«Παρέμβαση» και αντιδράσεις στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας

- Η «ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» ΕΠΕΝΕΒΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ Ρ/Σ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΔΗΜ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ * ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ: ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΕ ΕΚΦΡΑΣΗ ΓΝΩΜΗΣ ΜΕ ΑΠΕΙΛΗ ΒΙΑΣ * ΝΤ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΣ: Ο ΘΑΝΟΣ ΑΞΑΡΛΙΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΠΕΜΨΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑ

Δημοσίευση: 19 Φεβ 2021 16:36

Η «Συνέλευση Αλληλεγγύης» στον απεργό πείνας Δημ. Κουφοντίνα, πραγματοποίησε χθες το πρωί, παρέμβαση στο πρόγραμμα του Δημοτικού Ραδιοφώνου Λάρισας.


Ενέργεια που προκάλεσε αντιδράσεις. Με τον Δήμο Λαρισαίων να δηλώνει την αντίθεσή του στην «έκφραση γνώμης με την απειλή βίας ή χουλιγκάνικες μεθόδους» και τον αντιδήμαρχο Πολεοδομίας να τοποθετείται κατά της διάθεσης «αναμεταδότη σε δολοφονικά πιστεύω».
Πιο συγκεκριμένα:
Σε ανακοίνωση της «Συνέλευσης», στην ιστοσελίδα «Indymedia», μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι «παρέμβαση πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγωνιστή Δ. Κουφοντίνα που βρίσκεται στο όριο της απεργίας πείνας του. Να σημειωθεί πως για ακόμη μια φορά ο υποτίθεται αριστερός δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης έδωσε εντολή να διακοπεί η παρέμβαση γιατί αλλιώς θα υπάρχουν ποινικές διώξεις.
Γεγονός που δεν μας εκπλήσσει μιας και το τελευταίο διάστημα το Δημοτικό Ραδιόφωνο έχει βρεθεί στο επίκεντρο, με αποτέλεσμα την έντονη λογοκρισία στους συνεργάτες και εργαζόμενους του Δημοτικού Ραδιοφώνου. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η διακοπή συνεργασίας με μουσικό παραγωγό ο οποίος σχολίασε τη συμπεριφορά των μπάτσων πανελλαδικά κατά την ημέρα μνήμης του δολοφονημένου από μπάτσους Αλ. Γρηγορόπουλου.
Μετά από μικρό χρονικό διάστημα και ενώ η 50λεπτη παρέμβαση βρισκόταν σε εξέλιξη εμφανίστηκαν δύο αντιδήμαρχοι με συνοδεία της δημοτικής αστυνομίας. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να περιοριστούν σε ένα γραφείο μόνοι τους μετά από έντονη κριτική που τους έγινε από τον κόσμο της παρέμβασης για τη στάση της δημοτικής αρχής σχετικά με το Δημοτικό Ραδιόφωνο. Ο κόσμος αποχώρησε μετά τη λήξη της παρέμβασης.  Στο πλαίσιο της παρέμβασης: Διαβάστηκε το ιστορικό της Ε.Ο. 17 Νοέμβρη και του Δ. Κουφοντίνα. Αναφέρθηκαν ορισμένα από τα χτυπήματα της οργάνωσης. Κλείνοντας παίχτηκε η πολιτική τοποθέτηση του Δ. Κουφοντίνα κατά τη διάρκεια της δίκης για τη συμμετοχή του στην οργάνωση» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Δήμου Λαρισαίων αναφέρονται τα εξής:
«Με αφορμή τα σημερινά γεγονότα της κατάληψης του στούντιο εκπομπής του Δημοτικού Ραδιόφωνου από ομάδα ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου που μετέδωσαν μήνυμα για το θέμα της απεργίας πείνας του κατάδικου Δημ. Κουφοντίνα έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:
Συμπεριφορές και στάσεις που έχουν ως στόχο την έκφραση γνώμης με την απειλή βίας ή χουλιγκάνικες μεθόδους μας βρίσκουν αντίθετους. Το  περιστατικό που συνέβη σήμερα το πρωί στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας  είχε τέτοια χαρακτηριστικά και είναι απόλυτα καταδικαστέο  από τη Δημοτική Αρχή. Μόλις έγιναν γνωστά τα γεγονότα στη Δημοτική αρχή στελέχη της  βρέθηκαν εκεί προκειμένου να διασφαλίσουν την ομαλότητα της λειτουργίας του ραδιοφώνου. Επίσης ενημερώθηκαν και οι αρμόδιες αρχές.
Το Δημοτικό Ραδιόφωνο είναι και θα παραμείνει ένα ανοικτό, δημοκρατικό μέσο ενημέρωσης των Λαρισαίων που λειτουργεί με συντεταγμένο τρόπο και δεν «ανήκει» σε καμία ομάδα».

Ο ΝΤ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΣ
Κάθετα αντίθετος με αυτή την ενέργεια εμφανίζεται σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Ντίνος Διαμάντος, δηλώνοντας τα ακόλουθα: «Στο Δημοτικό μας Ραδιόφωνο, 29 χρόνια μετά από την ημέρα που περπατούσε αμέριμνα στην οδό Καραγιώργη Σερβίας και χτυπήθηκε από τα θραύσματα της ρουκέτας που η 17Ν εκτόξευσε εναντίον του τότε υπουργού Οικονομικών Γιάννη Παλαιοκρασσά, ο 20χρονος Θάνος Αξαρλιάν ο άτυχος φοιτητής ΔΕΝ μπορεί να εκπέμψει το δικό του μήνυμα. Αντίθετα, ο εκτελεστής του μπόρεσε... η Δική μου Δημοκρατία δεν αποδέχεται ούτε τους Φασίστες, ούτε τους Τρομοκράτες. Διασφαλίζει τα δικαιώματα όλων απέναντι στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και στην ανθρώπινη ζωή. Ακόμη και στην ισόβια φυλακή τους. Δεν τους αναγνωρίζει όμως κανένα «πολιτικό δικαίωμα- άλλοθι» στο τρομοκρατικό δολοφονικό τους πιστεύω. Ούτε τους παρέχει τον όποιο «αναμεταδότη»». Τη θέση του στηρίζουν με σχολιασμούς τους διάφοροι πολίτες, όπου μεταξύ άλλων ζητούν και «κάποια παραίτηση από τον Δήμο».
* Επίσης ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Λάρισα Μπροστά» κ. Αθαν. Μαμάκος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Άμεση» και «αποτελεσματική» η αντίδραση της δημοτικής αρχής στη «σύντομη» παρέμβαση αντιεξουσιαστών στο δημοτικό ραδιόφωνο σήμερα το πρωί .
Αφού «διαφώνησαν» τελικά επιτράπηκε η αναμετάδοση του μηνύματος ....
Που να μη διαφωνούσαν κιόλας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass