Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 22 Ιαν 2021 15:05

Επανέρχονται δρομολόγια τρένων Λάρισας- Βόλου

Επανακυκλοφορούν από την ερχόμενη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021 οι αμαξοστοιχίες

στο τμήμα Λάρισα- Βόλος- Λάρισα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ επανακυκλοφορούν οι παρακάτω αμαξοστοιχίες:
* ΒΟΛΟΣ-ΛΑΡΙΣΑ: 1571, 1573, 1577 και 2571.
* ΛΑΡΙΣΑ-ΒΟΛΟΣ: 1572, 1574, 1578 και 2572.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. υπενθυμίζει πως η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού είναι υποχρεωτική, χωρίς εξαιρέσεις. Τέλος, σημειώνει πως έχοντας ως προτεραιότητα το ασφαλές ταξίδι, έχει εφαρμόσει από την πρώτη στιγμή όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια των επιβατών και του προσωπικού της.

 

Δεκαέξι κρούσματα στη Λάρισα
ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 24ΩΡΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΟΔΥ

Δεκαέξι νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, από τα 509 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα ανέρχεται στις 150.479, εκ των οποίων το 52.1% είναι άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5.813 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 46.236 (63.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 293 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 205 (70.0%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 1.050 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας. Τέλος, καταγράφηκαν 25 νέοι θάνατοι από τη νόσο Covid-19, φθάνοντας τους 5.570 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων οι 3.286 (59.0%) είναι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω». Από τη γεωγραφική κατανομή των 509 κρουσμάτων προκύπτει ότι τα 34 καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, εκ των οποίων τα 16 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας και ακολουθούν με 10 κρούσματα η Π.Ε. Μαγνησίας και από 4 κρούσματα οι Π.Ε. Καρδίτσας και Τρικάλων.

 

Εκλογικές διαδικασίες στον ΣΥΡΙΖΑ Ελασσόνας

H Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ελασσόνας καλεί τα μέλη του κόμματος, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, ημέρα Κυριακή, να δηλώσουν την υποψηφιότητά τους για την ανάδειξη της τριμελούς εφορευτικής επιτροπής, προκειμένου να διενεργήσει τις εκλογές για τη δημιουργία νέου συντονιστικού οργάνου και των αντιπροσώπων της οργάνωσής μας, για τη Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη, που θα εκλέξει τη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή, αντίστοιχα.
Τα μέλη μπορούν να δηλώνουν τη συμμετοχή τους στον συντονιστή γραμματέα Θεόδωρο Τζιώλα, στο τηλ.: 6999-902.534.

 

Αιτήσεις εκπαιδευτικών για ενισχυτική διδασκαλία

ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Στο πλαίσιο προετοιμασίας της έναρξης των μαθημάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, το Υπουργείο Παιδείας καλεί τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που περιλαμβάνονται στους προσωρινούς αξιολογικούς πίνακες (από την προκήρυξη 2ΓΕ/2019) να υποβάλουν αίτηση.
Ειδικότερα, το Υπουργείο ζητά από τους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ02 (φιλόλογοι), ΠΕ03 (μαθηματικοί), ΠΕ04.01 (φυσικοί), ΠΕ04.02 (χημικοί), ΠΕ85 (χημικοί μηχανικοί) και ΠΕ06 (αγγλικών) που ενδιαφέρονται να προσληφθούν ως προσωρινοί αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου ή ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί για τις ανάγκες της Ενισχυτικής Διδασκαλίας, να υποβάλουν την ηλεκτρονική αίτηση στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Π.ΣΥ.Δ.) έως και τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021.
Από τη διαδικασία εξαιρούνται όσοι έχουν ήδη προσληφθεί ως αναπληρωτές κατά το τρέχον σχολικό έτος, συμπεριλαμβανομένων και όσων, κατόπιν πρόσληψης, για οποιονδήποτε λόγο δεν έχουν αναλάβει υπηρεσία ή έχουν παραιτηθεί.
Δεν εξαιρούνται όσοι προσλήφθηκαν με συμβάσεις τρίμηνης διάρκειας για την κάλυψη λειτουργικών κενών, τα οποία προκύπτουν από λόγους συναφείς με τη μετάδοση και διασπορά του νέου κορoνοϊού COVID-19, για το διδακτικό έτος 2020-2021, ανεξάρτητα από το αν ανέλαβαν υπηρεσία ή παραιτήθηκαν. Ωστόσο, σε περίπτωση που υποψήφιος εκπαιδευτικός έχει προσληφθεί με τρίμηνη σύμβαση, δεν θα είναι διαθέσιμος για πρόσληψη στην Ενισχυτική Διδασκαλία κατά τη διάρκεια ισχύος της οικείας σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass