ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Ηπια χιονόπτωση, ανοιχτοί δρόμοι

Κλειστά σχολεία - Συνδρομή σε πολίτες που χρειάζονται βοήθεια

Δημοσίευση: 15 Φεβ 2021 20:45

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γ. Γκαντέλου
Η κακοκαιρία «Μήδεια» πέρασε και από την επαρχία Φαρσάλων, ρίχνοντας χιόνι κοντά στα 20 εκατοστά, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν προβλήματα.


Συγκεκριμένα, χιόνιζε όλο το Σάββατο και λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα προς ξημερώματα Κυριακής, το χιόνι άρχισε να πυκνώνει, και σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες στην περιοχή, άρχισε να το στρώνει στους δρόμους.
Επί ποδός βρισκόταν ο μηχανισμός του Δήμου Φαρσάλων, με το προσωπικό και τον στόλο του, όπως και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, επιχειρώντας όλο το βράδυ, τόσο με συχνή ρίψη αλατιού, όσο και με τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν για ακόμα μία χρονιά και οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων στα χωριά με τα μαχαίρια του Δήμου Φαρσάλων, κρατώντας ανοιχτό και προσβάσιμο όλο το οδικό δίκτυο στην επαρχία.
Η χιονόπτωση συνεχίστηκε χθες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, φανερά εξασθενημένη, με τη θερμοκρασία να κινείται την ημέρα δύο με τρεις βαθμούς κάτω από το μηδέν. Τα μικρά παιδιά βγήκαν έξω και άδραξαν την ευκαιρία για παιχνίδι στο χιόνι. Χθες αργά το βράδυ σύμφωνα με τα προγνωστικά μετεωρολογικά δεδομένα αναμένονταν να πέσει ακόμα περισσότερο η θερμοκρασία, προκαλώντας παγετό στην περιοχή.

 

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
Με απόφαση του δημάρχου Φαρσάλων, κ. Μάκη Εσκίογλου, δε θα λειτουργήσουν σήμερα όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην επαρχία Φαρσάλων, λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε η χιονόπτωση των τελευταίων ωρών. Αναλυτικά δε θα λειτουργήσουν Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί, Δημοτικά ΚΔΑΠ, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια.

 

ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
Από τον Δήμο Φαρσάλων γίνεται γνωστό πως συμπολίτες μας - ηλικιωμένοι ή όσοι αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας - που επιθυμούν να μετακινηθούν σε γιατρούς ή στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων και δεν είναι εφικτό λόγω του χιονιού, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Δήμο προκειμένου να υπάρξει άμεση μέριμνα γι’ αυτούς. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας με τον Δήμο Φαρσάλων είναι το 2491-024.585 και των αντιδημάρχων Σοφίας Χατζηπλή 6946-286.763, Δημήτρη Γούσια 6973-860.110, Σταύρου Κουκουλιού 6944-569.390 και Χρήστου Μπασαγιάννη 6948-783.158. Τονίζεται ακόμα ότι οι υπηρεσίες του Δήμου Φαρσάλων βρίσκονται διαρκώς στο πλευρό των πολιτών ανταποκρινόμενες σε κάθε έκτακτη ανάγκη που προκύπτει.

 

ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
Με απόφαση του ΚΤΕΛ Τρικάλων - Βόλου, δε θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο από Φάρσαλα για Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα σήμερα (15/02), λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass