Επιστροφή στο σχολείο με μάσκες, αντισηπτικά και αποστάσεις

ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ -Γ. ΔΟΔΟΝΤΣΑΚΗΣ: ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2021 21:01

Της Νατάσας Πολυγένη

Χαμογελαστοί ακόμη και κάτω από τις μάσκες τους, επέστρεψαν στις τάξεις τους χθες,

μετά από δύο μήνες παραμονής στο σπίτι, οι μαθητές των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών της Λάρισας. Οι μικροί μαθητές επέστρεψαν με νέα αυστηρότερα μέτρα, αλλά με την ίδια διάθεση να συναντήσουν τους φίλους και συμμαθητές τους, που για πολύ καιρό έβλεπαν μέσα από την οθόνη. Με διαφορετικά ωράρια προσέλευσης και αποχώρησης ανά τμήμα, αντισηπτικά, διαλείμματα σε διαφορετικές ώρες και ανοιχτά παράθυρα κύλησε η πρώτη μέρα στο σχολείο. Οι γονείς από την άλλη, προσήλθαν μουδιασμένοι στα σχολεία και με έκδηλη την ανησυχία για το τι θα γίνει την επόμενη μέρα, ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι θα ξανακλείσουν εν αναμονή του τρίτου κύματος της πανδημίας.
Πάντως χθες συνωστισμός έξω από τα σχολεία δεν παρατηρήθηκε και αιτία εκτός από τα διαφορετικά ωράρια προσέλευσης και αποχώρησης ήταν και ο βροχερός καιρός. Επίσης χθες διανεμήθηκαν στα περισσότερα σχολεία της Λάρισας και οι πολυσυζητημένες υφασμάτινες μάσκες του Υπουργείου Παιδείας. Ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, δρ. Γεώργιος Δοδοντσάκης, ανέφερε στην «Ε» ότι χθες πρώτη ημέρα λειτουργίας των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας, αλλά και των σχολείων Ειδικής Αγωγής δεν παρουσιάστηκαν προβλήματα. «Οι μαθητές προσήλθαν κανονικά στα σχολεία τους και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα στην τήρηση των νέων μέτρων για την πανδημία. Κάποιες ελάχιστες απουσίες εκπαιδευτικών καταγράφηκαν, καθώς εντάχθηκαν στην κατηγορία ευπαθών ομάδων και γίνονται όλες οι ενέργειες για να τοποθετηθούν άμεσα τρίμηνοι αναπληρωτές» σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι ομαλά και χωρίς απουσίες, κυλά και η εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων.
Η «Ε» είχε την ευκαιρία να μιλήσει με γονείς που δε συμφωνούν με την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει τα σχολεία, αλλά και με γονείς που τάσσονται υπέρ του ανοίγματος.
Η Ελένη Παπακωνσταντίνου συνόδευσε τον γιο της στο σχολείο (είναι μαθητής στη Β’ Δημοτικού), αλλά με «μισή καρδιά» όπως χαρακτηριστικά είπε. «Πιστεύω ότι είναι λάθος να ανοίξουν τώρα τα σχολεία. Είναι εποχή των ιώσεων και μαζί με αυτό έχουμε και τον κορονοϊό. Τα μέτρα είναι τα ίδια και δε θα λυθεί τίποτα, με τη μόνη διαφορά ότι τώρα έχουμε και τον φόβο μήπως αρρωστήσουν από το κρύο αφού τα παράθυρα θα είναι διαρκώς ανοιχτά. Τις επόμενες μέρες οι μετεωρολόγοι προβλέπουν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Και μπουφάν να φοράνε μέσα στην τάξη τους, τα χέρια θα είναι παγωμένα, πώς θα γράψουν; Έπρεπε να συνεχίσουν με τηλεκπαίδευση, έστω και με προβλήματα κάτι γινόταν. Τώρα τα στέλνουμε στο σχολείο και καρδιοχτυπάμε. Αν μπορούσα θα το κράταγα το παιδί μου σπίτι, αλλά τώρα που άνοιξαν δε δικαιούμαι άδεια από τη δουλειά. Πιστεύω ότι θα ξανακλείσουν σύντομα».
Η Βάσω K. από την άλλη διαφωνεί και θεωρεί ότι τα σχολεία όχι απλά έπρεπε να ανοίξουν, αλλά δεν έπρεπε να κλείσουν ποτέ. Με δύο παιδιά, ένα στην Πέμπτη Δημοτικού και ένα στην Α’ Γυμνασίου, η ίδια σε αναστολή και ο σύζυγος τηλεργασία, η κατάσταση στο σπίτι ήταν δύσκολη. «Περάσαμε ένα πολύ δύσκολο δίμηνο. Από τη μια οι δουλειές μας που από τη μία μέρα στην άλλη πάγωσαν και από την άλλη τα παιδιά που κλείστηκαν στο σπίτι και όλοι μαζί παλεύαμε καθημερινά να συνδεθούμε. Οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές στο σχολείο, αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε για lockdown όταν όλοι είναι έξω και κυκλοφορούν ανενόχλητοι. Τα παιδιά και οι επιχειρήσεις την πλήρωσαν. Για μένα δεν υπάρχει τηλεκπαίδευση, πασαλείμματα για να λέμε ότι κάτι έκαναν. Τα παιδιά χρειάζονται όλο αυτό που συμβαίνει μέσα στην τάξη. Σίγουρα μπορεί να χρειάζονταν και επιπλέον μέτρα, όπως η μείωση του αριθμού των μαθητών μέσα στην τάξη, αλλά δεν περιμένω να είναι όλα ιδανικά. Είναι πρωτόγνωρες οι συνθήκες για όλους και είναι σημαντικό τα παιδιά μας να παραμείνουν παιδιά. Αρκετούς περιορισμούς τους έχουμε επιβάλλει. Το σχολείο είναι το φυσικό τους περιβάλλον. Με προσοχή λοιπόν και τηρώντας σχολαστικά τα μέτρα, θα συνεχίσουμε να ζούμε».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass