Επάξια η εκλογή σας ως δικαστή στο ΕΔΔΑ

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΙΩΑΝΝΗ ΚΤΙΣΤΑΚΗ:

Δημοσίευση: 28 Ιαν 2021 15:41

«Είμαι βέβαιος, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την επιστημονική σας κατάρτιση, την πλούσια εμπειρία σας -που περιλαμβάνει και τη θέση του επικεφαλής των νομικών συμβούλων του Οικουμενικού Πατριαρχείου- και την προσήλωσή σας στις αρχές που πρεσβεύει η Ευρωπαϊκή

Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ότι θα προσφέρετε πολλά από τη νέα σας θέση». Τα παραπάνω τονίζει ο πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολούθησης των Αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε συγχαρητήρια επιστολή του προς τον καθηγητή κ. Ιωάννη Κτιστάκη, με την ευκαιρία της «επάξιας εκλογής» του ως δικαστή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΔΑ) για θητεία 9 ετών. Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, στην επιστολή του εκφράζει την ελπίδα ότι «θα μπορέσουμε να έχουμε τη συνδρομή σας στις εργασίες της Επιτροπής μας, όπως άλλωστε συνέβη και με τον προκάτοχό σας, και πρόεδρο του ΕΔΔΑ, κ. Λίνο-Αλέξανδρο Σισιλιάνο». Όπως σημειώνει «επιδίωξή μας είναι η Ελλάδα, χώρα στην οποία αναμφισβήτητα είναι σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα εδώ και δεκαετίες, να μειώσει στο ελάχιστο τις προσφυγές και τις καταδικαστικές αποφάσεις του ΕΔΔΑ εναντίον της. Για τον σκοπό αυτόν άλλωστε εργαζόμαστε με στοχοπροσήλωση από την αρχή της παρούσας κοινοβουλευτικής σύνθεσης. Ένα πρώτο αποτέλεσμα αυτής της εργασίας είναι και η διακομματική πρόταση νόμου, από τον Ιούλιο του 2020, για την εναρμόνιση εθνικών διατάξεων με τη νομολογία του Ε.Δ.Δ.Α. και τη θέσπιση ειδικού ένδικου μέσου για τις συνθήκες κράτησης στα σωφρονιστικά καταστήματα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass