Προκηρύσσεται η είσοδος κοινού στο Α’ Αρχαίο Θέατρο

ΜΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΝΑΠΗΡΙΚΩΝ ΑΜΑΞΙΔΙΩΝ *«ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΑΝΑΨΕ ΤΟ Κ.Α.Σ.

Δημοσίευση: 30 Ιαν 2021 21:00
Άποψη από την ανατολική πάροδο  του Α’ Αρχαίου Θεάτρου Άποψη από την ανατολική πάροδο του Α’ Αρχαίου Θεάτρου

«Πράσινο φως» έδωσε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (Κ.Α.Σ.), για να προχωρήσει η προκήρυξη του έργου κατασκευής σκάλας εισόδου στο Α’ Αρχαίο Θέατρο και διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου, από την οδό Βενιζέλου.
Ειδικότερα, ανακοινώθηκε η θετική ομόφωνη απόφαση των μελών του Συμβουλίου, για την επικαιροποίηση της αρχιτεκτονικής και στατικής μελέτης της πρόσβασης κοινού στο μνημείο, με προδιαγραφές εξυπηρέτησης και ατόμων με αναπηρίες (ΑμεΑ).


Η είσοδος θα κατασκευαστεί στην ανατολική πλευρά του μνημείου και σύμφωνα με όσα προβλέπονται, θα περιλαμβάνει ειδική θέση για την πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα, καθώς και ειδική θέση ατόμων που μετακινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο.
Οι μηχανισμοί θα είναι αυτοματοποιημένοι και, όπως αναφέρεται από τους αρμόδιους του έργου, θα είναι εύκολοι στον χειρισμό τους με υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας.
Το επόμενο βήμα της έγκρισης, είναι να προχωρήσει η σύνταξη μελέτης προϋπολογισμού για το έργο της διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου και της κατασκευής της σκάλας, προκειμένου να ακολουθήσει η προκήρυξή τους για την υλοποίηση.
Ερωτηθείς σχετικά, ο προϊστάμενος του Τμήματος Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, αρχιτέκτων μηχανικός και επικεφαλής της ομάδας επίβλεψης των εργασιών στο μνημείο, κ. Δημήτριος Καραγκούνης, υποστήριξε ότι ο προϋπολογισμός εκτιμάται να ανέλθει στα 340.000 ευρώ, και η χρηματοδότησή του είναι εξασφαλισμένη από το ΕΣΠΑ, καθώς αποτελεί ένα από τα υποέργα, που έχουν εγκριθεί.
Αναλυτικότερα, μας είπε ότι μεταξύ άλλων, το έργο προβλέπει την τοποθέτηση ειδικού φωτισμού στην είσοδο, πινακίδων που θα καθοδηγούν τους πολίτες, εργασίες για τη διαμόρφωση της εισόδου πάνω στην οδό Βενιζέλου, κατασκευή σκάλας με προδιαγραφές πρόσβασης ΑμεΑ, δημιουργία και τοποθέτηση ειδικών ενημερωτικών πινακίδων σε κώδικα Μπράιγ (Braille), έκδοση έντυπου υλικού -οδηγού, επίσης σε κώδικα Μπράιγ, με ιστορικά στοιχεία του Α’ Αρχαίου Θεάτρου, κ.ά.
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass