«Να επαναλειτουργήσει άμεσα η σιδηροδρομική σύνδεση Λάρισας - Βόλου»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΥΡ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Δημοσίευση: 31 Ιαν 2021 17:15

Στη σιδηροδρομική σύνδεση Λάρισας - Βόλου αφορά ερώτηση που κατέθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και βουλευτής Λάρισας, Κυριάκος Βελόπουλος, προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών. Σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως «μεγάλες είναι οι αντιδράσεις στους εργαζόμενους, που μετακινούνται καθημερινά μεταξύ των δύο μεγάλων Θεσσαλικών πόλεων, της Λάρισας και του Βόλου, καθώς, από την έναρξη των νέων περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας, όπως μας ενημέρωσαν, η «ΤΡΑΙΝΟΣΕ» αποφάσισε την πλήρη διακοπή των σχετικών δρομολογίων, που συνδέουν τη Θεσσαλική πρωτεύουσα με το κύριο Θεσσαλικό λιμάνι.

Μεταξύ της Λάρισας, των 150.000 κατοίκων και του Βόλου, των 90.000 κατοίκων, πάρα πολλοί εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να κινούνται καθημερινά, ενώ το ίδιο ισχύει και για όσους κατοικούν στους ενδιάμεσους σταθμούς.
Ενώ επιδοτείται με 2 εκατ. ευρώ η εν λόγω γραμμή, η «ΤΡΑΙΝΟΣΕ» αποφάσισε να μην πραγματοποιούνται, ούτε καν μειωμένα τα δρομολόγια στη συγκεκριμένη σιδηροδρομική γραμμή, απαξιώνοντας σιδηροδρομικά τον νομό Μαγνησίας και βάζοντας συγχρόνως σε ομηρία τους επιβάτες της συγκεκριμένης γραμμής, ενώ θα μπορούσαν να λειτουργούν δύο δρομολόγια την ημέρα, ένα το πρωί και ένα το απόγευμα, ώστε να εξυπηρετούνται οι επιβάτες, που μετακινούνται μεταξύ Βόλου και Λάρισας».
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, ερωτάται ο Υπουργός: Τι προτίθεσθε, να πράξετε ώστε να επαναλειτουργήσει άμεσα η σιδηροδρομική σύνδεση Λάρισας - Βόλου; Θα αναζητηθούν διοικητικές ευθύνες για τη διακοπή της ανωτέρω σιδηροδρομικής γραμμής, στην περίοδο της πανδημίας; Η «ΤΡΑΙΝΟΣΕ» μετά την παραπάνω εξέλιξη, θα λάβει τη σχετική κρατική επιχορήγηση της συγκεκριμένης σιδηροδρομικής γραμμής;» καταλήγει ο βουλευτής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass