«Οι εργαζόμενοι ενεργούν βάσει του Κανονισμού ΕΛΓΑ»

ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΖΗΤΑ Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2021 15:38

v«Οι δηλώσεις του Προέδρου του ΕΛ.Γ.Α. δεν αποδίδουν τη συνέπεια και την κοπιώδη προσπάθεια που κατέβαλαν και καταβάλλουν οι υπάλληλοι του Υπ/τος ΕΛ.Γ.Α. Λάρισας για την ολοκλήρωση του όλου έργου του «Ιανού» και την καταβολή άμεσων αποζημιώσεων στους

δοκιμαζόμενους αγρότες. Οι όποιες αστοχίες ή παραλείψεις διαπιστώθηκαν, δεδομένων των ιδιαίτερα ασφυκτικών συνθηκών, αντιμετωπίζονται άμεσα σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται από τούς Κανονισμούς Ασφάλισης του ΕΛ.Γ.Α».
Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στον ΕΛΓΑ, δίνοντας τη δική του απάντηση σε όσα σχετικά με την καταβολή αποζημιώσεων έχουν λεχθεί τις τελευταίες μέρες.
Αναλυτικότερα η ανακοίνωση: «Με αφορμή τη διεκπεραίωση - ολοκλήρωση του εκτιμητικού έργου των ζημιών στη φυτική παραγωγή και στο ζωικό κεφάλαιο που άφησε στο πέρασμά του ο καταστροφικός μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» και τις δηλώσεις του Προέδρου ΕΛ.Γ.Α. σε αγροτική εκπομπή ΜΜΕ της Θεσσαλίας, ο Π.Σ.Ε. ΕΛ.Γ.Α. οφείλει να δηλώσει τα παρακάτω: Ο ΕΛ.Γ.Α. και οι συνάδελφοι εκτιμητές αντιμετωπίζουν για πολλοστή φορά θεομηνία με ζημιά στη φυτική παραγωγή στα 32 χρόνια λειτουργίας του Φορέα Ασφάλισης. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις λειτούργησαν, λειτουργούν και θα λειτουργούν με βάση τους κανόνες εκτίμησης, το θεσμικό και κανονιστικό πλαίσιο του ΕΛ.Γ.Α. όπως κάθε φορά ισχύει. Και στην παρούσα, το σύνολο του γεωτεχνικού προσωπικού του Υπ/τος ΕΛ.Γ.Α. Λάρισας, συνεπικουρούμενο από μόνιμο και εποχικό προσωπικό άλλων υποκαταστημάτων και εν μέσω ακραίων συνθηκών λόγω της πανδημίας Covid-19, στηριζόμενοι στην επιστημονική τους επάρκεια και την πολύχρονη εκτιμητική τους εμπειρία, υπερέβαλαν εαυτόν και με αυταπάρνηση ολοκλήρωσαν το τεράστιο εκτιμητικό έργο που τους ανατέθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα και εντός του χρονοδιαγράμματος που είχε ζητηθεί. Ήδη έχει καταβληθεί το μεγαλύτερο μέρος των αποζημιώσεων και μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα καταβληθεί και το υπόλοιπο. Είναι προφανές ότι οι δηλώσεις του Προέδρου του ΕΛ.Γ.Α. δεν αποδίδουν τη συνέπεια και την κοπιώδη προσπάθεια που κατέβαλαν και καταβάλλουν οι υπάλληλοι του Υπ/τος ΕΛ.Γ.Α. Λάρισας για την ολοκλήρωση του όλου έργου του «Ιανού» και την καταβολή άμεσων αποζημιώσεων στους δοκιμαζόμενους αγρότες. Οι όποιες αστοχίες ή παραλείψεις διαπιστώθηκαν, δεδομένων των ιδιαίτερα ασφυκτικών συνθηκών, αντιμετωπίζονται άμεσα σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται από τούς Κανονισμούς Ασφάλισης του ΕΛ.Γ.Α. Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα του έργου των εκτιμητών κρίνεται και αξιολογείται από τους ασφαλισμένους αγρότες μας, η καθολική συμμετοχή των οποίων στο σύστημα Ασφάλισης, αποτελεί και την επιβράβευση του έργου των εργαζομένων του ΕΛ.Γ.Α. Η Διοίκηση του ΕΛ.Γ.Α. καλείται να στηρίξει τον αγώνα που καθημερινά δίνει το σύνολο των εργαζομένων του Οργανισμού, ενός υποστελεχωμένου Οργανισμού, που παρόλες τις αντιξοότητες που καθημερινά αντιμετωπίζει, ενεργεί πάντα σύμφωνα με τους Κανονισμούς που διέπουν τη λειτουργία του, την επιστημονική του κατάρτιση και την απαιτούμενη κατανόηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά ο Έλληνας αγρότης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass