Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εισαγγελική παρέμβαση για «στημένα»

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΔΙΕΤΑΞΕ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΕΦΕΤΩΝ, ΣΤΑΜ. ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΑΕΛ ΑΛΕΞΗ ΚΟΥΓΙΑ *Η ΕΡΕΥΝΑ ΑΝΑΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΑΝΤΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

Δημοσίευση: 31 Ιαν 2021 21:07

Την παρέμβαση του διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας, Σταμάτη Δασκαλόπουλου, προκάλεσε δήλωση του προέδρου της ΕΑΛ, Αλέξη Κούγια, περί «στημένων» ποδοσφαιρικών αγώνων.


Ο κ. Δασκαλόπουλος, διέταξε προχθές Παρασκευή προς τον διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας, Απόστ. Τζαμαλή, τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρτικής εξέτασης η οποία λόγω και της σοβαρότητας των καταγγελλομένων -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- θα διεξαχθεί αυτοπροσώπως από εισαγγελικό λειτουργό. Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση αποτέλεσε η δήλωση του κ. Κούγια για δύο ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις της ΑΕΛ, η μία με την Καλαμάτα και η δεύτερη με τη Λαμία.
Ο πρώτος ποδοσφαιρικός αγώνας διεξήχθη στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ελλάδας στις 30 Οκτωβρίου 2019 στην Καλαμάτα με την ομώνυμη ομάδα της Γ’ Εθνικής (Football League) όπου η ΑΕΛ, ομάδα της Α’ Εθνικής (Super League) ηττήθηκε με 3-0.
Ο δεύτερος ποδοσφαιρικός αγώνας διεξήχθη στο πλαίσιο του πρωταθλήματος στις 11 Νοεμβρίου 2019 εντός έδρας (σ.σ. στο AEL FC Arena) με την ΑΕΛ να ηττάται με 0-3 από τη φιλοξενούμενη Λαμία.
Με αφορμή τις δύο εκείνες αναμετρήσεις, ο κ. Κούγιας σε δήλωσή του, η οποία, στις 6 Ιανουαρίου 2020 αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΑΕΛ (http://www.aelfc.gr), τόνισε μεταξύ άλλων ότι «δυστυχώς πληρώνουμε την εμπιστοσύνη και τη στήριξη που κάναμε στον Γρηγορίου. Δεν θέλω να πιστέψω ακόμη ότι λειτούργησε σαν Δούρειος Ίππος.
Έπρεπε να καταλάβω τι γίνεται και με ποιον έχω να κάνω, μετά το στήσιμο στην Καλαμάτα και την ήττα με 3-0 από μία ομάδα Γ’ Εθνικής, που έδωσε πολλά χρήματα στους στοιχηματζήδες παγκοσμίως και την ήττα με 0-3 από τη Λαμία όταν ήμασταν στην 3η θέση, όπου ήμασταν το απόλυτο φαβορί και το σκορ έδωσε φοβερές αποδόσεις».
Καταλήγοντας τόνισε ο κ. Κούγιας ότι «έχω μάθει να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου και να διορθώνω τα λάθη μου. Τις επόμενες ημέρες θα καταλάβουν όλοι τι εννοώ. Η ΑΕΛ δυστυχώς, εν αντιθέσει με τους αντιπάλους μας, και εγώ είμαστε μόνοι
χωρίς προστάτες, αλλά είμαστε δυνατοί και έτσι θα προχωρήσουμε».
Η πεντακάθαρη καταγγελία του κ. Κούγια για «το στήσιμο στην Καλαμάτα» ήταν που προκάλεσε την παρέμβαση του κ. Δασκαλόπουλου ο οποίος διέταξε την έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί «η τυχόν τέλεση αξιοποίνων πράξεων» με βάση τα όσα καταγγέλθηκαν και σε μια τέτοια περίπτωση «να εντοπισθούν οι δράστες» όπως και ο ακριβής «χρόνος και τόπος» διάπραξης.
Λόγω και της σοβαρότητας των καταγγελλομένων, ο κ. Δασκαλόπουλος ζήτησε η έρευνα να διεξαχθεί αυτοπροσώπως από εισαγγελικό λειτουργό και, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», η έρευνα ανατέθηκε ήδη σε Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών, ενώ στο πλαίσιο της έρευνας, μεταξύ άλλων, ο κ. Κούγιας αναμένεται να κληθεί για διευκρινίσεις με αφορμή και τα όσα κατήγγειλε.
ΒΑΓΓ. ΚΑΚΑΡΑΣ - ΣΩΤ. ΚΕΛΛΑΣ