Αλαλούμ με τα ραντεβού των ηλικιωμένων για το εμβόλιο

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ -Η ΕΞΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ...ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2021 21:00

Αναστάτωση προκλήθηκε από τη δυσλειτουργία της πλατφόρμας για το προγραμματισμό ραντεβού

για το εμβόλιο του κορονοϊού, που έστελνε ηλικιωμένους σε εμβολιαστικά κέντρα άλλων πόλεων. Πολίτες άνω των 85 ετών από Φάρσαλα, Αγιά και Τύρναβο εξεπλάγησαν όταν είδαν ότι το ραντεβού τους κλείστηκε για να γίνει σε κέντρο στην Ελασσόνα. Δεν ήταν όμως οι μοναδικοί, αφού καταγράφηκαν πολλές παρόμοιες περιπτώσεις που το «σύστημα» έκανε τα δικά του.
Προτού καλά-καλά λειτουργήσει η πλατφόρμα έπεσε, λόγω υπερφόρτωσης. Όταν όμως ξαναλειτούργησε, τα προβλήματα παρέμειναν. Οι φαρμακοποιοί ήταν από τους πρώτους που εντόπισαν τις αστοχίες στη διαδικασία, καθώς σε εκείνους απευθύνονται κυρίως οι ηλικιωμένοι συμπολίτες για να τους κλείσουν το ραντεβού.
Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας, Θάνος Κουτσούκης, μιλώντας στην «Ε» σχολίασε το θέμα της οργάνωσης, τονίζοντας ότι οι φαρμακοποιοί έχουν εκφράσει από την πρώτη στιγμή τη διάθεσή τους να συμβάλλουν στον αγώνα, κλείνοντας ραντεβού στους πολίτες και ενημερώνοντάς τους για οτιδήποτε αφορά το εμβόλιο, αλλά θα πρέπει να έχουν και τα κατάλληλα εργαλεία.

HLIKIOMENOI EMBOLIA

Η επιβεβαίωση του ραντεβού για τον εμβολιασμό. Για κάποιους όμως ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη...


Για το αλαλούμ που προκλήθηκε σημείωσε: «Τα φαρμακεία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και το ενδιαφέρον των φαρμακοποιών να βοηθήσουν είναι τεράστιο, ενώ είμαστε και έτοιμοι να ενημερώσουμε υπεύθυνα τους πολίτες τόσο για τα εμβόλια, όσο και για τη διαδικασία.
Γνωρίζουμε ότι ο κόσμος θα απευθυνθεί σε εμάς, ιδιαίτερα η συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία, καθώς είναι δυσκολότερο για κάποιον να κλείσει ραντεβού στα ΚΕΠ για να κλείσει μετά ραντεβού για το εμβόλιο.
Το κράτος όμως οφείλει να είναι έτοιμο. Έπρεπε να έχει φροντίσει να έχουν γίνει οι κατάλληλες δοκιμές, ώστε όλα να κυλήσουν σωστά, όπως επίσης πρέπει να ανακοινωθούν και τα εμβολιαστικά κέντρα για να ξέρει ο κόσμος πού θα πάει να το κάνει. Γιατί να πρέπει για παράδειγμα να φύγει κάποιος από τον Τύρναβο για να πάει στη Λάρισα να εμβολιαστεί; Πρέπει να ανακοινωθούν και να λειτουργήσουν όλα τα εμβολιαστικά κέντρα. Οργάνωση και σωστός σχεδιασμός θα φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα».
Πάντως σύμφωνα με τον ίδιο, η απάντηση -ανεπίσημα- της 5η ΥΠΕ για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε έχει να κάνει με το γεγονός ότι στον νομό λειτουργούν μονάχα δύο εμβολιαστικά κέντρα, το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και η Ελασσόνα, οπότε αναγκαστικά το ηλεκτρονικό σύστημα παραπέμπει εκεί. Προφανώς και όταν τεθούν όλα σε λειτουργία και εφοδιαστούν με εμβόλια, η διαδικασία θα κυλήσει ομαλά και γρήγορα.
Για την ιστορία η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού κατά του κορονοϊού (emvolio.gov.gr), τέθηκε σε λειτουργία από το απόγευμα της Δευτέρας, καθώς από τις 20 Ιανουαρίου ξεκινά η δεύτερη φάση με τον εμβολιασμό πολιτών άνω των 85 ετών, σύμφωνα με την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, αλλά παρουσιάστηκαν προβλήματα λίγες ώρες αργότερα. Θα πρέπει επίσης να αναφερθεί, ότι χθες οι καταγγελίες για ραντεβού σε εμβολιαστικά κέντρα σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων από την κατοικία, «έπεσαν βροχή» και μάλιστα ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Γιώργος Γεωργαντάς, το επιβεβαίωσε σε τηλεοπτικό μέσο, αποδίδοντας στον ταχυδρομικό κώδικα το πρόβλημα, καθώς όπως είπε ένας κώδικας καλύπτει περιοχή 50-60 χιλιομέτρων.
ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass