Θέμα εγκυρότητας αποφάσεων με απευθείας αναθέσεις θέτει η Ρένα

ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΛΑΡΙΣΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Δημοσίευση: 07 Φεβ 2021 15:53

Ερωτήματα -πολιτικής και ηθικής τάξεως- προς τον δήμαρχο Λαρισαίων και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών θέτει η παράταξη «Λάρισα Μπροστά», με αφορμή το θέμα που αφορά την επαγγελματική σχέση του αντιδημάρχου κ. Αθαν. Αδαμόπουλου με εταιρεία-

προμηθευτή του Δήμου, η οποία ανέλαβε με απευθείας αναθέσεις την παροχή υπηρεσιών και προμηθειών. Μεταξύ άλλων, η παράταξη θέτει και θέμα εγκυρότητας των σχετικών αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής, αναρωτώμενη αν έπρεπε να κατατεθεί από τον αντιδήμαρχο στην επιτροπή, το έντυπο Δήλωσης Σύγκρουσης Συμφερόντων.
Η ανακοίνωση της παράταξης έχει ως εξής:
«Τα στοιχεία που ανέδειξε, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξής μας κ. Κων/νος Αργυρόπουλος όσον αφορά τις απευθείας αναθέσεις προμηθειών και υπηρεσιών της Δημοτικής Αρχής σε συγκεκριμένη εταιρεία και η επαγγελματική σχέση του αντιδημάρχου Οικονομικών με την εταιρεία, είναι απολύτως σωστά και αδιαμφισβήτητα καθώς αποδεικνύονται από σχετικά έγγραφα και αποφάσεις. Για τον λόγο αυτό και δεν έχουν διαψευστεί ούτε από τον κ. Αντιδήμαρχο ούτε από τον κ. Δήμαρχο.
Στην ανακοίνωσή του ο κ. Δήμαρχος, δεν απάντησε ξεκάθαρα στο ερώτημα που κατέθεσε ο δημοτικός μας σύμβουλος. Φαίνεται όμως, να καλύπτει απόλυτα τον Αντιδήμαρχό του. Αυτό σημαίνει, ότι γνώριζε την επαγγελματική σχέση μεταξύ του κ. Αδαμόπουλου και της εταιρείας και γνώριζε και τις αναθέσεις που δόθηκαν; Σημαίνει ότι το θεωρεί πολιτικά και ηθικά σωστό;
Ωστόσο μετά τις απαντήσεις που δόθηκαν προκύπτουν κάποια ακόμα ερωτήματα:
1. Όπως σωστά αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», τo έτος 2020 η Οικονομική Επιτροπή, πρόεδρος της οποίας είναι ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, έλαβε 5 αποφάσεις με τις οποίες ανατέθηκαν στην συγκεκριμένη εταιρεία προμήθειες και υπηρεσίες ύψους 55.000 ευρώ περίπου. Οι αποφάσεις της επιτροπής ήταν ομόφωνες γιατί τα μέλη της παράταξης μας στην επιτροπή, δεν γνώριζαν την επαγγελματική σχέση του κ. Αδαμόπουλου με την εταιρεία, αφού ο ίδιος δεν είχε ενημερώσει, ως όφειλε, τα μέλη της επιτροπής. Και αναρωτιόμαστε:
- Γιατί ο κ. Αντιδήμαρχος δεν απείχε από τις ψηφοφορίες, όπως έπραξε στις 21/1/2021, αφού, όπως και ο ίδιος παραδέχτηκε, υπήρχε επαγγελματική του σχέση με την εταιρεία;
- Δημιουργείται πρόβλημα στην εγκυρότητα των αποφάσεων;
- Γιατί δεν ενημέρωσε τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής για την επαγγελματική του σχέση με την εταιρεία;
Όλες οι παραπάνω αποφάσεις είχαν κατεπείγοντα χαρακτήρα αφού είχαν σχέση με την αντιμετώπιση των συνεπειών του Covid-19. Αφορούσαν προμήθεια υλικών καθαρισμού, προμήθεια και διανομή τροφίμων για τη σίτιση των κατοίκων της Ν. Σμύρνης, που είχε τεθεί σε καραντίνα και φόρμες μιας χρήσης.
2. Στις 21/1/2021 στην Οικονομική Επιτροπή ελήφθη απόφαση για την κατεπείγουσα προμήθεια αντισηπτικών για μαθητές και εκπαιδευτικούς συνολικού ύψους 31.882,25 ευρώ η οποία ανατέθηκε στην επίμαχη εταιρεία. Κατά τη συνεδρίαση ο αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της επιτροπής αυτοεξαιρέθηκε λόγω της πρόσφατης επαγγελματικής σχέσης του με την εταιρεία, όπως ο ίδιος δήλωσε. Αυτό βέβαια συνέβη λίγες μέρες μετά τη δημόσια καταγγελία του κ. Αργυρόπουλου, για την προμήθεια του ηλεκτρονικού σαρώθρου με απευθείας ανάθεση ύψους 24.000 ευρώ περίπου. Αυτοεξαιρέθηκε ο κ. Αντιδήμαρχος, αλλά κατόπιν εορτής αφού συμμετείχε σε όλες τις απευθείας αναθέσεις που έγιναν το 2020. Και αναρωτιόμαστε:
-Απαιτούνταν να κατατεθεί από τον αντιδήμαρχο στην επιτροπή, το έντυπο Δήλωσης Σύγκρουσης Συμφερόντων και εάν ναι αυτό δημιουργεί πρόβλημα στη συγκεκριμένη απόφαση;
Όλα αυτά είναι θέματα που πρέπει να ελέγξει πλέον και η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.
Το μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα για τη Δημοτική Αρχή παραμένει. Για τον λόγο αυτόν πρέπει να απαντηθεί από τον κ. Δήμαρχο ξεκάθαρα, στο Δημοτικό Συμβούλιο της επόμενης Τρίτης, για να μην υπάρχει καμία απολύτως σκιά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass