Μέτρα στήριξης των αυτοαπασχολούμενων

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Δημοσίευση: 29 Ιαν 2021 15:30

Τη λήψη μέτρων στήριξης για να επιβιώσουν μικρομεσαίοι ΕΒΕ, όπως και τη λήψη μέτρων προστασίας της υγείας του λαού, ζήτησαν μέλη Σωματείων – Αυτοαπασχολούμενων Λάρισας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν χθες το απόγευμα στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας.


Η συγκέντρωση άνοιξε με χαιρετισμό που απηύθυνε ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝ Λάρισας Ρίζος Μαρούδας σημειώνοντας τη συμπαράσταση του αγροτικού κόσμου που επίσης πλήττεται από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης όπως είπε χαρακτηριστικά.
Το μέλος της ΕΣΕΕ, Αγις Τριγάζης, περιέγραψε την κατάσταση τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι «το προ μηνών 800άρι και τα μισο-δανεικά της «Επιστρεπτέας προκαταβολής», για όσους την πήραν, δεν αρκούν για να αναπληρώσουν το χαμένο εισόδημα. Από την άλλη τα δισ. του «Ταμείου ανάκαμψης» περιμένουν τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα μονοπώλια.
Ο εφησυχασμός που καλλιεργεί η κυβέρνηση, ότι τάχα η επιστροφή στην κανονικότητα θα δώσει άμεση λύση στα προβλήματα, είναι επικίνδυνος! Ήδη, τα δήθεν προσωρινά μέτρα, κρατούν δέκα μήνες τώρα. Και το τρίτο κύμα που εμφανίστηκε σε άλλες χώρες, φαίνεται ότι είναι μπροστά μας. Αν περιμένουμε την αργόσυρτη διαδικασία των εμβολιασμών έχουμε δρόμο μπροστά μας. Αλλά ακόμη και τότε τίποτα δεν εγγυάται ότι η οικονομική κρίση που έχει αγκαλιάσει την ελληνική και παγκόσμια οικονομία θα ξεπεραστεί.
Έχουμε πικρή πείρα από την προηγούμενη δεκαετή κρίση, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί ΕΒΕ και ο υπόλοιπος λαός πλήρωσαν το μάρμαρο και μάλιστα τα χρέη που δημιουργήθηκαν τότε ακόμη βαραίνουν τις πλάτες μας. Τέτοιον στόχο έχει ο νέος πτωχευτικός κώδικας, αυτό προβλέπει η φοροληστεία που περιγράφεται στον νέο προϋπολογισμό. Μάλιστα για να τα εφαρμόσουν αυτά είναι αναγκαία η αναβάθμιση της καταστολής, γι’ αυτό νομοθέτησαν τον περιορισμό των λαϊκών κινητοποιήσεων».
Για να καταλήξει σημειώνοντας ότι «διεκδικούμε την άμεση υλοποίηση των παρακάτω δίκαιων αιτημάτων μας, πρώτα και κύρια για όσους τα έχουν περισσότερο ανάγκη, αυτούς που βρίσκονται σε αναστολή και για όσους έχουν εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ».
Οι συγκεντρωμένοι, μεταξύ άλλων, ζήτησαν «να δοθεί σε όλους τους επαγγελματίες και τις πληττόμενες επιχειρήσεις επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1.000 ευρώ για κάθε μήνα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων. Να διαγραφεί τμήμα των χρεών προς την εφορία και τις τράπεζες. Να διαγραφούν τόκοι, πρόστιμα και το 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία εργαζομένους και αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους είναι άνεργοι.
Ο τρέχον κύκλος της «Επιστρεπτέας προκαταβολής» να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέος για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ. Άρση των περιορισμών στα κριτήρια, ώστε να ενταχθούν όλοι όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη στήριξης».
Σε τοπικό επίπεδο οι συγκεντρωμένοι διεκδικούν από τον Δήμο Λαρισαίων την ικανοποίηση αιτημάτων που, μεταξύ άλλων, αφορούν στην απαλλαγή τέλους κατάληψης κοινόχρηστου χώρου, απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις κ.λπ. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τους συγκεντρωμένους να καταλήγουν στο Δημαρχείο Λάρισας επιδίδοντας το ψήφισμα της συγκέντρωσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass