«Μέτωπο» για λύσεις από τον ΟΣΕ

-ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΑ Η ΠΟΛΗ -ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Ο ΟΣΕ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΙ ΘΕΤΙΚΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΕΤΗ

Δημοσίευση: 22 Ιαν 2021 21:01

Στην ανάγκη να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο διεκδίκησης λύσεων από τον ΟΣΕ,

για τα προβλήματα που δημιουργούν οι σιδηροδρομικές γραμμές μέσα στη Λάρισα, συμφώνησαν όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων, κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του. Οι τρεις λύσεις που μπαίνουν στο τραπέζι και αφορούν στο βόρειο κομμάτι της πόλης, είναι υπογειοποίηση, βύθιση ή παράκαμψη των σιδηροδρομικών γραμμών, με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, να σημειώνει πως «ο ΟΣΕ προσεγγίζει θετικά την υπογειοποίηση των σιδηροδρομικών γραμμών, αλλά δεν έχει προχωρήσει σε ανάλογη μελέτη...».
Στην τοποθέτησή του, αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της πρόσφατης συνάντησής του με στελέχη της νέας διοίκησης του ΟΣΕ στην Αθήνα, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι: «Υπάρχει βούληση από τον ΟΣΕ να αναζητήσει λύσεις και θα συνεχιστούν οι επαφές. Οι συζητήσεις έχουν σύντομο ορίζοντα καθώς θα πρέπει να αποφασιστεί μια λύση για να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία προς την υλοποίησή της... Αν δεν υπάρξει μια μελετητική προσέγγιση από τον ΟΣΕ σε μία από τις λύσεις υπογειοποίησης, βύθισης ή παράκαμψης, τότε ο Δήμος Λαρισαίων θα προχωρήσει στη σύνταξη δικής του μελέτης...». Ανέφερε πως εκκρεμεί επαφή με τη ΓΑΙΟΣΕ για τα κτίρια στον σταθμό, για τα οποία όπως τόνισε «ενδιαφέρεται και η ίδια να αξιοποιήσει», ενώ επισήμανε πως η διοίκηση του ΟΣΕ εμφανίστηκε θετική να προχωρήσει άμεσα το αίτημά του, για μεταφορά του σταθμού διαλογής και απομάκρυνση των βαγονιών που υπάρχουν στην περιοχή. Επίσης, ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι η μελέτη της κατασκευής ηχοπετασμάτων στις γραμμές του ΟΣΕ, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, βρίσκεται προς έγκριση στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων και τόνισε πως «θα δώσει τη σύμφωνη γνώμη της, προσθέτοντας κάποιες παρατηρήσεις».
Να σημειωθεί ότι προσεχώς θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων, με μοναδικό θέμα τον ΟΣΕ, και στόχο να καταλήξει το σώμα σε μια κοινή αποδεκτή λύση, πάνω στην οποία θα επιδιώξει η πόλη τη δέσμευση του ΟΣΕ. Εξάλλου, στο πλαίσιο των δύο ειδικών συνεδριάσεων που πραγματοποιήθηκαν χθες από το Δημοτικό Συμβούλιο, κατατέθηκαν προς έγκριση τα Ολοκληρωμένα Πλαίσια Δράσης (ΟΠΔ) της Δημοτικής Θεατρικής Κοινωφελούς Επιχείρησης «Θεσσαλικό Θέατρο», της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Λάρισας, έτους 2021, καθώς η έκθεση πεπραγμένων Οικονομικής Επιτροπής Β’ εξαμήνου 2020.
ΑΠΕΙΧΑΝ
Με ανακοίνωση, οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου α) Πρωτοβουλία Αξιών με επικεφαλής τον Παναγιώτη Γούλα, β) Ορμή Ανανέωσης με επικεφαλής τον Νίκο Γαμβρούλα, και γ) Λαρισαίων Κοινόν με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Βαϊούλη αναφέρουν ότι απείχαν από την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την «Έκθεση πεπραγμένων Οικονομικής Επιτροπής Β’ εξαμήνου 2020 σύμφωνα με τη με αριθμ. 9/2021 Α.Ο.Ε.», ως μία συμβολική ένδειξη διαμαρτυρίας σύμφωνα με τους εκπροσώπους τους.
Πιο συγκεκριμένα, αναφέρουν πως «απέχουμε από τη σημερινή συζήτηση, διαμαρτυρόμενοι απέναντι στην προχειρότητα σχεδιασμού του εκλογικού συστήματος από τις δύο τελευταίες κυβερνήσεις, οι οποίες για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα των κομμάτων τους εξευτέλισαν τη δημοκρατική διαδικασία εκλογής οργάνων στους Δήμους. Μέσω των αποφάσεών τους έχουν φέρει σε αδυναμία παραγωγής έργου τόσο τους δημάρχους, όσο και τις μικρές παρατάξεις, οι οποίες σε επιτροπές με υπερεξουσίες, όπως η Οικονομική Επιτροπή και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, δε συμμετέχουν και βρίσκονται στα Δημοτικά Συμβούλια ως παρατηρητές. Αυτό ακριβώς συμβαίνει με τις δικές μας παρατάξεις.
Ταυτόχρονα καλούμε την κυβέρνηση να φέρει σε διαβούλευση έναν εκλογικό νόμο που θα λαμβάνει υπόψη τις πραγματικές ανάγκες της αυτοδιοίκησης και όχι τα συμφέροντά της. Οι παρατάξεις μας, δε συμμετείχαν σε καμία συζήτηση των συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής, δεν είχαν τη δυνατότητα να παρέμβουν επί των θεμάτων που τέθηκαν στη συζήτηση και γι’ αυτό συμβολικά δηλώνουμε απόντες».

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass