Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2021 15:13

Ακόμα 31 κρούσματα στη Λάρισα
ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ RAPID TEST, ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑ, ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΕΤΟ

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 866 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονοϊού (Covid-19). Τα 31 από τα κρούσματα αυτά,

καταγράφηκαν στην Π.Ε. Λάρισας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στις 146.020, εκ των οποίων το 52,2% είναι άνδρες. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 337 άτομα. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. Οι 234 (69,4%) από τους διασωληνωμένους είναι άνδρες. Το 85,8% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 977 ασθενείς.
Τέλος, έχουμε 27 νέους θανάτους από τη νόσο Covid-19, φθάνοντας τους 5.329 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3.149 (59,1%) είναι ανδρών. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95,5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.RAPID TEST
Χθες πραγματοποιήθηκαν 77 rapid test με τη μέθοδο «drive through» στη Σκεπαστή αγορά της Νεάπολης Λάρισας, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.
* Στη Βερδικούσια θα βρίσκεται σήμερα Τετάρτη 13 Ιανουαρίου από τις 10:00 π.μ. έως τις 2:00 μ.μ, συνεργείο του ΕΟΔΥ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας για δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19.
Οι πολίτες μπορούν να εξεταστούν δωρεάν, γρήγορα και με ασφάλεια, χωρίς να εξέλθουν από το όχημά τους. Η διεξαγωγή των «Drive Through Rapid Tests» εξασφαλίζει ασφάλεια για τους πολίτες, οι οποίοι δεν χρειάζεται να εισέρχονται για ελέγχους μέσα στα Νοσοκομεία, ενώ παράλληλα διευκολύνεται σημαντικά και το έργο του ιατρικού προσωπικού που δεν θα απασχολείται πλέον με τη λήψη δειγμάτων.
Ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας δήλωσε: «Συνεχίζουμε σε συνεργασία με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και τον πρόεδρο του Περιφ. Συμβουλίου κ. Βασίλειο Πινακά, τη διενέργεια «Drive Through Rapid Tests» από συνεργεία του ΕΟΔΥ προκειμένου να εξεταστούν γρήγορα και με ασφάλεια οι πολίτες μας. Σήμερα Τετάρτη το συνεργείο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στην ορεινή Βερδικούσια, ώστε οι κάτοικοι να εξεταστούν γρήγορα και με ασφάλεια χωρίς να μετακινηθούν. Είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα προστασίας και να μην αφήνουμε απαρατήρητα τυχών συμπτώματα. Χρειάζεται προσοχή, σύνεση, πειθαρχία και ατομική ευθύνη. Μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς καθώς ο κίνδυνος ελλοχεύει παντού και δεν χρειάζεται εφησυχασμός από κανένα μας».
*Ο Δήμος Τεμπών ενημερώνει όλους τους δημότες ότι αύριο Πέμπτη 14 Ιανουαρίου και ώρα 10:00 με 14:00 θα διεξαχθούν rapid test δωρεάν σε όσους το επιθυμούν στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Πυργετού. Οι πολίτες θα εξετάζονται δωρεάν, γρήγορα και με ασφάλεια, μέσα από το αυτοκίνητό τους, από ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, δηλώνοντας τα στοιχεία, το ΑΜΚΑ και το τηλέφωνό τους, και εφόσον είναι θετικοί θα ενημερώνονται από τον ΕΟΔΥ, ώστε να λάβουν τις κατάλληλες προφυλάξεις. Ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης δήλωσε χθες στην «Ε»: «Ο Δήμος Τεμπών από την αρχή της πανδημίας μάχεται για την πρόληψη και τον περιορισμό του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού. Ευχαριστώ τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, τον συντονιστή της δράσης και πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, Βασίλη Πινακά και τις Κινητές Μονάδες ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ για τη συνεργασία. Στόχος μας είναι, να δώσουμε τη δυνατότητα στους δημότες μας να κάνουν δωρεάν το rapid test για τη δική τους ασφάλεια».

 

Εκανε συναλλαγές με ξένη κάρτα

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕ ΩΣΤΟΣΟ ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ.

Βρήκε στον δρόμο μια τραπεζική κάρτα και θεώρησε σωστό, αντί να την παραδώσει, να προχωρήσει σε συναλλαγές προς όφελός του. Ο λόγος για 63χρονο Λαρισαίο ο οποίος, σύμφωνα με την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, πραγματοποίησε συνολικά 12 ανέπαφες συναλλαγές, συνολικής χρηματικής αξίας 141,77 ευρώ. Η πραγματική κάτοχος, άγνωστο πώς, έχασε την κάρτα της στις 2 Δεκεμβρίου. Για να διαπιστωθεί από την αστυνομική έρευνα πως ο 63χρονος ήταν αυτός που, στις 2 και 3 Δεκεμβρίου προχώρησε σε συνολικά 12 συναλλαγές, πετώντας στη συνέχεια την κάρτα. Η κάτοχος δήλωσε την απώλεια της κάρτας και όταν ο 63χρονος κλήθηκε στην ΕΛ.ΑΣ. για να δώσει εξηγήσεις, παραδέχθηκε την πράξη του και μάλιστα αποζημίωσε εξ ολοκλήρου την κάτοχο της κάρτας. Να σημειωθεί ότι από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 63χρονου.

 

Εκαψαν κάδους απορριμμάτων
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΦΘΟΡΕΣ ΣΕ Ι.Χ.

Τρεις κάδους απορριμμάτων έκαψαν άγνωστοι στη συνοικία της Νέας Σμύρνης, προχθές τα ξημερώματα. Η πυρκαγιά προκλήθηκε από άγνωστη αιτία, σε δύο πράσινους κάδους απορριμμάτων και έναν μπλε κάδο ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων, στην οδό Πλάτωνος, στη συμβολή των οδών Πλάτωνος και Κίμωνος και στη συμβολή των οδών Πλάτωνος και Δίρφης, με αποτέλεσμα τη μερική καταστροφή των δύο κάδων και την ολική καταστροφή ενός πράσινου κάδου. Το ίδιο βράδυ, όπως κατήγγειλε συμπολίτης στην «Ε», άγνωστος προκάλεσε φθορές σε σταθμευμένα Ι.Χ., σπάζοντας καθρέπτες.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass