Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαλάζι «βομβάρδισε» τη Λάρισα, «φούσκωσε» o Πηνειός

ΑΓΡΙΕΥΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2021 21:01

Αιφνιδιάστηκαν οι Λαρισαίοι από τη χθεσινή απογευματινή χαλαζόπτωση που σημειώθηκε

στην πόλη, η οποία αν και διήρκεσε λίγα λεπτά, είχε ισχυρή ένταση και μέγεθος ρεβιθιού. Λίγο πριν τις 6 μ.μ. και μετά από ισχυρά μπουμπουνητά που ακούγονταν στον ουρανό, η χαλαζόπτωση ξεκίνησε να πέφτει από τις δυτικές συνοικίες (Νεάπολη -Αλκαζάρ) και συνεχίστηκε ανατολικά (προς την οδό Βόλου). Αρκετοί οδηγοί αναγκάστηκαν να σταματήσουν τα αυτοκίνητά τους για να αποφύγουν τα χειρότερα, ενώ δεν αναφέρθηκαν ιδιαίτερες ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες.
Ωστόσο οι ισχυρές βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών στη Δυτική Θεσσαλία (Τρίκαλα- Καρδίτσα) είχαν σαν αποτέλεσμα να ανέβει η στάθμη του Πηνειού ποταμού και των παραποτάμων του, ενώ σε ορισμένα σημεία έσπασε και τα πρόχειρα πράγματα που είχαν δημιουργηθεί.
Αυτά τα ορμητικά νερά του Πηνειού έφτασαν και στη Λάρισα, όπου περιπατητές της παραπήνειας περιοχής διαπίστωσαν την εντυπωσιακή άνοδο της στάθμης του νερού, τόσο στο εσωτερικό φράγμα (πίσω από τη ΔΕΥΑΛ), όσο και κάτω από τη γέφυρα του Αλκαζάρ. Η ΔΕΥΑΛ παραμένει σε επιφυλακή αν και η στάθμη του νερού είναι αισθητά κάτω από το όριο ασφαλείας των 4:50 μέτρων, καθώς σύμφωνα με τους μετεωρολόγους οι βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις είναι μπροστά μας.
Γ.Ρ.