Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 04 Φεβ 2021 15:05

Ενα λάθος του... «στοίχισε» 7.500 ευρώ
ΣΕ ΦΑΡΣΑΛΙΝΟ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΘΥΜΑ ΑΠΑΤΗΣ

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε») Του Γ. Γκαντέλου

Φαρσαλινός βρέθηκε ζημιωμένος με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 7.500 ευρώ,

μετά από καλοστημένη τηλεφωνική απάτη εις βάρος τους, καθώς είχε αγνοήσει τις προειδοποιήσεις της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τις τηλεφωνικές απάτες, μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών, που χρησιμοποιούν οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου, με αποτέλεσμα να πληρώσει πολύ ακριβά την άγνοιά του. Συγκεκριμένα, ο απατεώνας τηλεφώνησε σε Φαρσαλινό, και χρησιμοποιώντας μεγάλη πειθώ, όπως έχουν όλοι αυτοί που προβαίνουν σε αυτήν τη διαδικασία απάτης για να ξεγελάσουν ανυποψίαστους, «έστησε» υπαρκτό σενάριο, προσποιούμενος τον λογιστή γνωστού προσώπου του και τον έπεισε να του δώσει τον αριθμό της κάρτας της τράπεζας και άλλα ευαίσθητα στοιχεία, προκειμένου να του επιστρέψει κάποια χρήματα που του χρωστούσε κάποιος άλλος. Προχώρησε μάλιστα τη διαδικασία ένα βήμα παραπέρα, αποσπώντας από το θύμα επίσης τους κωδικούς χρήστη και τον μυστικό κωδικό υπηρεσιών ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking) με αποτέλεσμα να αποσπάσει τελικά από το λογαριασμό του θύματος και να μεταφέρει σε έναν άλλο λογαριασμό τρίτου το ποσό των 7.500 ευρώ. Το θύμα όταν αντιλήφθηκε ότι αντί να του πιστωθούν τα χρωστούμενα, τα λεφτά είχαν κάνει «φτερά» από τον τραπεζικό λογαριασμό του, μετέβη στο Α.Τ. Φαρσάλων και κατήγγειλε την υπόθεση στους αστυνομικούς όπου και σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη μέσω τηλεφώνου και υπολογιστή σε βάρος αγνώστων.
Η αύξηση των εξ αποστάσεως τραπεζικών συναλλαγών το διάστημα της πανδημίας έχει θέσει σε εγρήγορση τις τράπεζες -και το ίδιο επιβάλλει στους συναλλασσόμενους- για τον κίνδυνο απάτης. Στο πλαίσιο αυτό, οι τράπεζες σπεύδουν να ενημερώσουν με προσωπικά μηνύματα τους πελάτες τους για τους κανόνες ασφαλούς χρήσης του e-banking. Οι τράπεζες προειδοποιούν τους πελάτες τους, εφιστώντας τους την προσοχή, μέσω ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής επικοινωνίας, ότι οποιοσδήποτε μπορεί να επιχειρήσει να αποσπάσει πληροφορίες και κωδικούς, προσποιούμενος ότι συνδέεται με επίσημους και έμπιστους φορείς. Όπως τονίζει στους πελάτες της κατ’ επανάληψη, «η Τράπεζα δεν θα σας ζητήσει ποτέ και με κανέναν τρόπο (τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά) τους κωδικούς πρόσβασής σας καθώς είναι προσωπικοί και δεν αποκαλύπτονται σε κανέναν».

 

Προκήρυξη Π.Μ.Σ. για την ειδική αγωγή

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για την εισαγωγή μεταπτυχιακών φοιτητριών και φοιτητών για τo ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Επιστήμες της Αγωγής: Ειδική Αγωγή» στις κατευθύνσεις:
α) Ειδική Αγωγή και Ενταξιακή Πράξη, και
β) Μαθησιακές Δυσκολίες.
Οι ενδιαφερόμενοι-ες καλούνται από τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021 έως τη Δευτέρα 12 Απριλίου 2021 να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στη Γραμματεία του Π.Μ.Σ.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία του Π.Μ.Σ. (e-mail: maspecialed@uth.gr, τηλ.: 24210-74.756).

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass