Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκμίσθωση σε ιδιώτη του Αισθητικού Αλσους

ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΝΑΨΥΧΗΣ, ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2021 21:03

Της Λένας Κισσάβου

Την εκμίσθωση του αναψυκτήριου και όλου του χώρου του Αισθητικού Άλσους, προωθεί

η Δημοτική Αρχή, όπως ανήγγειλε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Αθ. Αδαμόπουλος, στο πλαίσιο της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής της «Ορμής Ανανέωσης» Νίκου Γαμβρούλα, υποστήριξε ότι η πρόταση θα κατατεθεί προς συζήτηση σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ δρομολογείται η σύνταξη σχετικής μελέτης με τους όρους που θα ζητηθούν από τον ανάδοχο, ώστε να ακολουθήσει η δημοπρασία.
Τόνισε δε πως ο ανάδοχος θα έχει την υποχρέωση φύλαξης του Αισθητικού Άλσους, συντήρησης του πρασίνου, αποκατάστασης και επισκευής των φθορών του, και δημιουργία χώρων διαφόρων δραστηριοτήτων, ενώ θα εξακολουθεί να είναι ένας πνεύμονας πρασίνου ελεύθερης πρόσβασης για τους πολίτες.
«Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζουμε τη βελτίωση του περιβάλλοντος και της αναβάθμισης του Αισθητικού Άλσους» δήλωσε ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απ. Καλογιάννης, ενώ ανακοίνωσε πως ο επόμενος χώρος πρασίνου στην πόλη που θα αξιοποιηθεί θα είναι το Μεζούρλο.
Στη χθεσινή διαδικτυακή συνεδρίαση με τη διαδικασία των απαντήσεων σε γραπτές ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων, συζητήθηκαν τα εξής:

ΜΕΛΕΤΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΗΣ ΣΤΗ ΦΑΛΑΝΗ
Πρόταση για χρηματοδότηση μελέτης σχεδίου πόλης για τη Φαλάνη και την Τερψιθέα, από το Υπουργείο Εσωτερικών δρομολογεί ο Δήμος Λαρισαίων, όπως ανάφερε ο δήμαρχος κ. Απ. Καλογιάννης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Λάρισα Μπροστά», κ. Κων/νου Βλαχούλη.
Επισήμανε δε, πως «παλαιότερα δεν απέδωσαν οι προσπάθειες που έχουν γίνει για σχέδιο πόλης στην Τερψιθέα, καθώς υπάρχουν αντικρουόμενα συμφέροντα και πολλοί κάτοικοι δε θέλησαν να προχωρήσει...».
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, κ. Ντίνος Διαμάντος, δήλωσε ότι: «Μέσα στον Ιανουάριο θα πραγματοποιηθεί η οριοθέτηση της περιοχής πολεοδόμησης στη Φαλάνη, σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο, ώστε να προκηρυχθεί μελέτη πολεοδόμησής της που θα αφορά τόσο στον οριοθετημένο οικισμό, αλλά και στην επέκτασή του».

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΜΑΝΔΡΑΣ ΚΑΙ ΚΟΥΣΤΟΧΕΡΟΥ
Τη συγκρότηση Επιτροπής, για την καταγραφή και αποτίμηση ζημιών, που προκλήθηκαν σε καλλιέργειες κατοίκων της Μάνδρας και του Κουτσόχερου, από πυρκαγιά που έβαλε φιλοξενούμενος στην προσφυγική δομή στο Κουτσόχερο, με στόχο να τους αποζημιώσει, ζήτησε με ερώτησή του ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Λάρισα Μπροστά», κ. Απόστολος Παπαπαρίσης. Εξήγησε ότι υπήρξαν στο παρελθόν διατάξεις σε νομοθετήματα, βάσει των οποίων αποζημιώθηκαν κάτοικοι των περιοχών της Χίου και της Λέσβου, που υπέστησαν ζημιές λόγω της μακράς διαμονής αιτούντων διεθνούς προστασίας, από τους οποίους προκλήθηκαν φθορές σε παρακείμενες ιδιοκτησίες. «Αρμόδιο να αποζημιώσει τους αγρότες κατοίκους της Μάνδρας και Κουτσοχέρου είναι το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής...» απάντησε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Σωτήρης Βούλγαρης, επικαλούμενος γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου πάνω σε ποινική δικογραφία του συμβάντος, που είχε καταθέσει η Αστυνομία στον Δήμο, ζητώντας να προβεί στις νόμιμες ενέργειες σχετικά με το θέμα. Δήλωσε δε ότι «θα πρέπει να υπάρξει ειδική νομοθετική ρύθμιση προκειμένου ο Δήμος να προβεί σε σύσταση της προτεινόμενης επιτροπής» και ότι θα ζητηθεί η γνώμη της νομικής υπηρεσίας του Δήμου.

55ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
«Τη σύμφωνη γνώμη των γονέων, των σχολικών επιτροπών και των αρμόδιων της Εκπαίδευσης, θα ζητήσει ο Δήμος Λαρισαίων προκειμένου να καταθέσουν την άποψή τους για τη δημιουργία προσωρινής στέγασης τμημάτων του 55ου Νηπιαγωγείου Λάρισας, στο κτίριο της πλατείας του ΟΣΕ, προκειμένου να προχωρήσει στην ενοικίαση του χώρου και στις εργασίες ανακατασκευής του. Συγκεκριμένα, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, κ. Γ. Σούλτης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της δημοτικής συμβούλου, της παράταξης «Λάρισα Μπροστά», κ. Ελένη Ξυνοπούλου, τόνισε ότι: «Πολιτική απόφαση είναι να γίνει η ανακατασκευή του κτιρίου για το νέο νηπιαγωγείο, αλλά θα έχει υπέρογκο κόστος και θα πληροί οριακά τις απαραίτητες προδιαγραφές. Έχει γίνει στατική μελέτη και τα σχέδια διαμόρφωσης ανακατασκευής του χώρου, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί η ενοικίαση του χώρου, η οποία θα προχωρήσει μετά την ενημέρωση των γονέων, των σχολικών επιτροπών και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σχετικά με όσα ισχύουν».
Παράλληλα, εκτιμά ότι το κτίριο θα μπορεί να φιλοξενήσει 60 παιδιά, ενώ ο προαύλειος χώρος δεν επαρκεί για την κάλυψή τους και έτσι θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ένα κομμάτι της πλατείας ή της παιδικής χαράς που βρίσκεται δίπλα στο κτίριο. Εξάλλου ο Αντιδήμαρχος, επισήμανε τη δυσκολία να βρεθεί ένας άλλος χώρος στο κέντρο της Λάρισας προκειμένου να υπάρξει εναλλακτική λύση.


ΣΥΛΛΟΓΗ 1.557 ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ
Εντός του 2021 θα ξεκινήσει διαδικασία αξιολόγησης της συλλογής 1.557 νομισμάτων, η οποία είχε αγοραστεί από τον Δήμο Λαρισαίων το 1963 επί δημαρχίας Χατζηγιάννη, δήλωσε ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής της «Ορμής Ανανέωσης», κ. Νίκο Γαμβρούλα.ΕΥΧΕΣ
Με ευχές για το 2021 ξεκίνησε χθες η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το νέο έτος. «Να βγούμε από αυτήν τη δίνη όσο γίνεται πιο γρήγορα...
Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες του εμβολιασμού για να έχουμε λύτρωση την άνοιξη» ευχήθηκε ο δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Απ. Καλογιάννης. «Θα πρέπει να δώσουμε τη μάχη ενωμένοι» τόνισε ο δήμαρχος και υποστήριξε πως: «Απαιτείται νέο ξεκίνημα στην κοινωνία και στην οικονομία. Απαιτείται να στηριχθούν από όλους τους αρμόδιους φορείς οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις...».  Η επικεφαλής «Λάρισα Μπροστά», κ. Ρένα Καραλαριώτου, δήλωσε ότι «η οικονομία έχει χτυπηθεί από τον κορονοϊό και θα πρέπει να γίνουν περισσότερα για τη στήριξη των επιχειρήσεων και πιο γρήγορα.
Για πολλούς συνανθρώπους μας τίθεται πλέον θέμα επιβίωσης...».


Σύσκεψη δημάρχου με στελέχη του ΟΣΕ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Σύσκεψη με στελέχη του ΟΣΕ στην Αθήνα, θα έχει ο δήμαρχος Λαρισαίων μεθαύριο Παρασκευή, προκειμένου να συζητήσει τη λύση σημαντικών προβλημάτων που προκύπτουν από το σιδηροδρομικό δίκτυο μέσα στην πόλη, όπως η διάβαση στην οδό Βόλου.