Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατοικήσιμα τα διαμερίσματα στις πολυκατοικίες – φαντάσματα

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΤΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑ 6,8 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2021 21:02

Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο διακηρύξεις του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ)

για την υλοποίηση εργασιών αποπεράτωσης, ισάριθμων ημιτελών πολυκατοικιών. Πρόκειται για τις πολυκατοικίες που βρίσκονται στην 110 Πτέρυγα Μάχης και οι οποίες παραμένουν ημιτελείς, από τα μέσα της δεκαετίας του ’80, λόγο για τον οποίο έχουν χαρακτηρισθεί και κτίρια «φαντάσματα».
Το ΓΕΑ ενέκρινε τη χρηματοδότηση του έργου και το ΑΤΑ προκήρυξε τα έργα αποπεράτωσης σε δύο από τις 4 συνολικά πολυκατοικίες – γιαπιά, έργα που θα αμβλύνουν το στεγαστικό πρόβλημα των υπηρετούντων στην Πολεμική Αεροπορία και σε Μονάδες της Λάρισας.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 3,4 εκατ. ευρώ για κάθε μία από τις δύο, εξαώροφες πολυκατοικίες, ενώ με την αποπεράτωση των εργασιών θα διατεθούν στο προσωπικό, συνολικά 36 διαμερίσματα, κατανεμημένα σε διαμερίσματα με δύο και τρία υπνοδωμάτια.
Οι κατασκευαστικές εργασίες (οικοδομικές, ηλεκτρομηχανολογικές και ηλεκτρολογικές) περιγράφονται αναλυτικά στις δημοσιευθείσες διακηρύξεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» ο εργολάβος αναμένεται να εγκατασταθεί το ερχόμενο καλοκαίρι.
Β.Κ.