Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 14 Ιαν 2021 15:06

Ειδική συνεδρίαση για τα σχολεία ζητά η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κιλελέρ

ΤΙ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλελέρ, για το άνοιγμα το σχολείων ζητά η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Κιλελέρ.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι: «Η Δημοτική Αρχή Κιλελέρ, δεν αναλαμβάνει καμία πρωτοβουλία για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και ζητά για ακόμα μία φορά από τους δημότες την «αρμόζουσα ατομική ευθύνη» πετώντας την μπάλα στην εξέδρα. Την ίδια στιγμή παραδέχεται πως τα σχολεία είναι σε παρόμοια κατάσταση με τον περασμένο Οκτώβρη. Όσον αφορά στα προβλήματα στην Α’/Βάθμια υγειονομική περίθαλψη σε συνδυασμό με την ανεπάρκεια του προγράμματος βοήθεια στο σπίτι, η Δημοτική Αρχή -με τη στήριξη των άλλων παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου- λέει πως δεν μπορεί να κάνει κάτι.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί τώρα τη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει άμεσα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την παρουσία των φορέων των εκπαιδευτικών, των εργαζομένων, των γονιών, ώστε να συζητηθούν τα μέτρα που θα πάρει ο Δήμος για να διεξαχθεί ομαλά και με ασφάλεια η λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών. Διεκδικούμε:
1. Σχεδιασμό για επιπλέον αίθουσες (υπάρχουν αρκετές στον Δήμο) για να εξασφαλιστεί η λειτουργία σε τμήματα με 15 μαθητές.
2. Να γίνουν τώρα προσλήψεις επιπλέον εκπαιδευτικού προσωπικού, υπαλλήλων καθαριότητας και μέσων μεταφοράς για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών στα σχολεία τους.
3. Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ, ουσιαστική ιχνηλάτηση και μέτρα, εκεί που εντοπίζονται κρούσματα».

 

Διαδικτυακή σύσκεψη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας

ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ

Διαδικτυακή σύσκεψη Διοικητικών Συμβουλίων Σωματείων του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, και συνδικαλιστών, με θέμα: «Η πείρα από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις, οι εξελίξεις και η συνέχεια της δουλειάς μας για το επόμενο χρονικό διάστημα», πραγματοποιήθηκε προχθές.
Συμμετείχαν Πρωτοβάθμια Σωματεία του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα, εργαζόμενοι από τον χώρο της Δημόσιας και της Ιδιωτικής Υγείας και εκτιμώντας τη δράση του προηγούμενου διαστήματος, αναδείχθηκε πως όλη η δράση τους, της προηγούμενης περιόδου «αποτελεί παρακαταθήκη για τη συνέχεια».
Σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους ότι: «Συνεχίζουμε αποφασιστικά, στον ίδιο δρόμο που προχωρήσαμε και όλο το προηγούμενο διάστημα, αξιοποιώντας και οποιαδήποτε μορφή μπορούμε για να φτάσουμε και να συζητήσουμε με τους εργαζόμενους για όλα αυτά που συμβαίνουν στους χώρους δουλειάς και για την απάντηση που πρέπει να δώσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι».
Να σημειωθεί ότι την Τρίτη 26 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή εκδήλωση-σεμινάριο με θέμα: «Για τα ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας».

 

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας στηρίζει την Ενωση Γονέων μαθητών του νομού

ΖΗΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Την παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Λάρισας, σήμερα Πέμπτη στις 14:15 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, στηρίζει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Σε ανακοίνωσή του σημειώνει μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση της ΝΔ ανακοίνωσε το άνοιγμα των σχολείων για τρίτη φορά τη Δευτέρα 11 Γενάρη, χωρίς να έχει πάρει ούτε ένα μέτρο εδώ και δέκα μήνες για την ασφαλή λειτουργία τους. Από την πρώτη στιγμή οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και η Ένωση Γονέων έθεσαν και διεκδίκησαν μία σειρά αιτημάτων, τα οποία ακόμη και σήμερα δεν έχουν ικανοποιηθεί.  
Απαιτούμε: Να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις με 15 μαθητές ανά Τμήμα.
Να δημιουργηθούν νέες σχολικές αίθουσες και να αξιοποιηθούν ήδη υπάρχουσες, σχολικά κτίρια που θα καλύπτουν τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες.
Να γίνονται δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα test covid-19 στα σχολεία. Να συνταγογραφείται το test covid-19 και να είναι δωρεάν για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας ώστε να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία.
Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις εκπαιδευτικών – καμιά πρόσληψη «από το παράθυρο» με ευθύνη των Τοπικών Διευθυντών Εκπαίδευσης.
Να χορηγούνται δωρεάν όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας στα σχολεία.
Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ουσιαστική λειτουργία με όλο το αναγκαίο προσωπικό στα Ειδικά Σχολεία. Να παρθούν μέτρα για την αποσυμφόρηση των σχολικών λεωφορείων».

 

Ενημερωτική παρέμβαση του ΕΚΛ στο «Animus»

Παρέμβαση - ενημέρωση στον χώρο του «Animus», πραγματοποίησαν μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας και του Σωματείου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία και άλλων Σωματείων. Όπως ανακοίνωσαν «Σκοπός της συγκεκριμένης παρέμβασης ήταν να ενημερώσουμε και να συζητήσουμε με τους συναδέλφους για όλη αυτήν την επιχείρηση τρομοκράτησης που έχει φτάσει σε άλλον βαθμό από την πλευρά του Ομίλου «Animus» το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Αφού με γραπτό κείμενο που έδωσε η Διοίκηση του Ομίλου στους εργαζόμενους για να το υπογράψουν, ενημερώνονται πως σε περίπτωση μη τήρησης των μέτρων ασφάλειας για την αποτροπή της πανδημίας θα έχουν ποινικές συνέπειες.
Είναι πλέον φανερό ότι κυβέρνηση και εργοδοσία πάνε χέρι - χέρι σε όλη αυτήν τη διαδικασία καταστολής και τρομοκράτησης των εργαζομένων. Δεν εξηγείται διαφορετικά, το γεγονός ότι ενώ όλοι γνωρίζουν το ποιοι είμαστε και ποιους εκπροσωπούμε, έφτασε στο σημείο περιπολικό μαζί με αστυνομικό του τμήματος της Ασφάλειας να ελέγξει τη σκοπιμότητα της μετακίνησης.
Δημιουργεί συγχρόνως πολλά ερωτηματικά το ότι η έλευση του αστυνομικού της Ασφάλειας «συνέπεσε» χρονικά με την έλευση του εργοδότη.
Η συγκεκριμένη ενέργεια το λιγότερο ως απαράδεκτη και προκλητική μπορεί να χαρακτηριστεί, την ίδια ώρα μάλιστα που οι εργοδότες έχουν κάνει τα υγειονομικά πρωτόκολλα λάστιχο, που καλούν τους εργαζόμενους να πληρώσουν οι ίδιοι ακόμη και το κόστος  των τεστ, να τους  κουνάνε το δάχτυλο και να θέτουν τον εαυτό τους ως αυτόκλητους επιτηρητές των μέτρων».

 

Γιορτάζει ο Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου

ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΡΑ ΑΓΙΑΣ

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Γιορτάζει και πανηγυρίζει τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου ο Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου στην Ανάβρα Αγιάς, όπου το πρωί θα τελεσθούν ο Ορθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα της Κυριακής, στις 5:30, θα ψαλεί ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός. Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν χωρίς την παρουσία κόσμου βάσει των κυβερνητικών περιοριστικών μέτρων που στόχο έχουν να περιοριστεί η πανδημία. Ο ναός θα παραμείνει ανοιχτός τις προβλεπόμενες ώρες και με τα προβλεπόμενα μέτρα για ατομική προσευχή.

 

Θερμαινόμενος χώρος για άστεγους στον Τύρναβο

Ο Δήμος Τυρνάβου ενημερώνει ότι διατίθεται για διανυκτέρευση θερμαινόμενος χώρος, δίπλα στο ΚΑΠΗ Τυρνάβου, για τις ανάγκες των αστέγων κατά τη διάρκεια του ψύχους.
Καλούνται οι συμπολίτες μας να επικοινωνούν στο κινητό τηλέφωνο: 6972-575.052 (κ. Τρελόπουλος Σάββας), σε περίπτωση που αντιληφθούν περιστατικό που χρήζει βοήθειας.

 

Αιμοδοσία στην Αγιά

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών επαρχίας Αγιάς «Ο Άγιος Αντώνιος» διοργανώνει αιμοδοσία στο Πνευματικό Κέντρο των Αγίων Αντωνίων Αγιάς, την Τρίτη 19 Ιανουαρίου, κατά τις ώρες 9:00 π.μ. έως 1:00 μ.μ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass