«Παρέλαση» ηλικιωμένων για εμβολιασμό

Στο Εμβολιαστικό Κέντρο Ελασσόνας - Εως χθες είχαν γίνει πάνω από 1.500

Δημοσίευση: 08 Φεβ 2021 17:51

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη
Καθημερινή «παρέλαση» ηλικιωμένων και όχι μόνο για τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού Covid – 19, κυρίως για ηλικιωμένους 80 ετών και άνω στο Εμβολιαστικό Κέντρο – Κ.Υ. Ελασσόνας, μετά τη διαδικασία του ηλεκτρονικού ραντεβού που προηγήθηκε.


Η όλη διαδικασία κυλάει ομαλά, χωρίς προβλήματα, με συνεχή ροή στην προσέλευση του κόσμου.
Σε σχετικό ρεπορτάζ της «ΕτΔ» για το ξεκίνημα των εμβολιασμών, πριν λίγο καιρό σημειώναμε ενδεικτικά ότι τότε έκανε εντύπωση πως κατά την πρώτη ημέρα των εμβολιασμών στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας δεν ακυρώθηκε κανένα προγραμματισμένο «ραντεβού», με τους ηλικιωμένους Ελασσονίτες και όχι μόνο, «Άγγλους» στο «ραντεβού ζωής» τους, να στέλνουν μηνύματα προς όλους και να δίνουν μαθήματα υπευθυνότητας και συνέπειας.
Η ίδια υπευθυνότητα και συνέπεια επιβεβαιώθηκε και τις επόμενες ημέρες των εμβολιασμών, αφού τα τελευταία στοιχεία δείχνουν πως έως και τώρα η προσέλευση στα προγραμματισμένα ραντεβού βρίσκεται ψηλά, «αγγίζοντας» και το 97%, αφού μόνο ελάχιστα άτομα τελικά δεν προσήλθαν.
Υπολογίζεται ότι ήδη πραγματοποιήθηκαν 1.500 και πλέον εμβολιασμοί στο Εμβολιαστικό Κέντρο της Ελασσόνας. Ακόμη, όπως έγινε γνωστό, 100 και πλέον άτομα, ηλικίας 26 – 60 ετών, στρατιωτικοί, υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας, υγειονομικοί, ιατροί, οδοντίατροι, κ.λπ. ήδη εμβολιάστηκαν, μετά από πρόσκληση για υπάρχουσες υπολειπόμενες δόσεις.
Υπενθυμίζεται ότι το Εμβολιαστικό Κέντρο της Ελασσόνας επιβαρύνεται για την ώρα και με εμβολιασμούς κατοίκων από την ευρύτερη περιοχή του Νομού Λάρισας και όχι μόνο από την επαρχία Ελασσόνας, ως το πρώτο Κ.Υ. – Εμβολιαστικό Κέντρο που λειτουργεί στον Νομό Λάρισας.

 

ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ
Καθημερινά, οι ηλικιωμένοι, συνοδευόμενοι από τους δικούς τους, συζύγους, παιδιά ή εγγόνια, κατευθύνονται ψύχραιμοι στον χώρο του εμβολιασμού, μη κρύβοντας την αισιοδοξία και το χαμόγελό τους, για τη χορήγηση της πρώτης δόσης και δεύτερης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού.
Αρκετοί από τους εμβολιασθέντες, χαμογελώντας, δείχνουν ξαφνιασμένοι και έκπληκτοι από την τόσο απλή και «αθόρυβη» χωρίς πόνο διαδικασία χορήγησης του εμβολίου.
Κάποιοι άλλοι δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για την εξυπηρέτηση και φροντίδα που έχουν από τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους επισκέπτες υγείας, που λειτουργώντας φιλότιμα και υπεύθυνα δίνουν το δικό τους «αγώνα» όλο αυτό τον καιρό.
Χαρακτηριστικά τα λόγια εμβολιασθέντων, λίγο μετά τη χορήγηση του εμβολίου, την περασμένη Παρασκευή:
«Ελπίζουμε πως θα ξαναδούμε σύντομα τους δικούς μας». «Το εμβόλιο το κάναμε, αλλά… να συνεχίσουμε να μην ξεχνιόμαστε». «Να ακούμε τους ειδικούς επιστήμονες και τους γιατρούς μας». «Ελπίζω αυτό το καλοκαίρι όλα να είναι καλύτερα με τον ιό». «Ευχαριστώ τα παιδιά και την ομάδα που κάνουν τα εμβόλια. Μας φροντίζουν και μας εξυπηρετούν με το παραπάνω. Μπράβο τους…».
Οι εμβολιασμοί στο Κ.Υ. Ελασσόνας πραγματοποιούνται καθημερινά, από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο, από τις 8 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα και από τις 3 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ.
Το Κέντρο Υγείας Ελασσόνας υπενθυμίζει στους προσερχόμενους να εμβολιαστούν και στους συνοδούς τους την αναγκαιότητα για την έγκαιρη προσέλευσή τους στο Εμβολιαστικό Κέντρο (…τουλάχιστον 15’ πριν από την ακριβή ώρα του προκαθορισμένου ραντεβού), προκειμένου να συνεχιστεί ομαλά ο εμβολιασμός, χωρίς καθυστερήσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass