«Φώναξαν» στην Ελασσόνα για μέτρα στήριξης του εισοδήματος

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΜΠΟΡΩΝ *ΖΗΤΗΣΑΝ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ 1.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Δημοσίευση: 30 Ιαν 2021 21:20

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
«Φώναξαν» για άμεσα μέτρα στήριξης του εισοδήματός τους και μέτρα ενίσχυσης του δημοσίου συστήματος Υγείας οι συμμετέχοντες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που οργανώθηκε από την Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Ελασσόνας, χθες στις 2 το μεσημέρι, στην Κεντρική πλατεία Ελασσόνας. Επαγγελματοβιοτέχνες και αυτοαπασχολούμενοι βρέθηκαν στον χώρο της διαμαρτυρίας, κρατώντας αποστάσεις και τηρώντας όλα τα απαραίτητα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας.


Ομιλητής ήταν εκ μέρους της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων Ελασσόνας ο Χάρης Νούσιας. Χαρακτηριστικά, επισήμανε, ανάμεσα στα άλλα: «Εδώ και δέκα μήνες με τα αλλεπάλληλα μέτρα περιορισμού της οικονομικής δραστηριότητας το πλήγμα σε εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους είναι συντριπτικό. Δεν σώθηκε η παρτίδα με τα click away και τα click in side. Αυτές οι αλχημείες ήταν αποτέλεσμα της ολιγωρίας της κυβέρνησης στο να πάρει κατάλληλα μέτρα πρόληψης για την προστασία της υγείας του λαού. Για αυτό και δεν συμβιβαζόμαστε. Είμαστε εδώ γιατί τα μέτρα στήριξης που παίρνει η κυβέρνηση δεν φτάνουν ούτε για τα βασικά και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποκαταστήσουν ούτε τμήμα των απωλειών των προηγούμενων μηνών. Οι ενισχύσεις της κυβέρνησης για τους περισσότερους αυτοαπασχολούμενους ήταν το αρχικό 800άρι του Απριλίου και η επιστρεπτέα προκαταβολή που την πήραν περίπου οι μισοί. Δικαίως οι συνάδελφοι τη χαρακτήρισαν «επιστρεπτέα κοροϊδία».
Είναι η ώρα για επαναφορά του αφορολόγητου και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος. Να διαγραφεί τμήμα της φορολογίας που επιβλήθηκε μέσα στην πανδημία είτε πρόκειται για φόρο εισοδήματος είτε για δημοτικούς φόρους. Όσοι δεν είχαν εισόδημα, δεν έχουν να πληρώσουν φόρους. Να επεκταθεί το επίδομα «ειδικού σκοπού» σε όλους τους επαγγελματίες που επλήγησαν. Να μην επιστραφεί η επιστρεπτέα προκαταβολή για όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα. Επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Η υλοποίηση τέτοιων αιτημάτων μπορεί να εξασφαλίσει πραγματική ανακούφιση για τους αυτοαπασχολούμενους.
Η επόμενη μέρα της πανδημίας δεν θα είναι ρόδινη. Τα συσσωρευμένα χρέη θα απαιτηθούν. Οι ρυθμίσεις επί ρυθμίσεων σφίγγουν τη θηλιά στον λαιμό κάθε αυτοαπασχολούμενου και υποσκάπτουν κάθε προσπάθεια βελτίωσης του εισοδήματός του. Οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί θα επιταχυνθούν. Δεν υποχωρούμε, δεν κάνουμε βήμα πίσω. Απαιτούμε μέτρα τώρα για την Υγεία και για το εισόδημά μας».
Και κατέληξε απαριθμώντας τα αιτήματα: «Να δοθεί σε όλους τους επαγγελματίες και τις πληττόμενες επιχειρήσεις επίδομα «ειδικού σκοπού» ύψους 1.000 ευρώ για κάθε μήνα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων. Να διαγραφεί τμήμα των χρεών προς την Εφορία και τις τράπεζες. Να διαγραφούν τόκοι, πρόστιμα και το 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία εργαζομένους και αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους είναι άνεργοι. Ο τρέχων κύκλος της «επιστρεπτέας προκαταβολής» να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέας για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ.  Στον χώρο της διαμαρτυρίας βρέθηκαν: ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Βακράτσας, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας Χριστίνα Σαμόλαδου - Κατσιαντώνη, η γραμματέας του Σταυρούλα Δάσσιου - Θεοφυλακτίδου και ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας Στέλιος Κιτσούλης.

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass