Η τελευταία πράξη με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα

Η ΑΓΙΑ, Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ, ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΟ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ

Δημοσίευση: 31 Ιαν 2021 15:16

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Μέσα σε κλίμα οδύνης κηδεύτηκε χθες Σάββατο στη γενέτειρά του, στην Αγιά, ο 49χρονος ιατρός αναισθησιολόγος Θεόδωρος Χατζόπουλος.
Ήταν η τελευταία πράξη της ανείπωτης τραγωδίας που συνέβη την Πέμπτη στον Όλυμπο, όταν, κατά την ανάβασή του μαζί με δύο φίλους του σε χιονισμένη πλαγιά του βουνού, χιονοστιβάδα στέρησε τη ζωή τη δικιά του και του συναδέλφου του ιατρού παθολόγου ενταντικολόγου Τηλέμαχου Ζαφειρίδη, ο οποίος κηδεύτηκε προχθές στη Λάρισα.


Με πρόσωπα βουβά, ανέκφραστα και θλιμμένα, με δάκρυα στα μάτια, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι απέδωσαν το ύστατο χαίρε σε έναν άνθρωπο για τον οποίο όλοι είχαν κι έχουν να πουν έναν καλό λόγο για τον χαρακτήρα του, το ύφος του, το ήθος του, το περιεχόμενό του, την καλοσύνη του. Σε έναν άριστο οικογενειάρχη. Σε έναν άριστο, όπως όλοι επιβεβαιώνουν, επιστήμονα. Σε έναν απ’ τους ήρωες στην αντιμετώπιση της πανδημίας που εδώ και έντεκα μήνες αντιμετωπίζει η χώρα μας κι ο κόσμος ολόκληρος.
«Έφυγες νωρίς κι άδικα» είπε στον επικήδειο που εκφώνησε η διευθύντρια του Τμήματος Αναισθησιολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, ιατρός αναισθησιολόγος Φρειδερίκη Μπόγκα, και συνέχισε με τρεμάμενη φωνή, εμφανώς συγκλονισμένη από το γεγονός: «Είχες ακόμη πολλά να δώσεις. Η απώλεια για όλους είναι μεγάλη. Ο πόνος είναι αβάσταχτος.
Το νοσοκομείο μας έχασε έναν υπέροχο άνθρωπο. Έναν άνθρωπο που είχε δύο αξίες στη ζωή του. Το “συμπονώ” και το “προσφέρω”. Γι’ αυτό αγωνίστηκε. Με αξιοπρέπεια. Με ακεραιότητα. Με ήθος. Χωρίς ποτέ να υπολογίζει το προσωπικό κόστος. Δεν ξέρω πώς θα συνεχίσουμε χωρίς τον Θοδωρή. Δεν θα είμαστε ποτέ οι ίδιοι, αλλά θα τον έχουμε πάντοτε στην καρδιά μας, θα τον θυμόμαστε ακούραστο στην αίθουσα του χειρουργείου, θα τον θυμόμαστε με το γλυκό του χαμόγελο».
Η κ. Μπόγκα κατέληξε λέγοντας: «Θέλω να απευθυνθώ στη μητέρα του, στον πατέρα του, στον αδελφό του, στη Ρόσσι μας, τη σύζυγό του, στη μεγάλη του αγάπη, την κόρη του, την Πηνελόπη, και να τους ζητήσω “να φανείτε δυνατοί, να δείξετε θάρρος”. Ο Θοδωρής θα είναι πάντα εδώ. Θα είναι ανάμεσά μας. Θα είναι ένας από μας. Όσο υπάρχουμε, θα τον θυμόμαστε. Καλό παράδεισο...».
Με το πέρας της νεκρώσιμης ακολουθίας, η σορός οδηγήθηκε στο Κοιμητήριο της κωμόπολης εν μέσω παρατεταμένου χειροκροτήματος. Ο Θεόδωρος Χατζόπουλος πέρασε στην επουράνιο ζωή και στις αναμνήσεις όσων στην επίγειο τον αγάπησαν, όσων τον γνώρισαν, όσων έζησαν ή συναναστράφηκαν μαζί του. Το Δώτιο Πεδίο και η Αγιώτικη γη αγκαλιάζουν πλέον μέσα τους ένα άξιο τέκνο τους που βιάστηκε να φύγει για το τελευταίο ταξίδι... Αιωνία του η μνήμη... Αιωνία η μνήμη και του Τηλέμαχου Ζαφειρίδη...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass