Φαρσαλινούς στέλνουν για εμβόλιο στην Ελασσόνα!

ΠΡΩΙΝΗ... ΕΚΠΛΗΞΗ ΓΙΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2021 15:04
Στην Ελασσόνα έκλεισαν ραντεβού στον Φαρσαλινό υπερήλικα για να εμβολιαστεί Στην Ελασσόνα έκλεισαν ραντεβού στον Φαρσαλινό υπερήλικα για να εμβολιαστεί

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε» Του Γιώργου Γκαντέλου)

Πρωινή έκπληξη χθες για δεκάδες υπερήλικες των Φαρσάλων. Οι οποίοι, επιχειρώντας

να κλείσουν ραντεβού για να κάνουν το εμβόλιό τους, διαπίστωσαν ότι το ραντεβού τους κλείνονταν στην, πανέμορφη κατά τα άλλα, Ελασσόνα!
Συγκεκριμένα, θα πρέπει να μεταβούν - όπως λέει η πλατφόρμα - μέχρι το βορειότερο τμήμα του νομού Λάρισας, την Ελασσόνα, περίπου 1,5 ώρα από τα Φάρσαλα και απόσταση περίπου 90 χιλιομέτρων από την οικία τους, για να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού.
Η διαδικασία για να κλειστεί το ραντεβού μπορεί να γίνει μέσω ΚΕΠ, φαρμακείων, άυλης συνταγογράφησης και μέσω του emvolio.gov.gr. Όσοι ενδιαφερόμενοι έσπευσαν με την ανακοίνωση ότι μπορούν να προγραμματίσουν ραντεβού για το εμβόλιο, σε φαρμακεία και ΚΕΠ, οι φαρμακοποιοί και οι υπάλληλοι προσπάθησαν να τους κλείσουν το ραντεβού και σε όλες τις περιπτώσεις εμφανιζόταν ως τοποθεσία εμβολιασμού το Κέντρο Υγείας Ελασσόνας. Ακόμη και μέσω της αύλης συνταγογράφησης, αν κάποιος δεν πρόσεχε την τοποθεσία και πατούσε αποδοχή, θα έπρεπε να εμφανιστεί στην ίδια τοποθεσία.
Πολλοί πολίτες διαμαρτυρήθηκαν τηλεφωνώντας στο Υπουργείο Υγείας, καθώς σε καμία περίπτωση και ειδικά σε αυτήν την ηλικία με τους περισσότερους να αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα υγείας, δεν μπορούν να μεταβούν σχεδόν 100 χιλιόμετρα μακριά από τις οικίες τους, για να εμβολιαστούν. Υπήρχαν και ελάχιστοι θαρραλέοι οι οποίοι χάρηκαν που μετά από τόσα χρόνια θα επισκεφτούν ξανά την Ελασσόνα.
Ο πολίτης θα μπορεί να ελέγξει αν ανήκει σε κάποιες από τις ομάδες προτεραιότητας με τους εξής τρόπους:
* Εισάγοντας τον ΑΜΚΑ και το ονοματεπώνυμό του στην ιστοσελίδα https://emvolio.gov.gr και τη web/mobile εφαρμογή.
* Αποστέλλοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στον 5-ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034).
* Προγραμματισμός ραντεβού για εμβολιασμό.
Εάν ο πολίτης είναι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση θα του έρχεται αυτόματα μήνυμα και το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να επιβεβαιώσει το ραντεβού:
Κατόπιν σύνδεσης με στοιχεία TAXIS στην ιστοσελίδα https://emvolio. gov.gr.
* Επιβεβαιώνοντας το προτεινόμενο ραντεβού μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στον 5-ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης 13034.
* Για τους πολίτες, που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μέσα, με επίσκεψη στα ΚΕΠ ή φαρμακεία.
* Ο πολίτης θα λαμβάνει τον μοναδικό κωδικό-αριθμό ραντεβού, καθώς και το QR Code, ανάλογα με τον τρόπο που προγραμμάτισε το ραντεβού. Σημειώνεται ότι μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός.
Τρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία του ραντεβού, ο πολίτης θα λαμβάνει email και SMS υπενθύμισης για την ημέρα και ώρα ραντεβού μαζί με link για το website που έχει κατάλληλες γενικές οδηγίες προετοιμασίας (π.χ. να μην έχει πυρετό, να έχει μαζί του τον κωδικό κλπ.), αλλά και ειδικές οδηγίες ανάλογα με το εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί.
Αν θέλει κάποιος να αλλάξει το ραντεβού, θα μπορεί να το κάνει μία φορά μέχρι 72 ώρες πριν την αρχικώς προγραμματισμένη ημερομηνία. Εφόσον ο πολίτης επιλέξει «Αλλαγή» μπορεί να αλλάξει Κέντρο Εμβολιασμού, ημερομηνία ή ζώνη ώρας, από τα διαθέσιμα ραντεβού που εμφανίζονται στο σύστημα.
Ο πολίτης έχει τη δυνατότητα να αλλάξει το ραντεβού του μία (1) φορά μόνο. Σε περίπτωση μη προσέλευσης κατά το προγραμματισμένο ραντεβού, ο πολίτης δεν θα έχει τη δυνατότητα για επαναπρογραμματισμό του ραντεβού του για τις επόμενες τριάντα (30) ημέρες.

ΧΩΡΙΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ
Σε ό,τι αφορά τον Δήμο Τυρνάβου, από νωρίς το πρωί ηλικιωμένοι άνω των 85 ετών έσπευσαν στο ΚΕΠ και σε φαρμακεία του Τυρνάβου να δηλώσουν για να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Το σύστημα τους έστειλε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με συγκεκριμένο ραντεβού για τις δύο δόσεις του εμβολίου ή στην Ελασσόνα. Οι αντιδράσεις από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τυρνάβου είναι έντονες, αφού θα μπορούσε να λειτουργήσει εμβολιαστικό κέντρο στο Κέντρο Υγείας Τυρνάβου ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία για εκατοντάδες ηλικιωμένους του Δήμου.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass