Με κάθειρξη αλλά ελεύθερος ο ληστής τράπεζας

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ -ΠΟΙΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΟΥΣ

Δημοσίευση: 15 Ιαν 2021 21:01

Ελεύθερος αφέθηκε προχθές ο 35χρονος που κρατούνταν στις Φυλακές, κατηγορούμενος

για τη ληστεία σε τραπεζικό υποκατάστημα στο Συκούριο, την 1η Αυγούστου του 2019.
Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, με αφορμή θέματα προθεσμιών και παρά τα μέτρα περί κορονοϊού εκδίκασε προχθές την υπόθεση, επιβάλλοντας κάθειρξη επτάμισι ετών στον 35χρονο Τυρναβίτη όπως και ποινές φυλάκισης 3 ετών στους άλλους τρεις κατηγορούμενους (μεταξύ άλλων για απλή συνέργεια), έναν 50χρονο από την Πιερία όπως και έναν 45χρονο και μία 42χρονη από τον Τύρναβο.
Ο 35χρονος ασκώντας έφεση αφέθηκε ελεύθερος, ενώ οι άλλοι τρεις δεν είχαν προφυλακιστεί καν καθώς είχαν αφεθεί ελεύθεροι, από το καλοκαίρι του 2019 μετά και την απολογία τους. Ο 35χρονος κατά την απολογία του προχθές ομολόγησε τη ληστεία, αρνούμενος ωστόσο ότι υπήρξε ο «ιθύνων νους» της ληστείας όπως κατηγορήθηκε, ενώ τρεις συγκατηγορούμενοι στις απολογίες του υπέδειξαν ως «εμπνευστή» της ληστείας τον τέταρτο Τυρναβίτη συγκατηγορούμενό τους, ο οποίος δεν παρέστη ο ίδιος στη δίκη.
Η ληστεία - σύμφωνα και με το κατηγορητήριο - σημειώθηκε στις 8,07’ το πρωί της 1ης Αυγούστου 2019 σε τραπεζικό υποκατάστημα στο Συκούριο (φωτ.), με τον 35χρονο Τυρναβίτη ληστή «φορώντας περούκα, γυαλιά ηλίου, ψεύτικα γένια και γάντια» και, «με την απειλή πιστολιού» να αφαιρεί το χρηματικό ποσό των 9.934 ευρώ και 90 λεπτών από ταμείο.
Για να διαφύγει στη συνέχεια, με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο όπου τον ανέμενε έξω από την Τράπεζα στην πλατεία του χωριού ο συνεργός του (σ.σ. σε ρόλο οδηγού), ένας 50χρονος από τον Πλαταμώνα, σε οικόπεδο του οποίου βρέθηκε μεταξύ άλλων η ψεύτικη γενειάδα.
Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο στις παρυφές του Συκουρίου και - όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας - είχε δηλωθεί ψευδώς η κλοπή του στο Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου από την 42χρονη συγκατηγορούμενη.
Από το δήθεν κλεμμένο αυτοκίνητο η Ασφάλεια Λάρισας ξετύλιξε το κουβάρι και την ίδια ημέρα της ληστείας όπως και την επόμενη, σε Τύρναβο και Πλαταμώνα, συνέλαβε τον 50χρονο, τον 35χρονο και την 42χρονη, ενώ στις 5 Αυγούστου συνέλαβε και τον 45χρονο.«ΕΤΡΕΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ»
Στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασίας, κατέθεσαν μάρτυρες όπου περιγράφοντας τα γεγονότα, μεταξύ άλλων τόνισαν ότι «έτρεμε το χέρι» του ληστή ο οποίος με την απειλή όπλου ζήτησε τα χρήματα από την ταμία.
Ο κατηγορούμενος ως ληστής στην απολογία του ομολόγησε την πράξη του, ωστόσο αρνήθηκε πως ο ίδιος υπήρξε ο ιθύνων νους της ληστείας. Ο ίδιος όπως και οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι, υπέδειξαν ως «εμπνευστή» της ληστείας, τον τέταρτο συγκατηγορούμενο ο οποίος δεν παρέστη ο ίδιος στη δίκη.
Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή και των τεσσάρων, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, με το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας να επιβάλλει κάθειρξη επτάμισι ετών και χρηματική ποινή 16.000 ευρώ στον 35χρονο Τυρναβίτη. Αλλά και ποινές φυλάκισης 3 ετών (και χρηματική ποινή 8.000 ευρώ) σε κάθε έναν από τους υπόλοιπους τρεις κατηγορούμενους (απλή συνέργεια, παράνομη κατοχή όπλου κλπ) και ειδικότερα, στον 50χρονο από την Πιερία, στον 45χρονο και στην 42χρονη από τον Τύρναβο.
Ο 35χρονος που κρατούνταν στις Φυλακές από τον Αύγουστο του 2019 αφέθηκε τελικά ελεύθερος καθώς η ποινή είχε ανασταλτικό χαρακτήρα.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass