Υπόθεση Υγείας

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2021 21:00

Μετά το πανό διαμαρτυρίας και το πανό διεκδίκησης τώρα και ...ευχαριστήριο

πανό στο Γενικό Νοσοκομείο! Από την οικογένεια Τσι......, όπως υπογράφει, προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τις προσπάθειες που κατέβαλαν για να σώσουν τη σύζυγο από τον ιό covid.

 

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος στην ψηφιακή εποχή

KOYTSOYKIS

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας εκσυγχρονίζεται και εισέρχεται πλέον δυναμικά στην ψηφιακή εποχή. Πλήρες ηλεκτρονικό αρχείο μελών και φαρμακείων ξεχωριστά, ηλεκτρονική έκδοση όλων των εγγράφων και διαδικτυακές συνεδριάσεις είναι μερικές από τις δράσεις που υλοποιήθηκαν την προηγούμενη χρονιά.
Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και ο εκσυγχρονισμός του συστήματος έκδοσης των εφημεριών, που ισχύει για την πόλη της Λάρισας με στόχο να επεκταθεί σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα, μέσω ειδικής εφαρμογής που προμηθεύτηκε πρόσφατα ο Σύλλογος.
Ο νέος τρόπος ανάρτησης των εφημεριών ελαχιστοποιεί τα λάθη, επιτρέπει με απλές διαδικασίες τις αλλαγές και τις απαλλαγές μέχρι την τελευταία στιγμή, απαλλάσσει τους φαρμακοποιούς από γραφειοκρατία και διευκολύνει τις συνεργαζόμενες ηλεκτρονικές εφαρμογές στην ανάρτηση των εφημεριών και κατ’ επέκταση τους πολίτες.
Δείγμα της ηλεκτρονικής εποχής για τον Σύλλογο είναι η ανάρτηση του αναλυτικού απολογισμού δράσης στην ηλεκτρονική σελίδα του Συλλόγου αλλά και στα κοινωνικά μέσα. Απολογισμός που συνοδεύεται από τους στόχους της Διοίκησης για την καινούρια χρονιά και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μεταφορά σε ιδιόκτητο χώρο των γραφείων του Συλλόγου, μόνιμη νομική εκπροσώπηση που θα προσφέρει άμεσες λύσεις στην καλύτερη λειτουργία του Συλλόγου και στην πιστότερη τήρηση της νομοθεσίας, αλλά και στους συναδέλφους τη δυνατότητα μιας πιο άμεσης εξυπηρέτησης σε προσωπικά τους, νομικής φύσεως θέματα, παροχή νέων υπηρεσιών προς τους φαρμακοποιούς (συνεργασία με τον ΠΦΣ για την ασφαλιστική κάλυψη των φαρμακείων και για τη διαχείριση των υγειονομικών αποβλήτων) και λογιστικό πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών για την ακόμa καλύτερη διαχείριση των οικονομικών.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συγκέντρωση ιστορικών στοιχείων (που ήδη έχει ξεκινήσει) για τα φαρμακεία της περιοχής, καθώς και παλαιών αντικειμένων για τη δημιουργία ιστορικής γωνιάς στα γραφεία του Συλλόγου, ενώ επισημαίνεται με έμφαση η ανάγκη για την τήρηση της Φαρμακευτικής Νομοθεσίας, τόσο όσον αφορά τους φαρμακοποιούς-μέλη του Συλλόγου, όσο και επιχειρήσεις ή φορείς άσχετους με το επάγγελμα που όμως εμπλέκονται εσκεμμένα ή μη με το φαρμακευτικό λειτούργημα.

 

«Χέρι Βοήθειας» στους καρκινοπαθείς Λάρισας

«Χέρι Βοήθειας» ονομάστηκε η νέα δράση του Συλλόγου Καρκινοπαθών, απευθύνεται σε όλα τα μέλη του Συλλόγου και αφορά στην παροχή πρακτικής βοήθειας κυρίως σε μοναχικά, ευάλωτα και ευπαθή άτομα με καρκίνο. Σκοπός του Συλλόγου είναι η βοήθεια τόσο των ίδιων των ασθενών όσο και η ελάφρυνση των μελών των οικογενειών τους και των φροντιστών τους, στο μέτρο των μικρών δικών μας δυνατοτήτων, από το βάρος που αυτοί οι άνθρωποι σηκώνουν καθημερινά μόνοι τους. Ειδικά εκπαιδευμένοι εθελοντές είναι σε θέση να παρέχουν ένα χέρι βοήθειας στην αντιμετώπιση μικροζητημάτων καθημερινότητας των μελών μας και συγκεκριμένα: α. Προμήθεια ειδών φαρμακείου. β. Προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης από super market. γ. Πληρωμή λογαριασμών ΔΕΚΟ. δ. Μεταφορά ειδών ρουχισμού από και προς καθαριστήριο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή το μεσημέρι 1.00 -3.00 στο τηλέφωνο 6906-123.280 και κάθε Τρίτη και Πέμπτη 3.00 -5.00 στο 6906-123.281. Στα τηλέφωνα αυτά, τις συγκεκριμένες ημέρες και ώρες, απαντούν δύο εθελοντές οι οποίοι λαμβάνουν τα αιτήματα και φροντίζουν σε συνεννόηση με την ομάδα εθελοντών που επιφορτίστηκε με τη δράση αυτή για την ικανοποίησή τους εντός χρονικού διαστήματος από 24-48 ώρες. Όπως δηλώνουν τα μέλη του Συλλόγου μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν θα μπορέσουν να παρέχουν με ασφάλεια και τις υπόλοιπες δράσεις του προγράμματος που σχεδίασαν και αφορούν: 1. Συνοδεία σε προγραμματισμένα ιατρικά ραντεβού. 2. Επίσκεψη συντροφιάς στο σπίτι, ώστε να διατηρηθεί όσο το δυνατόν ψηλότερα το ηθικό τόσο των ασθενών όσο και των φροντιστών τους. 3. Συνοδεία ασθενών σε απλές δραστηριότητες (συντροφιά περιπάτου) σε εξωτερικούς χώρους εφόσον αυτό επιτρέπεται σύμφωνα με σχετική βεβαίωση του θεράποντα ιατρού του ασθενή.


Χωρίς κρεβάτια μη covid στη ΜΕΘ ΓΝΛ

Μπορεί ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης να έδωσε το «πράσινο φως» και το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας να επαναλειτούργησε με χειρουργεία και ιατρεία, μετά την περίοδο λειτουργίας του ως νοσοκομείο για covid ασθενείς, όμως τα προβλήματα φαίνεται πως δεν αντιμετωπίζονται με γοργούς ρυθμούς. Γιατί πολλές από τις κλινικές και τα χειρουργεία λειτουργούν έστω και με περιοριστικούς όρους, όμως το Νοσοκομείο δεν διαθέτει ούτε ένα κρεβάτι για μη covid ασθενή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, καθώς το σύνολο των 16 κρεβατιών της ΜΕΘ και της ΜΑΦ (όπως και τα κρεβάτια στις επεκτάσεις), παραμένουν δεσμευμένα για covid ασθενείς την ώρα που και τα 8 κρεβάτια στις δύο ιδιωτικές κλινικές -ΙΑΣΩ και Κυανούς Σταυρός- που έχουν διατεθεί για τη νοσηλεία των μη covid ασθενών παραμένουν κατειλημμένα.
Έτσι, σήμερα εύκολα βρίσκει κανείς κρεβάτι σε ΜΕΘ covid γιατί υπάρχουν στα νοσοκομεία όλης της χώρας σε αντίθεση με τα κρεβάτια σε ΜΕΘ μη covid, που είναι δυσεύρετα. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η αγωνία της ιατρικής κοινότητας στο Γενικό Νοσοκομείο μη συμβεί κάτι τις ημέρες των εφημεριών, ενώ το πρόβλημα αγγίζει και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, που πάντα χρειάζεται κρεβάτια στις ΜΕΘ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass