναν απολογισμό, μια ανασκόπηση και να δούμε ποια είναι η στάση μας, η συμπεριφορά μας και η προσφορά μας στον τόπο και στο Έθνος». «Ο Ελληνισμός» συνέχισε «δεν πορεύτηκε ποτέ σε ήρεμα νερά. Πάντα δίναμε μάχες δύσκολες, και τις κερδίζαμε όταν υπήρχε αδελφοσύνη και συνεννόηση, όταν πορευόμασταν με τις αρχές και τα ιδεώδη του Χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Πατρίδα μας, με το Έθνος μας».
Ο χαιρετισμός έκλεισε με την ευχή το 2021 να «απελευθερωθούμε» από την πανδημία και με ένα κάλεσμα προς τον καθένα πολίτη του Δήμου Αγιάς ξεχωριστά. «Αυτό που μένει» είπε ο κ. Γκουντάρας «είναι να απλώσουμε ένα χέρι βοήθειας σε αυτούς που το έχουν ανάγκη. Να σταθούμε δίπλα στους κατατρεγμένους, πλάι στους αρρώστους, στους ανήμπορους συνανθρώπους μας και να δώσουμε απλόχερα την αγάπη μας».

Του Νίκου Γουργιώτη

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα