Κόντρα Δήμου - Κούγια για οφειλές του AEL FC ARENA προς τη ΔΕΥΑΛ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΗΛΑΔΑΚΗ

Δημοσίευση: 22 Ιαν 2021 15:06
Το δημοσίευμα της «Ε» για την αγωγή ΔΕΥΑΛ κατά Πηλαδάκη,  για οφειλές από τα τέλη σύνδεσης του γηπέδου,  πυροδότησε και αντιπαράθεση του Αλ. Κούγια με τον Δήμο Λαρισαίων Το δημοσίευμα της «Ε» για την αγωγή ΔΕΥΑΛ κατά Πηλαδάκη, για οφειλές από τα τέλη σύνδεσης του γηπέδου, πυροδότησε και αντιπαράθεση του Αλ. Κούγια με τον Δήμο Λαρισαίων

Αντιπαραθέσεις με τη μορφή ανακοινώσεων-δηλώσεων, μεταξύ ποδοσφαιρικών

παραγόντων και του Δήμου Λαρισαίων, προκάλεσε το δημοσίευμα της «Ε» (Τετάρτη 20.1.2021), για την αγωγή που κατέθεσε σε βάρος της ιδιωτικής εταιρείας «Γήπεδο Λάρισας ΑΕ» (στην οποία ανήκει το «AEL FC ARENA») η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λάρισας (ΔΕΥΑΛ). Αγωγή που αφορά σε οφειλές άνω των 370.000 ευρώ, από τέλη σύνδεσης των αθλητικών εγκαταστάσεων, που δεν έχουν καταβληθεί από το 2010, οπότε τέθηκε σε λειτουργία. Η αγωγή που επρόκειτο να συζητηθεί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Λάρισας, αναβλήθηκε.
Συζητήθηκε και συζητείται όμως στην πόλη, προκαλώντας δηλώσεις και αντιδράσεις…
Την αρχή έκανε ο νυν μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ-ΑΕΛ κ. Αλ. Κούγιας, ο οποίος έβαλε κατά του προκατόχου του και ιδιοκτήτη του γηπέδου Κων. Πηλαδάκη, κατηγορώντας τον ότι παρότι εισέπραξε -όπως αναφέρει- από τον ίδιο 2,2 εκατ. ευρώ, δεν αποπλήρωσε -και μάλιστα με διακανονισμό- χρέη προς τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λάρισας (ΔΕΥΑΛ).
Ο κ. Κων. Πηλαδάκης απάντησε σημειώνοντας ότι η δικαστική διαμάχη αφορά σε διαφορά που έχει να κάνει με το τι προσμετράται ως επιφάνεια για να υπολογιστούν τα τέλη σύνδεσης.
Πέραν όμως της αντιπαράθεσης Κούγια-Πηλαδάκη, ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ πήγε ένα βήμα παραπέρα, βάλλοντας κατά της ΔΕΥΑΛ και του Δήμου Λαρισαίων, σημειώνοντας: «Εκείνο που με έχει εξοργίσει και για αυτό τον λόγο θα ετοιμάσω μηνυτήρια αναφορά για απιστία είναι:
1. Γιατί ο Δήμος Λαρισαίων και η ΔΕΥΑΛ δεν έκαναν κατάσχεση όλων αυτών των 2.200.000€ που εμείς σου δώσαμε (σ.σ.: εννοεί τον Κ. Πηλαδάκη) για τη χρήση του γηπέδου και
2. Γιατί μέχρι σήμερα δεν έκοψαν την παροχή νερού στο γήπεδο. Δυστυχώς η μηνυτήρια αναφορά για τη διάπραξη του κακουργήματος της απιστίας θα γίνει και κατά του Δημάρχου και κατά όλων των μελών του Δ.Σ.
Στη μηνυτήρια αναφορά θα φέρεσαι εσύ ως ηθικός αυτουργός και ως αυτουργοί τα μέλη του Δ.Σ. του Δήμου Λαρισαίων και η διοίκηση της ΔΕΥΑΛ».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Στις παραπάνω αναφορές απάντησε χθες το γραφείο Τύπου του Δήμου Λαρισαίων, το οποίο αφού επισημαίνει ότι «οι νομικές ενέργειες της ΔΕΥΑΛ κατά της «Γήπεδο ΑΕ», όπως και προς κάθε άλλο οφειλέτη, με μεγάλα ποσά οφειλών, καταδεικνύουν την προσήλωση της δημοτικής αρχής στην κατεύθυνση της προάσπισης των συμφερόντων της πόλης», σημειώνει ότι «για να ξεπεράσουμε την κρίση της πανδημίας απαιτείται ενότητα και σοβαρότητα», και καταλήγει:
«Εγγυητές αυτής της ενότητας οφείλουν και πρέπει να είναι τα θεσμικά όργανα της πόλης, ο Δήμαρχός της, ο εκάστοτε Δήμαρχος. Οι απειλές για μηνύσεις κατά θεσμικών προσώπων και δημοκρατικά εκλεγμένων οργάνων της πόλης, βάλλουν κατά της ίδιας της πόλης.
Όλη αυτήν την περίοδο συνειδητά δεν πήραμε θέση στον πόλεμο επιχειρηματικών συμφερόντων που έχει ξεσπάσει γύρω από την ιστορική ομάδα της πόλης, την ΑΕΛ. Όπως και η συντριπτική πλειονότητα των Λαρισαίων πιστεύουμε ότι η ομάδα που ταυτίζεται για δεκαετίες με την πόλη, μεγαλούργησε και έγινε αντικείμενο συζήτησης σε όλη τη χώρα, όταν «ένωνε». Αυτήν την ενότητα πάντα συμβόλιζε, αυτήν υπηρετούσε.
Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι με τις παραδόσεις αυτής της ομάδας, με τις αξίες αυτής της πόλης δεν έχουν σχέση οι συμπεριφορές του σημερινού ιδιοκτήτη. Δυστυχώς!»

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass