Το νέο ΕΣΠΑ φέρνει έργα 524 εκατ. ευρώ στη Θεσσαλία

ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΩΝ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΜΕ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ *ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΣΚΟΠΙΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ *«ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΗ ΒΕΝΤΑΛΙΑ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΣΠΑ» ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΚΩΝ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

Δημοσίευση: 07 Φεβ 2021 21:51

Στα 524 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι πόροι για το νέο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, της περιόδου 2021 – ’27, όπως τονίστηκε χθες σε σύσκεψη του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κων. Αγοραστού με τους γενικούς γραμματείς, Οικονομικής Πολιτικής Χρ. Τριαντόπουλο, Δημοσίων

Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημ. Σκάλκο, Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Βίκυ Λοΐζου και της προϊσταμένης της Διαχειριστικής Αρχής Θεσσαλίας, Μελίνας Σαραφίδου.
Όπως επισημάνθηκε και στη σύσκεψη οι πόροι της νέας περιόδου θα είναι σημαντικά αυξημένοι σε σύγκριση με τα 378 εκατ. ευρώ του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας της τρέχουσας περιόδου, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα υλοποίησης νέων έργων στην περιοχή.
Στη σύσκεψη που έγινε χθες το πρωί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, η κ. Λοΐζου σημείωσε την προοπτική τουριστικής ανάπτυξης της Θεσσαλίας, εστιάζοντας στην ανάπτυξη της αγροδιατροφής και της σύνδεσης του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό.
Ο κ. Σκάλκος αναφέρθηκε στην πορεία υλοποίησης του προγράμματος ΕΣΠΑ σημειώνοντας ότι «εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς» για να εκφράσει τη σιγουριά του πως «θα κλείσει με ασφάλεια και με πολλά ώριμα έργα τα οποία θα προικοδοτήσουν έργα στο νέο ΕΣΠΑ». Ενώ εξήρε τέλος το έργο της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Ο κ. Τριαντόπουλος σημείωσε τη βούληση του Πρωθυπουργού να κατασκευαστεί το φράγμα του Ενιπέα στη Σκοπιά, έργο «που μπαίνει στη διαδικασία ανάλυσης και μελέτης» προσθέτοντας ότι είναι «ένα δύσκολο και μεγάλο εγχείρημα για την υλοποίηση του οποίου πορευόμαστε μεθοδικά».
«Ανοίγουμε τη βεντάλια των διεκδικήσεων για το νέο ΕΣΠΑ» δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κων. Αγοραστός, με αφορμή τη συζήτηση για την πορεία των έργων στο τρέχων ΕΣΠΑ διευκρινίζοντας ότι μέσα στο 2020, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας «έχουμε 514 νέα έργα προϋπολογισμού 600 εκατ. ευρώ».
Παρουσιάζοντας την πρόοδο του ΠΕΠ Θεσσαλίας, με τα τελευταία στοιχεία της 1ης Φεβρουαρίου, ο κ. Αγοραστός τόνισε πως οι εξειδικεύσεις δράσεων ανέρχονται σε 703.326.153 ευρώ (186,7%), οι προσκλήσεις ανέρχονται σε 873.057.996 ευρώ (231,8%), οι εντάξεις ανέρχονται σε 664.700.178 ευρώ -επιλέξιμη Δ.Δ. (176,5%), οι συμβάσεις ανέρχονται σε 369.131.103 ευρώ -επιλέξιμη Δ.Δ. (98%), οι δαπάνες ανέρχονται σε 142.534.099 ευρώ - επιλέξιμη Δ.Δ. (37,8%) και εξήρε επίσης το έργο της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Τέλος, για το φράγμα της Σκοπιάς, ο κ. Αγοραστός σημειώνοντας την πολιτική βούληση του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη, σημείωσε την ανάγκη «δεσμευτικού διαχρονικού προγραμματισμού» με σκοπό να υλοποιηθεί το έργο. Να σημειωθεί επίσης ότι με την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο κ. Αγοραστός και οι Γενικοί Γραμματείς περιόδευσαν στον Βόλο, αλλά και στη Σκοπιά Φαρσάλων.
Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass