ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Πυκνό χιόνι, στους -6 η θερμοκρασία

Μάχη για να μείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί - Υποχρεωτικές οι αντιολισθητικές αλυσίδες

Δημοσίευση: 15 Φεβ 2021 19:48

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη
Άγριες οι διαθέσεις της πολυσυζητημένης κακοκαιρίας «Μήδεια», από προχθές, Σάββατο, το πρωί στην επαρχία Ελασσόνας και όχι μόνο.


Οι ισχυρές χιονοπτώσεις εντάθηκαν από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου και σε συνδυασμό και με τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες έφεραν την περιοχή να έχει καλυφθεί από ένα παχύ πέπλο χιονιού.
Συνεχές χιόνι και στην πόλη της Ελασσόνας, που χθες «ξύπνησε» με τη θερμοκρασία να βρίσκεται στους -6 βαθμούς Κελσίου. Χθες, από τις μεσημβρινές ώρες το χιόνι έγινε πιο πυκνό.
Το θερμόμετρο μέσα στην πόλη «έπαιξε» μεταξύ -3 και -7 βαθμοί Κελσίου, με ό,τι αυτό σήμαινε για τις θερμοκρασίες της νύχτας, που θα ακολουθούσε.
Η κυκλοφορία των οχημάτων γινόταν με προσοχή, ενώ η κίνηση για τους πεζούς στους δρόμους ήταν εξαιρετικά περιορισμένη και δεν έλειψαν τα προβλήματα προσβασιμότητας σε περιοχές εκτός του κεντρικού τομέα.
Πολύ χιόνι έπεσε στα «κεφαλοχώρια» της περιοχής, σε Λιβάδι, Βερδικούσια, Κρανέα, Σαραντάπορο, Καρυά, στην Τσαριτσάνη, στην παρολύμπια περιοχή, κ.α.
Υπενθυμίζεται ότι για τα οχήματα είναι υποχρεωτικές οι αντιολισθητικές αλυσίδες.
Παρά την έντονη χιονόπτωση, το ευαίσθητο πέρασμα της Μελούνας (στην εθνική οδό Λάρισας - Κοζάνης) και το επαρχιακό οδικό δίκτυο παρέμειναν ανοιχτά, αφού τα μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Ελασσόνας και ιδιωτών που επιστρατεύτηκαν έδιναν «μάχες» μέσα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες και συνέχιζαν ακατάπαυστα το έργο τους.
Και όλα αυτά, σε συνδυασμό και με τις άσχημες προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας για τις επόμενες ώρες, που κάνουν λόγο για νέες χιονοπτώσεις και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
Με απόφαση του δημάρχου Ελασσόνας Νίκου Γάτσα, σήμερα Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, θα παραμείνουν κλειστές οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Ελασσόνας.
Πάντως, ξαναβλέποντας τα τελευταία χρόνια, η κακοκαιρία «Μήδεια» με τα έντονα φαινόμενά της θύμισε στους Ελασσονίτες και όχι μόνο αντίστοιχες κακοκαιρίες που επισκέφθηκαν την Ελλάδα και την περιοχή μας το πρώτο δεκαήμερο του 2017 (... «Αριάδνη» και «Βίκτωρ») και αυτήν της 4ης Ιανουαρίου του 2019 («Σοφία»).
Και αν ξαναθυμηθούμε τη γνωστή παροιμία, με τον καιρό του μήνα που «τρέχει» («Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει, καλοκαίρι θα μυρίσει, κι άμα πει και θυμώσει μέσα στα χιόνια θα μας χώσει...!»), σίγουρα... καλοκαίρι δεν μύρισε αφού η «Μήδεια» που επιμένει, «θύμωσε» για τα καλά...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass