Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεγαλύτερο το όφελος των ανοιχτών δημοτικών σχολείων από τον κίνδυνο...

Ο ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΑΠΟΣΑΦΗΝΙΣΕ, ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2021 21:04

«Το όφελος να λειτουργήσουν τα δημοτικά σχολεία είναι πολύ μεγαλύτερο από τον

υπαρκτό κίνδυνο», δήλωσε ο λοιμωξιολόγος, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, στο πλαίσιο ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων που πραγματοποιήθηκε χθες, με θέμα το άνοιγμα των σχολείων.
Τόνισε δε, ότι: «Γνωμοδοτήσαμε να λειτουργήσουν τα σχολεία θεωρώντας ότι το όφελος θα ήταν μεγαλύτερο από το να είναι κλειστά.
Τα παιδιά έχουν μεγαλύτερες πιθανότητας να κολλήσουν εκτός των τάξεων παρά μέσα σε αυτές και στα σχολεία. Η ενδοσχολική μετάδοση ήταν ελάχιστη όσο καιρό λειτούργησαν τα δημοτικά την περασμένη περίοδο».
Στο πλαίσιο της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Ντίνος Γιαννακόπουλος, πρότεινε τα εξής: «Οι εκπαιδευτικοί να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα. Να γίνονται συχνά τεστ στους εκπαιδευτικούς και σε όλους τους μαθητές ανά τακτά διαστήματα. Να αερίζονται συχνά οι χώροι των αιθουσών και των κλειστών γυμναστηρίων». Τόνισε δε πως «σύμφωνα με μελέτες τα παιδιά δεν νοσούν σοβαρά, είναι ασήμαντη η θνησιμότητά τους και δεν κινδυνεύει η ζωή τους» και υποστήριξε παράλληλα πως «τελευταία μελέτη εμφανίζει σημαντικό τον ρόλο των παιδιών στη διασπορά καθώς διαπιστώθηκε ότι είχαν πολύ μεγάλο ιικό φορτίο και συμβάλλουν περισσότερο στη διασπορά απ’ ό,τι πιστεύαμε». Αισιόδοξος ότι όλα θα εξελιχθούν ομαλά, εμφανίστηκε ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Γ. Δοδοντσάκης με την προϋπόθεση ότι «ο καθένας θα τηρήσει τους κανόνες πρόληψης και τα μέτρα που έχουν οριστεί».
«Κέρδος όλων είναι τα ανοιχτά σχολεία» δήλωσε και όσον αφορά στην προετοιμασία που έκανε ο Δήμος Λαρισαίων για την επαναλειτουργία των σχολείων υποστήριξε: «Ο Δήμος Λαρισαίων έπραξε όσα οφείλει να κάνει για το άνοιγμα των σχολείων».
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ