Βραβείο εταιρικής ευθύνης στην «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου»

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟ 2019

Δημοσίευση: 09 Ιαν 2021 15:43

Την Έκθεση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για το 2019 δημοσίευσε η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε., στην οποία παρουσιάζονται αναλυτικά τα αποτελέσματα της δραστηριότητας της εταιρείας. Η Έκθεση αυτή καταρτίστηκε σύμφωνα με τα πρότυπα του Global Reporting

Initiative (GRI) κι ευθυγραμμίζεται με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDG’s) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Στόχος της Έκθεσης είναι να ενημερώσει, αλλά και να ενισχύσει την επικοινωνία ανάμεσα στην εταιρεία και σ’ όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, σ’ ένα πλαίσιο διαφάνειας και αξιοπιστίας, το οποίο επιβεβαιώνει και η εξωτερική έκθεση ανεξάρτητης διασφάλισης.
Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, βραβεύτηκε το 2019 από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης με το χάλκινο βραβείο για τις επιδόσεις της στην εφαρμογή υπεύθυνων εταιρικών πρακτικών βάσει του Δείκτη CR Index. Έχοντας πολύ υψηλά στους στόχους της την περιβαλλοντική διαχείριση, η εταιρεία απέσπασε τέσσερα επιπλέον χρυσά βραβεία στα Energy Mastering Awards, ως επιβράβευση των ενεργειών της στην εφαρμογή καλών πρακτικών στην ενεργειακή απόδοση, την εξοικονόμηση πόρων και την αειφορία. Από αυτά, τα τρία χρυσά βραβεία ανήκαν στις κατηγορίες Υποδομές Μεταφορών, Energy Innovation και Leadership, ενώ το τέταρτο ήταν το κορυφαίο χρυσό βραβείο του Καλύτερου της Χρονιάς (Top of the year) στην κατηγορία Stewardship Award for Efficiency Initiative. Κατά το 2019 η εταιρεία μείωσε κατά 10% τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, κατά 11% τη συνολική ενεργειακή κατανάλωση, κατά 21% την κατανάλωση νερού και κατά 44% τις συνολικές ποσότητες αποβλήτων που προκύπτουν από τη λειτουργία της.
ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Σταθερή στη δέσμευσή της για συνεχή βελτίωση της ασφάλειας των χρηστών του αυτοκινητόδρομου, η εταιρεία επένδυσε 12.000.000 ευρώ σε τεχνικά έργα βελτίωσης και συντήρησης της υποδομής. Ενδεικτικά, πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες εργασίες συντήρησης ασφαλτοτάπητα και διαγραμμίσεις με πιστοποιημένα οικολογικά υλικά σε όλο το μήκος του αυτοκινητόδρομου, ενώ αντικαταστάθηκαν οι πληροφοριακές πινακίδες του αυτοκινητόδρομου, των κόμβων και των γεφυρών για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια. Εντός του 2019 δρομολογήθηκε επίσης και η ενίσχυση και ανακατασκευή 96 παλαιών γεφυρών – έργα τα οποία θα συνεχιστούν και τα επόμενα έτη. Εντός του 2019 η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου πραγματοποίησε, συντονισμένα, επέμβαση σε περισσότερα από 15.000 συμβάντα (π.χ. τροχαία ατυχήματα, ακινητοποιημένα οχήματα, αντίξοες καιρικές συνθήκες, κ.λπ.), μειώνοντας σε σχέση με το προηγούμενο έτος τον χρόνο ανταπόκρισής της. Τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν μόνο το 2,9% του συνόλου των συμβάντων.
Σημαντική υπήρξε και η συνεισφορά της εταιρείας στις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιείται, μέσα από προγράμματα και δωρεάν δράσεις κυρίως σε σχολεία, νοσοκομεία και κοινωνικά ευπαθείς ομάδες. Η διαχρονική αυτή προσπάθεια εκφράστηκε και το 2019 με τη θετική ανταπόκριση σε αιτήματα που αφορούσαν τη στήριξη της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και της υγείας. Για πέμπτη χρονιά οργανώθηκε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» η δράση «Προωθούμε σωστή οδική συμπεριφορά, επενδύουμε στην οδική ασφάλεια», στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 μαθητές από τη Λάρισα. Επιπλέον, ενισχύθηκαν με τη χορηγία τεχνολογικού εξοπλισμού 28 σχολεία των νομών Λάρισας και Πιερίας. Στον πολιτισμό, η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου χορήγησε – μεταξύ άλλων - την έκθεση «12 Άθλοι του Ηρακλή» που διοργανώθηκε από το Εμπορικό Επιμελητήριο Λάρισας, τη διεθνή μαθητική διοργάνωση «Ολύμπια εν Δίω», το Φεστιβάλ Ολύμπου, καθώς και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Tunnel Festival Αιγάνης.
Σχολικά είδη για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά για όλα τα παιδιά που στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στη Θεσσαλία παραδόθηκαν στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στη Λάρισα.
Μεταξύ άλλων, η εταιρεία υποστήριξε με χορηγία και το Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλίας, καθώς και με υλικοτεχνικό εξοπλισμό τις διοργανώσεις «Run Greece» και «Olympus Run».
ΕΚΠΤΩΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Στο πλαίσιο της καλύτερης δυνατής εξυπηρέτησης των πελατών/χρηστών του αυτοκινητόδρομου και της κάλυψης των αναγκών τους, επανασχεδιάστηκε το εμπορικό πρόγραμμα Μοσχοχώρι Local, ώστε να είναι πιο ανταποδοτικό, προσφέροντας έκπτωση 50% από την 6η διέλευση του μήνα. Επιπλέον, καθιερώθηκε το νέο εμπορικό πρόγραμμα Μοσχοχώρι μετ’ επιστροφής, για διελεύσεις αλέ-ρετούρ που πραγματοποιούνται εντός 10 ωρών από τον εν λόγω σταθμό, με έκπτωση 80% στην τιμή επιστροφής. Επίσης, στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας, η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου εκδίδει ηλεκτρονικές κάρτες για τη διευκόλυνση των ΑμεΑ από τους σταθμούς διοδίων. Οι κάρτες αυτές διατίθενται σε δικαιούχους δελτίων στάθμευσης για ΑμεΑ και Ανάπηρους Πολέμου, με σκοπό την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή τους.
*Σε δήλωσή του, ο γενικός εκτελεστικός διευθυντής της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Δ. Γκατσώνης, ανέφερε: «Ο επιτυχημένος απολογισμός αυτού του έτους αντανακλά τη φιλοσοφία μας και την προσέγγισή μας στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Αναγνωρίζουμε κι αποδεχόμαστε τον ρόλο που καλούμαστε να διαδραματίσουμε στο κοινωνικό, περιβαλλοντικό και επιχειρηματικό πεδίο, ως μια εταιρεία που προχωρά με όραμα, υπευθυνότητα και προσήλωση στους στόχους της».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass