Νέα έργα 141,5 εκατ. ευρώ μετά τον «Ιανό»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΩΝ. ΑΓΟΡΑΣΤΟ -ΕΠΙΠΛΕΟΝ 20 ΕΡΓΑ ΥΨΟΥΣ 22,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΔΕ -ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ

Δημοσίευση: 22 Ιαν 2021 21:00

Την υλοποίηση νέων αντιπλημμυρικών έργων συνολικού προϋπολογισμού 141,5 εκατ. ευρώ

μετά τον «Ιανό» ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας.
Απαντώντας σε ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης, για την αποκατάσταση καταστροφών των αναχωμάτων και τον καθαρισμό ποταμών στην Καρδίτσα, ο κ. Αγοραστός παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα των νέων έργων για να υπενθυμίσει πως «η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει υλοποιήσει μέχρι σήμερα 119 αντιπλημμυρικά έργα ύψους 530 εκατομμυρίων ευρώ».
Σημειώνοντας πως «δρομολογούνται έργα διευθέτησης, συντήρησης και καθαρισμού ποταμών τάφρων και συλλεκτήρων ύψους 110 εκατομμυρίων ευρώ από το Υπουργείο Υποδομών και 25 εκατομμυρίων ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας», προσθέτει ότι «επιπλέον, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας εντάχθηκε νέο έργο ύψους 6,3 εκατομμυρίων ευρώ για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Παλαμά» κάνοντας αναλυτική αναφορά στα νέα έργα. «Η εποχή επιβάλλει βαθιές επεξεργασίες και συνδυαστικές ολιστικές πολιτικές αντίστοιχες των κινδύνων και των απειλών που μας περιβάλλουν. Χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε τη φύση ως σύμμαχο και όχι σαν εχθρό» τόνισε ο κ. Αγοραστός, προσθέτοντας ότι «αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να σχεδιάσουμε και να υλοποιούμε δράσεις «χρησιμοποιώντας» τη φύση και τις φυσικές διεργασίες, με λύσεις όπως αποκαταστάσεις υγροτόπων και πλημμυρικών περιοχών, επαναφορά του πλάτους των ποταμών στις αρχικές διαστάσεις, καθαιρέσεις αυθαίρετων και αποτελεσματική διαχείριση και προστασία των δασικών οικοσυστημάτων ώστε να συμβάλουν στη μείωση των πλημμυρών».

ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΜΕΓΑΡΑ
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας ενέκρινε χθες την κατάθεση της πρότασης να ενταχθούν τα έργα της ενεργειακής αναβάθμισης των Δικαστικών Μεγάρων Λάρισας και Καρδίτσας, ενώ όπως διευκρινίστηκε, για το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, οι τοπικοί φορείς επέλεξαν την κατασκευή νέου κτιρίου και για τον λόγο αυτόν το έργο θα υλοποιηθεί με σύμπραξη (ΣΔΙΤ).

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΔΕ
Μετά από εισήγηση του περιφερειάρχη, στο πλαίσιο της τροποποίησης του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, εντάχθηκαν χθες 20 νέα έργα προϋπολογισμού 22,2 εκατομμυρίων ευρώ. Από αυτά, πέντε έργα αφορούν στον νομό Λάρισας και ειδικότερα σε αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στους Δήμους Τυρνάβου, Φαρσάλων, κ.ά.
Να σημειωθεί τέλος ότι η συνεδρίαση, που έγινε εξ αποστάσεως με αφορμή και τα μέτρα για τον κορονοϊό, ξεκίνησε με την κοπή της καθιερωμένης πίτας, ενώ συζητήθηκαν και άλλα τρέχοντα θέματα, αλλά και ερωτήσεις παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Επίσης, μετά από προτάσεις των παρατάξεων Αριστερή Παρέμβαση και Λαϊκή Συσπείρωση εντάχθηκαν προς συζήτηση συνολικά 4 ψηφίσματα για την πανεπιστημιακή αστυνομία και τη στήριξη εργαζομένων, τον επισιτισμό, στη «Λάρκο» και των μικρομεσαίων ΕΒΕ.

Β.Κ.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass