Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκδήλωση αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ «ΝΤΟΥΓΡΟΥ»

Δημοσίευση: 30 Ιαν 2021 16:20

Εκδήλωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα, διοργάνωσαν χθες το απόγευμα στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, μέλη της κατάληψης «Ντουγρού» σημειώνοντας την αντίθεσή τους «ενάντια στην εκδικητικότητα, κράτους και κεφαλαίου».
Ο καταδικασθείς για τη συμμετοχή του στην οργάνωση «17 Νοέμβρη» ξεκίνησε απεργία πείνας από τις 8 Ιανουαρίου ζητώντας να επαναμεταχθεί στις Αγροτικές Φυλακές Βόλου ή στις Φυλακές Κορυδαλλού.

Με τους συγκεντρωμένους να σημειώνουν μεταξύ άλλων πως «οι συνθήκες της βάρυναν το ήδη επιβαρυμένη κλίμα που επικρατεί στις ελληνικές Φυλακές και οξύνεται περαιτέρω με τα μέτρα που εξαπέλυσε η κυβέρνηση για να διαχειριστεί την κατάσταση. Επιλέγοντας μια εξοντωτική διαχείριση της πανδημίας δεν επιδιώκεται η αποσυμφόρηση των Φυλακών αντιθέτως στοιβάζονται ακόμα περισσότερα κορμιά στα κολαστήρια λόγω της αναβολής εφετείων και δικαστηρίων. Επίσης απαγορεύεται ο τραυλισμός των κρατούμενων, τα επισκεπτήρια οι μετακινήσεις από πτέρυγα σε πτέρυγα καθώς και με βάση το τελευταίο κατασταλτικό διάταγμα, επιβάλλεται μόνιμη στέρηση αδειών των κρατούμενων».
«Δεν ξεχνάμε την κατάσταση που επικράτησε πρόσφατα στις Φυλακές Λάρισας με τα εκατοντάδες κρούσματα κορονοϊό, μεταξύ τους και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες όπως ο σύντροφος Β. Σταθόπουλος. Η κατάσταση της υγείας του Κουφοντίνα είναι ήδη επιβαρυμένη μετά από δεκάδες μέρες απεργίας και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς επηρεάζεται και από τις απεργίες πείνας στις οποίες αναγκάστηκε να καταφύγει μέσα στα 18 χρονιά κράτησής του».
Οι συγκεντρωμένοι καταλήγοντας σημείωσαν ότι «εμείς από την πλευρά μας δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω για έναν άνθρωπο που αφιέρωσε τη ζωή του για το συμφέρον της κοινωνίας πολεμώντας βασανιστές της χούντας, εφοπλιστές και μυστικές υπηρεσίες ιμπεριαλιστικών δυνάμεων».

Σχετικά Άρθρα