Η τελευταία πράξη της τραγωδίας του Ολύμπου

ΚΗΔΕΥΤΗΚΕ ΧΘΕΣ Ο ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΖΑΦΕΙΡΙΔΗΣ, ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ *ΚΛΙΜΑ ΠΟΝΟΥ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗΣ ΣΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ *ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΩΡΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΑΓΑΠΟΥΣΑΝ

Δημοσίευση: 30 Ιαν 2021 15:00

Η τελευταία πράξη της προχθεσινής τραγωδίας στον Όλυμπο με θύματα δύο εξαίρετους γιατρούς της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας διαδραματίζεται σήμερα στην Αγιά με την κηδεία του αναισθησιολόγου, Θεόδωρου Χατζόπουλου. Είχε προηγηθεί χθες το τελευταίο «αντίο» στον παθολόγο εντατικολόγο Τηλέμαχο Ζαφειρίδη στο Nέο Κοιμητήριο της Λάρισας μέσα σε κλίμα οδύνης και τεράστια ερωτηματικά για τον τόσο πρόωρο και αδόκητο θάνατο δύο νέων ανθρώπων στο βουνό που τόσο αγαπούσαν.


Η είδηση του θανάτου των δύο αγαπητών γιατρών βύθισε στο πένθος τον ιατρικό κόσμο της περιοχής και σύσσωμο το Γενικό Νοσοκομείο, το προσωπικό του οποίου έσπευσε αργά προχθές το βράδυ στο νοσηλευτικό ίδρυμα για να υποδεχθεί τις σορούς των δύο συναδέλφων τους, που έφτασαν τα μεσάνυχτα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το Κέντρο Υγείας της Ελασσόνας.
Οι δύο γιατροί με έναν ακόμα φίλο τους στρατιωτικό -άλλα μέλη μιας ευρύτερης παρέας σύμφωνα με πληροφορίες κατευθύνθηκαν σε άλλη περιοχή- ανέβηκαν στον Όλυμπο και στη θέση «Ξερολάκι» του Κοκκινοπηλού για να κάνουν σκι, όταν λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, «άρχισε να υποχωρεί το χιόνι» όπως ανάφερε ο επιζών στρατιωτικός, ο οποίος όταν γύρισε πίσω να δει, συνειδητοποίησε πως οι δύο του φίλοι είχαν καταπλακωθεί από τη χιονοστιβάδα.
Για την πορεία των ερευνών ανεύρεσης των δύο γιατρών ενημερωνόταν συνεχώς η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο διευθυντής της ΜΕΘ, Απόστολος Κομνός, μέσω της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, ενώ η είδηση του θανάτου τους με την ανεύρεση των σορών και την ταυτοποίησή τους μεταδόθηκε αστραπιαία, με τα κοινωνικά δίκτυα να κατακλύζονται από συλλυπητήρια μηνύματα από συναδέλφους, γνωστούς, φίλους και κυρίως ασθενείς, που γνώρισαν κάτω από τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας. Ο πόνος και η θλίψη από τους απαρηγόρητους συνάδελφούς τους χαρακτήρισε τη χθεσινή ημέρα μαζί με την περισυλλογή για το δυσαναπλήρωτο κενό που αφήνουν πίσω τους και το σοβαρό πρόβλημα που προκύπτει στη δυνατή ομάδα της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, που πρόσφερε τεράστιες υπηρεσίες στη διάρκεια του δεύτερου κύματος της πανδημίας.
Αργά το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Λαζάρου στο Νέο Κοιμητήριο, ο ιατρικός κόσμος της Λάρισας αλλά και πολλοί Λαρισαίοι φίλοι και ασθενείς έκαναν το θλιβερό τους καθήκον και είπαν το τελευταίο αντίο στον Τηλέμαχο Ζαφειρίδη.
Πρόσωπα βουβά με δάκρυα στα μάτια συνέθεταν το σκηνικό της ανείπωτης θλίψης προσαρμοσμένο στις ανάγκες της εποχής με αποστάσεις και μάσκες και ένα θερμό χειροκρότημα την ώρα που ο Τηλέμαχος συνοδευόμενος από τους γονείς του, τη σύζυγό του και τις τρεις του κόρες οδηγούνταν στην τελευταία του κατοικία, δείγμα της προσφοράς ενός ανθρώπου που ήταν ταγμένος στον άνθρωπο.
Στον επικήδειο, λιτό όπως άρμοζε στην περίσταση, ο διευθυντής της ΜΕΘ Απόστολος Κομνός, έδωσε το στίγμα του λαμπρού επιστήμονα, που ξεχώρισε και αποτέλεσε παράδειγμα προς μίμηση για τους συναδέλφους του με δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και έρευνες, ενώ εκπροσώπησε επάξια την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας. «Να ξέρεις Τηλέμαχε είμαστε υπερήφανοι για σένα. Ο πόνος μας είναι μεγάλος και το κενό που αφήνεις δυσαναπλήρωτο» είπε για τον συνεργάτη του συντετριμμένος ο Απόστολος Κομνός.
Παρόντες στην τελετή ήταν ο βουλευτής Χρήστος Κέλλας, ο αναπληρωτής διοικητής της 5ης ΥΠΕ Ηλίας Τσιαούσης, ο διοικητής ΓΝΛ Γρηγόρης Βλαχάκης, ο αναπληρωτής διοικητής Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Γιώργος Αποστολίνας, ο αντιπρόεδρος ΓΝΛ Χάρης Τσιλιάκος και διευθυντές κλινικών. Η τελευταία πράξη του δράματος διαδραματίζεται σήμερα στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίων Αντωνίων Αγιάς όπου κηδεύεται ο αναισθησιολόγος Θεόδωρος Χατζόπουλος, πατέρας ενός παιδιού. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεσθεί σε στενό οικογενειακό κύκλο, λόγω των κυβερνητικών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας. Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να δοθούν χρήματα στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και στο Ορφανοτροφείο Βόλου.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΝΛ
Ανακοίνωση για τον άδικο χαμό των δύο γιατρών εξέδωσε ο διοικητής και το Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας όπου αναφέρουν: «Η οικογένεια του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας πενθεί την απώλεια δύο όμορφων ανθρώπων, δύο εξαιρετικών επιστημόνων ιατρών! Άδικο για όλους μας, για τις οικογένειές τους, τις συζύγους και τα παιδιά τους, άδικο για τους ασθενείς τους, άδικο για τους συναδέλφους τους, άδικο γιατί η προσφορά τους στον συνάνθρωπο έμεινε ημιτελής. Ήταν άνθρωποι που ζούσαν οριακά την κάθε στιγμή της ζωής τους, την απολάμβαναν και απλόχερα τη χάριζαν στους ασθενείς τους. Οριακά στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, οριακά και στα χειρουργεία, ξεγελούσαν τον θάνατο και χάριζαν ζωή. Ευεργέτησαν πολλούς συνανθρώπους τους και είχαν μπροστά τους πολύτιμο έργο να προσφέρουν».

Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας σε ανακοίνωσή του εκφράζει «την ανείπωτη θλίψη του για τον άδικο θάνατο δύο μάχιμων γιατρών, μετά από το τραγικό ατύχημα στον Όλυμπο» και αναφέρει: «Η ιατρική κοινότητα αλλά και η κοινωνία της Λάρισας είναι συγκλονισμένη. Ο πρόωρος θάνατος των δύο συναδέλφων, ενός αναισθησιολόγου και ενός παθολόγου-εντατικολόγου, επιμελητών Α’ της ΜΕΘ του Γ.Ν. Λάρισας, από πτώση χιονοστιβάδας στο βουνό των Θεών, κατά την άσκηση του αγαπημένου τους αθλήματος της ορειβασίας, μας συγκλονίζει και ταυτόχρονα μας προβληματίζει γιατί ο χαμός τους αφαιρεί από την πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού δύο αξιόλογους επιστήμονες. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειές τους».Η 5η ΥΠΕ
Η Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ σε συλλυπητήρια επιστολή της εκφράζει «την ειλικρινή θλίψη της και οδύνη μετά από την τραγική είδηση της απώλειας των ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Τηλέμαχου Ζαφειρίδη και Θεόδωρου Χατζόπουλου», τονίζει ότι «το κενό που αφήνουν πίσω τους είναι δυσαναπλήρωτο για το νοσοκομείο και την πόλη της Λάρισας» για να καταλήξει: «Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους τους».

Η ΕΙΝΚΥΛ
«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε τη θλίψη, τον θρήνο και την οδύνη που βιώνουμε όλοι στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με την απώλεια των δύο σπουδαίων συναδέλφων» αναφέρουν οι γιατροί του νοσοκομείου σε ανακοίνωση της ΕΙΝΚΥΛ στην οποία αναφέρουν: «Πρόκειται για ιατρούς οι οποίοι ξεπερνούσαν τις έννοιες της προσφοράς, της αλληλεγγύης και της ανιδιοτέλειας. Οι δύο συνάδελφοι μας δίδαξαν με τις γνώσεις τους και τις ικανότητές τους. Με ανθρωπιά και αυταπάρνηση υπερέβαλαν εαυτούς κάθε ημέρα σε υψηλής ποιότητας απαιτητικό κλινικό έργο για τη σωτηρία αρρώστων χωρίς περιορισμούς ωραρίων και κόπωσης. Ο Τηλέμαχος Ζαφειρίδης ήταν ο ακάματος κλινικός δάσκαλος της Eντατικολογίας και η ψυχή της Μ.Ε.Θ. Ατρόμητος, με όλες τους τις δυνάμεις έδωσε τη μάχη της πανδημίας εμπνέοντας όλους τους συναδέλφους με το επιστημονικό του κύρος και την αφοσίωσή του στην προστασία της ζωής.
Ο Θοδωρής Χατζόπουλος υπήρξε ο άριστος επιστήμονας, ο μάχιμος αναισθησιολόγος της πρώτης γραμμής, ο πυλώνας του Τμήματος Αναισθησιολογίας. Στην πανδημία πρώτος έθεσε εαυτόν στην υπηρεσία της COVID – ΜΕΘ με απαράμιλλη συμβολή στη διάσωση βαρέως πασχόντων. Άριστοι γονείς και σύζυγοι, άνθρωποι και μαχητές σε κάθε πλευρά και εκδήλωση της ζωής. Τραγική η απώλεια για τις οικογένειές τους, δυσαναπλήρωτο το κενό που αφήνουν στο Ε.Σ.Υ και στο υγειονομικό γίγνεσθαι του Νομού και της Περιφέρειας. Το Δ.Σ. της Ένωσης Νοσηλευτηρίων Κέντρων Υγείας Λάρισας (Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Λ.) και όλοι οι συνάδελφοι συντετριμμένοι εκφράζουμε τα εγκάρδια, ειλικρινή συλλυπητήριά μας και την αμέριστη συμπαράσταση στις οικογένειες των πρόωρα και αναπάντεχα αποβιωσάντων Θοδωρή Χατζόπουλου και Τηλέμαχου Ζαφειρίδη. Δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ. Η στάση ζωής σας αποτελεί παράδειγμα για όλους τους συναδέλφους. Το Δ.Σ της Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Λ. αποφάσισε την κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των αείμνηστων συναδέλφων και παρουσία στις εξόδιες τελετές».

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Γ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
Τη βαθύτατη θλίψη του για τον αδόκητο χαμό των εκλεκτών συναδέλφων ιατρών Τηλέμαχου Ζαφειρίδη και Θεοδώρου Χατζοπούλου, εκφράζει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και σημειώνει: «Με το υψηλό ήθος και την εντιμότητα που τους διέκρινε υπηρέτησαν την ιατρική επιστήμη. Η απώλειά τους αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην οικογένειά τους και στον ιατρικό χώρο. Ο Σύλλογος απευθύνει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειές τους και στους οικείους τους».

Η ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ
Σε συλλυπητήριο μήνυμά της η βουλευτής Άννα Βαγενά τονίζει: «Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα τον τραγικό θάνατο του Τηλέμαχου Ζαφειρίδη από τη Λάρισα και του Θεόδωρου Χατζόπουλου από την Αγιά, νέων ανθρώπων, πατεράδων μικρών παιδιών και γιατρών, που τους τελευταίους μήνες βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στον κορονοϊό, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες και στους οικείους των εκλιπόντων, στους συναδέλφους τους στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, καθώς και σε όλη την ιατρική κοινότητα και τις κοινωνίες της Λάρισας και της Αγιάς. Την τεράστια θλίψη για τον άδικο χαμό τους συνοδεύει η βαθιά ευγνωμοσύνη όλων μας για την ανεκτίμητη προσφορά τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass